mamaplus

Studiu de caz: 12 soluții eficiente de protecție împotriva căpușelor și țânțarilor

-
//
15.05.2019

Anual, în perioada primăvară-vară, fiecare mamă caută soluții eficiente pentru protecția copilului împotriva insectelor, aparent mici și fără impact dăunător. În ultimii ani totuși căpușele, țânțarii și alte insecte au devenit un pericol real, în special pentru copii. Noi ți-am pregătit un studiu de caz despre 12 remedii de încredere din Republica Moldova, care au rolul de a proteja pielea de mușcătura insectelor periculoase. Ai grijă de sănătatea și siguranța copilului tău!

mamaplus

Atenție! Toate prețurile sunt indicate cu scop informativ și sunt valabile în momentul de pregătire a articolului - 15.05.2019.

Gardex Baby 100 ml pentru copii, aerosol împotriva căpușelor și țânțarilor

Aerosolul Gardex Baby este special conceput pentru copiii de la 2 ani, în scopul de a-i proteja de insectele și acarienii care sug sângele. Produsul conține cantitatea optimă de substanță activă necesară combaterii căpușelor și țânțarilor și este potrivit numai pentru prelucrarea hainei. Totodată, acest produs este valabil până la 15 zile în cazul căpușelor și până la 10 zile în cazul țânțarilor, atunci când hainele sunt depozitate într-un ambalaj sigilat.

Mod de utilizare: Înainte de folosire, agitați flaconul și pulverizați-l la o distanță de 20-25 cm pe haine până când acestea sunt ușor umede. Întrebuințați hainele numai după ce le-ați uscat complet. Evitați contactul cu pielea, ochii, sistemul respirator și gura. În caz contrar, clătiți bine cu apă. Nu procesați produsele fabricate din plastic și fibrele sintetice.

Unde poate fi cumpărat: În toate farmaciile din țară și în rețeaua de magazine de produse cosmetice și de uz casnic „Casa Curată”.

Preț:  94.10 lei.

mamaplus

PICNIC Bio Active Spray contra țânțarilor și căpușelor 120 ml

Picnic - protecție sigură și eficientă împotriva tuturor insectelor dăunătoare copiilor, adulților și persoanelor cu piele sensibilă. Acest produs este creat din extracte naturale și ingrediente active, protejând pielea de țânțari timp de 10 zile, iar de căpușe - până la 15 zile. Această metodă este valabilă pentru copiii de la 2 ani, fiind aplicată, de asemenea, pe haine.

Produsul poate fi cumpărat pe site-ul online www.farmacie.md

Preț: 70.03 lei.

mamaplus

PICNIC Extreme Spray contra insectelor 75 ml

Produsul PICNIC oferă o protecție fiabilă împotriva insectelor care sug sânge în interior și în aer liber. Componenta activă este substanța DETA. De asemenea, un ingredient suplimentar este uleiul de eucalipt, care înmoaie pielea. Acțiunea de respingere a insectelor periculoase durează 12 ore. Producătorul asigură prevenirea eficientă a malariei, encefalitei și virusului West Nile. Această soluție poate fi aplicată ușor și rapid pe piele, îmbrăcăminte, țesături.

Produsul poate fi cumpărat pe site-ul online www.farmacie.md

Preț: 74.12 lei.

mamaplus

Roll-on contra insectelor CarePlus Anti-Insect natural 50 ml

Un remediu creat pe bază de extracte naturale, precum lămâia și eucaliptul, fiind singurul produs al cărui rezultat a fost testat în laboratoarele științifice și cercetările în aer liber. Soluția oferă până la 6 ore de protecție împotriva țânțarilor, muștelor și căpușelor și poate fi administrat persoanelor cu piele sensibilă, dar și copiilor de la vârsta de 3 luni.

CarePlus Anti-Insect natural 50 ml poate fi cumpărat în magazinele X-style

Preț: 265 de lei.

mamaplus

Spray contra insectelor CarePlus Anti-Insect Deet 40% 60 ml

Produsul îndepărtează țânțarii, căpușele, muștele și alte insecte mușcătoare datorită activității sale Citriodiol (un extract natural de eucalipt și lămâie). Totodată, pentru că este suficient de delicat și moale, spray-ul poate fi utilizat de copiii de cel puțin trei luni, femeile însărcinate, mămicile care alăptează și persoanele cu pielea sensibilă. Acest remediu garantează o protecție care durează 6 ore.

CarePlus Anti-Insect Deet 50% 60 ml poate fi cumpărat în magazinele X-style

Preț: 290 de lei.

mamaplus

Loțiune-spray contra insectelor Comaroff 100 ml

Loțiunea poate fi aplicată pe piele, fără frecare, cu protecție de până la 4 ore, dar și pe haine - cu efect ce durează până la 20 de zile. Spray-ul natural nu lasă pete pe țesături și nici iritații pe piele, iar dimensiunea mică permite depozitarea produsului în buzunar sau geantă în timpul plimbărilor de lungă durată.

Spray-ul Comaroff poate fi procurat în magazinul online www.prostand.md

Preț: 34.21 lei.

mamaplus

Ozz special aerosol împotriva căpușelor pentru haine și echipament 150 ml

Timp de 3-4 ore, această soluție protejează eficient pielea nu numai de căpușe, ci și de alte insecte care sug sânge. Are un miros plăcut de lămâie, se aplică pe haine și pe alte produse textile, fără a lăsa pete. Nu se recomandă utilizarea produsului pentru copiii cu vârsta mai mică de trei ani.

Ozz aerosol poate fi cumpărat în magazinul online www.prostand.md

Preț: 47.70 lei.

mamaplus

Loțiune-spray contra insectelor DETA 100 ml

Produsul este creat pentru a proteja pielea de mușcătura insectelor zburătoare, astfel încât fiecare dintre voi să aibă parte de odihnă plăcută și confortabilă în aer liber. Spray-ul poate fi administrat copiilor de la vârsta de doi ani, ferindu-i de efectul dăunător pe care-l pot produce insectele periculoase, purtătoare de encefalită, boala Lyme, borelioză etc. Aplicat pe haine, produsul protejează pielea de căpușe până la 15 zile, iar de țânțari și alte insecte ce sug sânge - până la 10 zile. Loțiunea nu lasă pete și poate fi utilizată de persoanele care se confruntă cu disconfort sau alergii la aplicarea produselor pe piele.

Spray-ul poate fi cumpărat în magazinul online www.prostand.md

Preț: 65.53 lei.

mamaplus

Moskill Spray contra căpușelor 100 ml

Moskill este utilizat pentru prelucrarea hainelor în scopul de a proteja oamenii de căpușele encefalitice. Produsul are un efect cu durata de până la 15 zile.

Moskill Spray poate fi cumpărat pe site-ul online www.farmacie.md

Preț: 55.32 lei.

mamaplus

Spray Tornado pentru copii contra țânțarilor și căpușelor 100 ml

Tornado - soluția eficientă de protecție împotriva mușcăturilor de insecte se aplică pe zonele expuse ale corpului și pe îmbrăcăminte de la distanța de 25 cm. Hainele prelucrate trebuie să fie îmbrăcate neapărat pe lenjeria de corp. Folosirea produsului se efectuează la necesitate, însă nu mai mult de 10 zile sau după spălare.

Spray-ul Tornado se găsește în magazinul „Dom Rybaka”, situat pe str. Liviu Deleanu, 9/4.

Preț: aproximativ 50 de lei.

mamaplus

Sano K-Universal Remediu pentru toate tipurile de insecte 475 ml

2 acțiuni într-un singur produs: elimină insectele zburătoare în interiorul casei, dar și în exterior. Spray-ul are un efect de lungă durată împotriva căpușelor, furnicilor, muștelor și țânțarilor și se administrează în locuri ascunse și izolate.

Sano K-Universal se găsește în rețeaua de magazine Baby-Boom

Preț: 94 de lei.

mamaplus

Remedii populare

Strămoșii noștri au folosit diferite tincturi și unguente pentru a se proteja de căpușe. Bineînțeles, sfaturile lor sunt utile, dar amintiți-vă că niciun unguent nu vă va proteja copilul 100%. Așadar, uleiurile esențiale care sunt considerate mijloace eficiente de protecție împotriva căpușelor: ulei de cuișoare, ulei de rozmarin, ulei de levănțică, mentă, mentol.

Produsele pot fi cumpărate în farmaciile și centrele comerciale din țară.

Preț: de la 40 de lei.

mamaplus