Fitness-ul pentru copii nu înseamnă doar practicarea educației fizice obișnuite, ci un program sportiv bine gândit, care este elaborat în conformitate cu pregătirea fizică și vârsta copilului. La lecțiile de fitness micuții au posibilitatea nu doar să își îmbunătățească flexibilitatea și îndemânarea, dar și să utilizeze energia acumulată, să se joace cu alți copii și să se bucure de exercițiile sportive. MamaPlus.MD vă prezintă principalele cluburi de fitness pentru copii, aflate în Chișinău. 

mamaplus

Luați cunoștință, dar rețineți: În cazul sportului este foarte important să se țină cont de vârsta copilului. Rezistați tentației de a face din copil un sportiv de performanță înainte de timp!

AQUATERRA KIDS

mamaplus

O întreagă direcție cu un complex generos de activități sportive pentru copii. Aquaterra oferă antrenamente nu doar în școala sportivă separată Aquaterra Sport School de la Ciocana, dar și în cluburile aflate în sectoarele Botanica și Ciocana. 

Vârsta: 4-7 ani; 8-10 ani; 11-13 ani. Accesul la piscină de la 4 ani (în sectorul Botanica), la Ciocana este piscină și pentru bebeluși. 

Activități: Complexul de antrenamente pentru diferite grupuri de micuți include: înot, fly yoga și yoga pentru copii, karate, taekwondo, dansuri, gimnastică, acrobație etc.

Micii oaspeți ai centrului beneficiază de activități de grup în baza unui program separat pentru copii. Scopul principal al activităților: dezvoltarea rezistenței și a reacției, întărirea sistemului cardiovascular și a celui respirator. Dar, bineînțeles, complexitatea este de nivelul copiilor, iar programele se realizează prin jocuri. Antrenamentele copiilor se desfășoară împreună cu instructorul în grupuri de câte 5-10 persoane și durează 60 de minute. 

Adresa: Decebal, 6/4

Facebook / Site

Ansuya Yoga Centre - Centru de yoga din Chișinău

mamaplus

Vârsta: Centrul invită toți micuții cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani, dar și pe părinții lor să facă yoga. 

Activități: Yoga distractivă pentru copii.

Activitățile se desfășoară în mod distractiv și vesel cu ajutorul profesioniștilor în domeniu - Elena Godunova și Alexandru Hramțov. Pentru antrenamente este nevoie de îmbrăcăminte comodă pentru copii și părinți și, desigur, de dispoziție bună. Activitățile pot fi practicate împreună cu copiii. 

Аdresa: str. Ciuflea, 6 

Telefon de contact: 079997272

Facebook

Dance Studio DallaS - Studiou de dans din Chișinău pentru copii și maturi

mamaplus

Vârsta: grupuri de 3-4 ani, 4-5 ani, 6-7 ani, 8-11 ani, 10-15 ani.

Activități: dansuri moderne, street dance, gimnastică, hip-hop, breakdance, show dance și altele.    

Instruirea coregrafiei poate deveni pentru copii o modalitate minunată de a petrece timpul, dar și un hobby îndrăgit. Studioul vă pune la dispoziție dansuri moderne, gimnastică și fitness pentru copii și adolescenți. Activitățile în studioul de dans Dallas asigură îmbunătățirea pregătirii fizice a copiilor, îmbunătățirea coordonării mișcărilor, dezvoltarea flexibilității, plasticității și rezistenței. De asemenea, îl vor ajuta pe micuțul dumneavoastră să-și dezvolte încă din copilărie gustul estetic și preferințele muzicale, gândirea creativă, aptitudinile artistice etc.

Adresa: str. Miron Costin, 7, oficiul 108 (aripa stângă). 

Facebook / Site

Academia sportului Anatolii Pervanciuc

mamaplus

Vârsta: copiii de la 3 la 15 ani.

Activități: sunt deschise secții de dans modern, gimnastică artistică, handbal, acrobație, fotbal și taekwondo. În viitorul apropiat se preconizează deschiderea secțiilor de volei, box, kickboxing etc.

În 2016, la Chișinău a fost deschisă Academia sportului pentru copii. În această organizație totul este orientat spre formarea profesională a micilor sportivi, care în viitor pot deveni mândria țării noastre. Tinerii sunt instruiți de către antrenori profesioniști din Republica Moldova. Scopul principal al organizatorilor este de a-i implica pe copii în diferite tipuri de sport, ceea ce ajută la formarea caracterului și a unei personalități armonioase, dezvoltarea dorinței de a atinge mereu obiectivele stabilite și întărirea sănătății.

Аdresa: bulevardul Gagarin, 14

Facebook / Site

Clubul pentru copii „Dozavriki” Fitness Doza 5

mamaplus

Club de activități pentru copii cu program individual pentru fiecare copil, care este elaborat de către psihologi.

Vârsta: grupuri de copii cu vârsta 3-5 ani; 6-9 ani; 10-12 ani, 13-16 ani.

Activități: creative, intelectuale, fizice: înot, polo pe apă, kangoo jumps, yoga, aeroyoga, crossfit, pilates, zumba, alpinism. 

Clubul are grijă de dezvoltarea personalității copilului în mod armonios și sănătos, astfel încât cel mic să obțină succese și să-și poată defini scopurile. De asemenea, creează condiții favorabile pentru dezvoltarea copiilor prin activități sportive și instruire de calitate. Lecțiile sunt concepute astfel încât, pe parcursul întregii săptămâni, copilul să obțină același volum de cunoștințe și abilități, ceea ce nu va duce la supraîncărcare, ci mai degrabă va contribui la depășirea suprasolicitării la școală și a problemelor din mediul înconjurător. 

Аdresa: str: Ion Creangă, 49

Facebook / Site

Fitness Сlass - Sală de sport / centru de fitness

mamaplus

Vârsta: 2 categorii de vârstă: 4-7 ani; 8-12 ani;

Activități: acrobație, yoga pentru copii, kickboxing, dansuri moderne, dansuri orientale.

Pentru micii oaspeți centrul oferă programe de grup în conformitate cu înscrierea individuală a copiilor. Programul de fitness elaborează în baza vârstei copilului.

Аdresa: str. Alba Iulia, 75

Site

Niagara Fitness Club

mamaplus

Marele club de fitness dotat cu piscină cu apă caldă (28°C), pentru întreaga familie.

Vârsta: grupuri de 0-5 ani, 6-14 ani, 14-23 ani.

Activități: înot pentru bebeluși, arte marțiale și gimnastică, lecții de scrimă, tenis și squash.

Clubul oferă sport și înot pentru dezvoltarea armonioasă a celor mai mici. Copiii învață să înoate în piscină, să practice karate și gimnastică. Adolescenții sunt implicați într-un program intensiv, care implică antrenamente la piscină, tenis, arte marțiale etc. Programul este elaborat în conformitate cu vârsta și prevede un efort moderat.

Adresa: str. Ghidighici, 5

Facebook / Site

Energy Fitness - Sală de sport / centru de fitness

mamaplus

Vârsta: 3-16 ani

Activități: acrobație, yoga, dansuri, înot, activități creative și de dezvoltare.

Taekwondo - Însușirea tehnicilor de luptă esențiale, dezvoltarea pregătirii fizice generale. Lecțiile sunt orientate spre dezvoltarea auto-controlului și a calităților fizice. 
Înot - Însușirea abilităților de bază ale înotului, învățarea stilurilor clasice de înot.
Dans - Lecții de dans, în cadrul cărora se învață stilurile de dans modern: funk, hip-hop, freestyle, disco.
Gimnastică - Însușirea elementelor de bază ale gimnasticii. Antrenamentele presupun dezvoltarea flexibilității, a coordonării mișcărilor, a forței și a îndemânării. 

Аdresa: bd. Dacia, 31/1

Facebook / Site

Fitness One - Club de fitness pentru întreaga familie

mamaplus

Vârsta: 3-14 ani

Activități: gimnastică, dansuri, înot, polo pe apă, taekwondo.

Programul de antrenamente pentru grupuri de copii oferă o gamă largă de activități interesante.

Sport Jam - lecții de muzică și dans pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, care ajută la dezvoltarea abilităților muzicale ale copiilor, la dezvoltarea corectă a coordonării mișcărilor și îndemânării, dar și la întărirea sistemului musculo-scheletic.
Baby Gymnast - însușirea elementelor de bază ale gimnasticii.
Fitness Start - lecții distractive și dinamice cu elemente de exerciții fizice terapeutice.
Hip-hop - lecții de dans cu însușirea elementelor de bază.

Аdresa: str. Grenoble, 259

Facebook / Site

Fitness Forma - Club de fitness cu piscină

mamaplus

Vârsta: 2-13 ani

Activități: dezvoltare, acrobație, gimnastică, yoga, arte marțiale și antrenamente la piscină. 

Clubul oferă: piscină cu apă caldă de 32°C, sigură pentru copii; vestiar; sală separată în care se desfășoară programele de grup.

În zilele săptămânii: după școală, de la ora 16:00 până la ora 20:00, în weekend: de la ora 10:00 până la ora 14:00; cameră pentru copii în care puteți lăsa micuțul pe durata antrenamentului.

Аdresa: str. Vârnav, 20

Facebook / Site

Body Boom

mamaplus

Vârsta: 3-14 ani

Activități: yoga, dansuri moderne, kickboxing.

Antrenamentele de fitness pentru copii sunt conduse de un instructor cu experiență, care posedă studii pedagogice. De obicei, un grup este format din 10 persoane. Copiii vor fi distribuiți după criteriul de vârstă. În cadrul clubului se iau în considerare caracteristicile fiecărui copil, programul fiind elaborat după analiza completă a stării de sănătate.

Аdresa: bd. Мircea cel Bătrân, 4/6

Facebook / Site

Sursa: MamaPlus.MD