Cunoașterea limbii engleze la un nivel înalt este un mare avantaj, fie că vorbim despre carieră, studii sau sfera cultural-educațională. Limba engleză este considerată o limbă de circulație internațională, este limbă de stat în mai multe țări și face parte din vocabularul nostru pe care îl folosim zilnic. Cunoașterea acestei limbi te va ajuta să comunici cu nativi din practic orice țară a lumii, să citești operele scriitorilor internaționali în varianta originală, să urmărești filmele preferate fără traducere și să navighezi pe site-urile internaționale fără ajutor suplimentar.

mamaplus

De ce ai nevoie de cursurile de limba engleză?

La momentul actual, limba engleză devine un instrument prioritar de comunicare. Cunoașterea și posedarea limbii engleze îți permite să obții un loc de muncă bine plătit, ai perspective mai mari de angajare în companii internaționale și te ajută să depășești barierele de comunicare în călătorii sau studii în străinătate.

Avansare în carieră. Cunoașterea limbii engleze îți permite să deschizi noi orizonturi și să avansezi în carieră. În ziua de azi există un număr mare de companii care sunt în căutarea unor specialiști care cunosc limba engleză. Pentru atingerea acestui scop ai nevoie de cursul business english, care va corespunde perfect cu ceea de ce vei avea nevoie în viitor.

Oportunități turistice. Posibilitatea de a călători – un motiv în plus pentru studierea limbii engleze. Depășește bariera lingvistică și mergi în vacanță în țara unde se comunică în limba engleză. Cunoașterea limbii engleze te vor face să vezi lumea cu alți ochi, te va ajuta să organizezi mai rapid și mai ușor călătoria, să comunici liber în aeroporturi, centre comerciale, hoteluri sau restaurante. Cu cât nivelul de cunoaștere a limbii este mai avansat, cu atât mai mari devin posibilitățile tale de punere în practică a acesteia.

Limba engleză pentru emigrare și schimbarea locului de trai în străinătare. Studierea limbii engleze îți poate schimba viața radical, iar atunci când vrei să emigrezi este absolut necesar să o cunoști, pentru că te va ajuta să-ți găsești un loc de muncă peste hotare, te vei adapta mai ușor la modul de viață de acolo și te vei integra fără probleme.

Limba engleză pentru obținerea unui certificat internațional: IELTS, CAE, TOEFL, FCE, CPE, KET, PET. Aceste certificate sunt necesare pentru atingerea unor obiective globale, cum ar fi admiterea la o universitate internațională, angajarea într-o companie internațională; emigrare în țările unde se vorbește limba engleză care cer un document care să confirme că ai un nivel bun de cunoaștere a limbii engleze; pentru confirmarea gradului de cunoaștere – profesorilor de limba engleză.

Exercițiu pentru creier. Studierea limbilor la orice vârstă contribuie la menținerea sănătății mintale, ceea ce duce și la o stare de sănătate mai bună. Învățând o limbă străină vei reduce considerabil riscul declanșării bolii Alzheimer, dacă au apărut între timp niște simptome.

Atingerea scopurilor personale cu ajutorul cursurilor de limba engleză

Cursurile de studiere a limbii engleze îți oferă nu numai posibilitatea de a îmbunătăți vocabularul tău de bază pentru comunicarea fluentă, ci și studierea mai avansată cu alegerea unui anumit domeniu, cum ar fi limba engleză pentru oameni de afaceri, profesori, ospătari, IT specialiști, însoțitoare de bord, etc. Cursurile specializate de limba engleză te vor ajuta să te pregătești mai bine pentru interviul de angajare într-o companie internațională, să te pregătești pentru testele IETS/TOEFL. Cursurile suplimentare sunt binevenite atunci când planifici o călătorie, studii în strănătate sau avansarea în carieră.

Prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 23.04.2021.

MamaPlus.md îți prezintă în continuare companiile care oferă cursuri de limba engleză pentru maturi la Chișinău.

Studierea limbii engleze la Top English School of Today

mamaplus

TEST propune un spectru larg de programe de studiere a limbii engleze, pornind de la cursurile de bază pentru copii și adulți și până la cursurile de limbă engleză pentru manageri și oameni de afaceri, precum și lecții corporative pentru companiii. Orele se desfășoară conform celei mai eficiente metode de studiere – în limba engleză.

Cursuri:

 • Engleza de afaceri. Pentru manageri şi oamenii de afaceri oferim cursuri de engleză de afaceri (business english), indispensabilă activității lor.
 • Engleza generală. Cursurile de limbă engleză generală sunt realizate pentru cei care doresc să înveţe o limbă străina sau să-şi aprofundeze cunoştințele existente.
 • Engleza vorbită. Probabil că deseori vă încearcă un sentiment de nemulțumire pentru că nu reuşiţi să vă exprimați în limba engleză la fel de uşor şi fluent precum o fac nativii. Dacă e aşa, atunci vă sugerăm să vă înscrieți la un curs de engleză vorbită.

Prețuri:

 • Beginner - 4 luni / 96 ore academice - 4160 lei
 • Pre-Intermediate - 4 luni / 96 ore academice - 4160 lei
 • Intermediate - 4 luni / 96 ore academice - 4160 lei
 • Upper-Intermediate - 4 luni / 96 ore academice - 4160 lei
 • Advanced - 4 luni / 96 ore academice - 4480 lei
 • Lecții individuale - 1 oră 30 minute - 250 lei

Numere de telefon: (+373 22) 815 157; (+373 22) 815 155
Adresă: Chișinău, str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 45

Site
Facebook

Cursuri de limba engleză la Oratorica

mamaplus

Oratorica propune cursuri de limba engleză pentru specialiști din diverse domenii de activitate, la prețuri accesibile. În cadrul centrului activează profesori de înaltă calificare, cu experiență în activitatea pedagogică în cadrul universităților, sunt instruiți în continuu - participând la seminare și training-uri tematice privind metodele de predare și deseori învață singuri o altă limbă străină - astfel încât să înțeleagă perfect sentimentele și dificultățile studenților astfel încât să-i ajute la depășirea barierei lingvistice. Pe lângă pedagogii instruiți la noi în țară, îți oferim șansa de studiere a unei limbi străine prin comunicarea continuă cu un profesor nativ. Astfel, vei fi capabili nu doar să cunoști, dar și să gândești într-o limbă străină.

Cursuri:
Business English – pentru începători și oameni de afaceri cu experiență.
Engleza conversațională
Examenul TOEFL.
Oferta corporativă -
limba engleză în afaceri, ofertă specială pentru fiecare companie în parte.

Prețuri:
cursuri de limba engleză pentru maturi, 8 săptămâni - 2500 lei;
Lecții individuale, 1 lecție - 300 lei.

Numere de telefon: +373 79 560 044, +373 022 896 959
Adrese:

 • Chișinău, bd. Dacia 23, etajul 5, oficiul 501
 • Chișnău, bd. Moscova 8, etajul 1, oficiul 19
 • Chișinău, bd. Mircea cel Bătrân 12/2, etajul 3
 • Chișinău, str. Alba-Iulia 89, oficiul 1

Site
Facebook 

Cursuri de limba engleză la International Language Training Center (ILTC)

mamaplus

Școala de studiere a limbilor străine de talie internațională ILTC instruiește cu succes persoane de toate vârstele şi cu un nivel diferit de competențe lingvistice. ILTC înseamnă un personal didactic calificat. La Centru activează atât profesori cu studii superioare făcute în Moldova, care în mod regulat fac stagieri peste hotarele ei, cât şi profesori din străinătate. Aceştia sunt persoane cu experiență, care dau dovadă în activitatea lor de un înalt profesionalism şi multă creativitate. La baza principiilor ILTC stau anumite criterii importante: grupe mici de instruire, prezența elementului de joc şi abordarea lingvistică riguroasă, diferențiată în studierea limbilor pentru diferite grupuri de vârstă. Programul flexibil de studii vă permite să frecventați zilnic cursurile ILTC, între ora 8 dimineața şi ora 9 seara, la orice oră dorită.

Prețuri:
limba engleză generală, orarul de dimineață (8:30, 10:45) - €149 = 44 ore timp de un semestru;
orarul de seară (16:30, 18:45) - €169 = 44 ore timp de un semestru;
pregătirea pentru IELTS, Cambridge (FCE, CAE), TOEFL, business english - €189 = 44 ore;
cursuri de pregătire pentru profesori = 500 lei;
lecții individuale - €18 - 1 student (60 min), €10 - 2 studenți (60 min), €7- 3 studenți (suma pentru fiecare student în parte) (60 min).

Numere de telefon: +373 22 292 988, +373 79 882 988, +373 22 292 815
Adresa: Chișinău, str. Petru Rareș, 43

Site
Facebook

Engleza conversațională la English Club Smile

mamaplus

Smile English Club propune un program intensiv de studiere a limbii engleze pentru studenți de diferite vârste. Materialele didactice sunt editate în Marea Britanie. În cadrul centrului veți putea beneficia de un program individual de studii, iar lecțiile au loc dimineața și seara sau în zilele de weekend. Totodată, puteți beneficia și de lecții susținute de profesori nativi din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Smile English Club vă oferă posibilitatea de a studia limba engleză într-o atmosferă amiabilă și plăcută.

Prețuri:  
limba engleză pentru adulți (grupa 4-8 persoane, 15 lecții cu durata 90 minute fiecare) - 1500 lei;
engleza conversațională (80 minute, 2 lecții pe săptămână) - 1600 lei;
lecții individuale de limba engleză (45 minute) - 200 lei,

Numere de telefon: +373 79 441 677, +373 69 990 053
Adresa: Chișinău, bd. Moscova, 18

Site
Facebook

Cursuri de limba engleză conversațională la Success Academy English School

mamaplus

Metoda de predare a limbii engleze ESL(English as a Second Language-  Engleză ca o a doua limbă) a ajutat oameni din peste 40 de țări care și-au pierdut orice speranță de a învăța limba engleză vorbită. Metoda este adaptată la grupele de adulți și corporative. La momentul actual școala funcționează în regim online, ceea ce vă permite să vă alegeți un orar accesibil și confortabil.

Prețuri:
A1 Beginner - online - 3300 lei / offline - 3600 lei;
B1 Pre-Intermediate - online - 3300 lei / offline - 3600 lei;
B2 Intermediate - online - 3300 lei / offline - 3600 lei;
C1 Upper Intermediate - online - 3300 lei / offline - 3600 lei;
C2 Advanced - online - 3300 lei / offline - 3600 lei.

Telefon: +373 682 34 040
Adrese:

 • Chișinpu, bd. Mircea cel Bătrân, 11/6
 • Chișinău, str. Cuza-Vodă 30/1

Site
Facebook

Engleza de afaceri la Centrul Internaţional de Training şi Dezvoltare Profesională 

mamaplus

Centrul Internațional de Training şi Dezvoltare Profesională ICTPD oferă cursuri online de studiere a limbii engleze pentru perfecționare până la nivelul Pre Intermediate. Cursul intensiv online durează 72 ore academice și include lecții de gramatică, engleza conversațională și în afaceri. Cursul este dedicat celor care dețin deja nivelul Elementary (A1). Lecțiile vor avea loc online, de luni până vineri, de la 17:45 - 20:00 prin intermediul aplicației Zoom.

Preț:
Nivelul Pre-Intermediate - 800 lei

Telefon: +373 60 101 098
Adresa: Chișinău, str. Diordița 5

Facebook

Studierea limbii engleze la Seleng Studio

mamaplus

SelEng Studio se impune prin calitatea serviciilor propuse, profesori cu o înaltă calificare și nu în ultimul rând prin eficiența lucrului echipei SelEng Studio, care este capabilă de a vă sfătui şi de a vă și îndruma spre alegerea programului de studii necesar. Lecțiile au loc în exclusivitate în limba străină selectată. Toți candidații vor trece o etapă de testare care constă din proba scrisă și orală.

Telefon: (+373 22) 639 515
Adresa: Chișinău, bd. Decebal, 139B of. 302

Site
Facebook 

Cursuri de limba engleză la ABC Language Centre

mamaplus

ABC Language Centre din Chișinău oferă cursuri de limba engleză pentru copii și adulți. ABC Language Centre este o școală modernă de limbi străine, unde nu se învață ”după tipare”. Metodologia învățării corespunde standardelor internaționale și europene. Cu noi înveți calitativ, accesibil și interesant!

Prețuri:
engleza conversațională, 17 lecții, 45 ore academice - 1995 lei;
curs business english de tip: extensive, 24 lecții, 48 ore academice - 2400 lei.
lecții individuale de limba engleză:
pachet minim: 10 lecții/60 minute — 2000 lei;
pachet standard: 20 lecții/60 minute — 3800 lei.

Numere de telefon: +373 069 164 747, 076 035 300
Adrese:

 • Chișinău, str. Alba-Iulia 77/15
 • Chișinău, bd. Dacia, 24/2, etajul 5

Site
Facebook

Studierea limbii engleze la American Language Center

mamaplus

American Language Center a fost fondat în 1998 ca subdiviziune a Consiliilor Americane pentru învățământ internațional. Centrul propune cursuri de engleză, română și rusă cu toate nivelele de la începători(A0) până la foarte avansat(C2). Pe lângă cursurile de engleză generală se oferă și cursuri pentru teste precum TOEFL, Cambrdige, BAC, IELTS și SAT. De asemenea centrul propune și cursuri corporative pentru companii din Republica Moldova din diverse domenii. Toate cursurile sunt aprobate în concordanță cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării. 

Prețuri:
cursuri de 2 luni pentru pregătirea de examenul TOEFL (72 ore academice) de la 3455 lei;
cursuri de limba engleză (90 ore academice) de la 3900 lei;

Telefon: +373 (22) 22 58 60
Adresa: Chișinău, str. Mihail Kogălniceanu, 81

Site
Facebook

Studierea limbii engleze la Quo Vadis

mamaplus

Quo Vadis este un centru educațional care oferă cursuri de limbi străine pentru copii și adulți, atât în grupe cât și individual. Profesorii calificați folosesc metoda conversațională de predare, punând accent pe vorbirea fluentă în limba care se studiază. În procesul de studii se folosesc materiale didactice ale editurilor: Oxford, Cambridge, Macmillan, precum și alte materiale didactice adaptate. Centrul deține acreditarea pentru pregătirea și susținerea examenului Cambridge.

Prețuri:
cursuri de limba engleză de la 1900/2800 lei;
pregătirea și susținerea examenului Cambridge de la 3500 / 6800 lei;
pregătirea și susținerea testului IELTS - 4 500 lei;
pregătirea pentru TOEFL - 3 500 lei;
limba engleză de afaceri - 3 500 lei.

Numere de telefon: +373 22 21 42 20, +373 22 99 99 88, +373 69 282 453
Adresă: Chișinău, str. A. Sciusev 82 (intersecție cu str. m. Bănulescu-Bodoni)

Site
Facebook