Dansul reprezintă un mod excelent de relaxare pentru copiii de toate vârstele, dezvoltând abilitățile utile precum ritmul și elasticitatea. Cursurile de dans ajută fără îndoială la întărirea organismului și contribuie la dezvoltarea fizică. Datorită lecțiilor de dans, copilul poate face față oricărui stres acumulat, scăpând astfel de emoțiile negative.

Beneficiile dansului pentru copii

Copilul care dansează are posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere fizic, emoțional și social.

Dezvoltare fizică

Lecțiile de dans regulate întăresc mușchii copilului, formează o cultură generală a mișcărilor, un mers frumos și un spate drept. Anume în timpul dansului copilul învață să-și controleze mișcările și întregul corp. Dansul oferă corpului flexibilitate și echilibru.

Dezvoltare estetică

Grație dansului, copilului i se dezvoltă muzicalitatea, simțul ritmului și al stilului și, bineînțeles, auzul muzical. De-a lungul timpului, sub conducerea strictă a unui profesor, copilul învață să recunoască starea și caracterul muzicii. De asemenea, din ce în ce mai des copilul va începe să-și folosească imaginația și să improvizeze.

Depășirea barierelor psihologice

Capacitatea de a dansa oferă încredere în sine. La cursuri copiii trebuie să interacționeze reciproc, să comunice. Acolo copilul învață să lucreze în echipă, ceea ce are un efect pozitiv asupra dezvoltării abilităților de comunicare și socializare.

Calități volitive

Cursurile regulate de dans învață copilul ce înseamnă disciplina, depășirea dificultăților, perseverența. Și câtă bucurie oferă spectacolul final pe scenă, aplauzele spectatorilor, câte emoții și câtă fericire persistă la concerte, în așteptarea ieșirii pe scenă.

Tipuri de dans pentru copii

Atunci când părinții iau decizia de a-și înscrie copilul la cursuri de dans, apare întrebarea: „ce direcție să alegem?”. Când vine momentul să alegeți, trebuie să luați în considerare caracterul copilului, pentru că unele cursuri sunt potrivite pentru copiii mai timizi, iar altele pentru cei energici, care sunt în permanentă mișcare.

Modern și contemporan

Aceste stiluri ajută la dezvoltarea abilităților de actorie ale copilului, adăugând plasticitate și flexibilitate corpului său.

Breakdance și hip hop

Stiluri clasice de stradă. Acestea sunt mai potrivite pentru băieți, pentru că necesită forță și rezistență fizică.

Balet

Arta dansului pe care copiii o studiază încă din copilărie, de la 4-5 ani. Baletul este fundamental pentru multe alte stiluri de dans, prin care se învață disciplina, rezistența, autocontrolul și perseverența.

Jazz Funk

Un stil care combină mișcări complet diferite, plutire și rapiditate, sensibilitate și chiar o ușoară agresivitate. Dansul oferă copilului plasticitate, flexibilitate, fiind un stil creativ care îl ajută să învețe improvizația.

Dansuri populare și de estradă

Aceste stiluri sunt însoțite de elemente teatrale, care îl învață pe copil să fie carismatic, să își manifeste abilitățile actoricești și să scape de timiditate. Dansurile populare și cele de estradă sunt asociate activ cu comunicarea colectivă, copilul având șansa de a-și face noi prieteni.

Dansuri de gală

Un stil de dans pentru lucru în perechi, ce dezvoltă aspectul grațios al partenerilor, învață echilibrul, îmbunătățește capacitatea de concentrare.

Dansuri orientale

Acest stil ajută la dezvoltarea plasticității și flexibilității, la aspectul grațios și feminin la orice vârstă. Cursurile de dans oriental corectează silueta, modelând abdomenul și prelucrând mușchii abdominali.

MamaPlus.md vă prezintă școlile de dans pentru copii, aflate în or. Chișinău.

Informația prezentată în studiul de caz, inclusiv prețurile, este valabilă la momentul publicării articolului - 15.10.2020.

„Balet rusesc” la Aquaterra Sport School

mamaplus

„Balet rusesc” - o rețea internațională de școli coreografice pentru cei mici, care acum recrutează copii în grupurile Aquaterra Sport School. Programul este conceput special pentru copiii mici, aplicându-se metodele coregrafiei clasice ale Academiei Vaganova. Stabilirea posturii corecte, dezvoltarea flexibilității, predarea bazelor ritmului - toate acestea pot fi dobândite de către copil în cadrul lecțiilor de balet. Totodată, aici stă la bază o educație estetică ce poate deschide uși spre baletul profesional. Cursurile se desfășoară cu profesori calificați, conform celor mai bune tradiții ale baletului clasic rus.

Vârstă: pentru copiii de la 3 ani.

Adresă: Chișinău, str. Ginta Latină, 12/13

Telefon: (+373) 22 850-550

Site

Facebook

TIK TOK Dance - un nou curs la Aquaterra Sport School

mamaplus

Aquaterra Sport School invită adolescenții la un nou curs de dansuri - TIK TOK Dance. Dansurile TIK TOK, mișcările cărora sunt repetate de milioane de oameni din întreaga lume, presupun ritmuri intense și divertisment.

Vârstă: grup de copii de 8 - 10 ani, grup de copii de 11 - 14 ani.

Coregraf: Alina Sușco

Adresă: Chișinău, str. Ginta Latină, 12/13

Telefon: (+373) 22 850-550

Site

Facebook

Dansuri sociale, latino la Dance sport club „Flamingo”

mamaplus

Școala de dansuri „Flamingo” oferă lecții de dans pentru copii și adulți, în diferite stiluri și direcții. Dansurile latino-americane cuceresc prin frumusețea lor, combinând un amestec de mișcări și școli diferite. Acest stil te învață să-ți exprimi emoțiile, să simți libertatea, expresivitatea și, bineînțeles, să te încarci cu energie și dispoziție bună.

Vârstă: grup pentru 4 - 6 ani, 7 - 10 ani, 11 - 14 ani, 25 - 45 de ani.

Coregraf: Anastasia Grabovscaia

Preț: costul mediu lunar - 450 de lei

Adresă: Chișinău, str. Ciuflea, 6

Telefon: (+373) 060034049

Facebook

Dance Studio DallaS

mamaplus

Contemporary este un gen de dans care are o popularitate tot mai mare în întreaga lume. Contemporary îmbină mai multe stiluri, inclusiv elemente din baletul clasic. Un dans expresiv care necesită multă flexibilitate din partea celor care execută mișcările de bază. Tocmai din acest motiv, la cursuri sunt incluse și câteva minute de stretching (întindere). Dansul contemporary nu este altceva decât o filozofie a mișcărilor.

Vârstă: grupa 8-17 ani

Preț: săptămâna de probă – 85 de lei, abonament lunar pentru 8 lecții – 350 lei și pentru 12 lecții – 450 lei.

Adresa: Chișinău, str. Miron Costin, 7, oficiul 108 (aripa stângă)

Telefon: (+373) 079 479 487

Facebook

ConfettiDance Group

mamaplus

Confetti Dance Group invită copiii de diferite vârste să învețe mișcările dansului contemporan, acrobație și gimnastică. Grupa specializată pe dansuri contemporane include și alte genuri de dans actuale, cum ar fi HIP HOP, Jazz Funk, Breakdance și R’n’B. Copiii vor învăța ritmica și vor lucra mult asupra auzului muzical și a exercițiilor plastice. Dansurile contemporane pentru copii ajută la exteriorizarea emoțiilor prin mișcare, fiind o activitate interesantă și pozitivă.

Vârsta: grupe de la 4 la 18 ani

Preț: începând cu 300 de lei pe lună

Adresa: Chișinău, bd. Dacia, 10/1

Telefon: (+373) 069 718 519

Facebook

Studioul de balet ”Arabesque Chișinău”

mamaplus

Începând cu vârsta de 3 ani, fetițele pot frecventa studioul de balet clasic din Chișinău. Profesorii de categorie superioară sunt discipolii școlii rusești de balet. Grupurile mici permit o atenție deosebită pentru fiecare copil în parte. Totodată, metodele de predare ale acestei școli aduc doar beneficii și nu prezintă niciun pericol pentru copii, în ciuda zvonurilor că baletul „strică picioarele” și dăunează sănătății copilului. Programul de studii este adaptat în funcție de categoria de vârstă din care face parte copilul Dvs.

Vârsta: grupa de la 3 ani, grupa 6-9 ani, grupa 10-11 ani și grupa 11-14 ani

Preț: prima lecție de probă este gratuită.

Adresa:

 • Chișinău, str. Petru Movilă, 20 (grupele începătoare)
 • Chișinău, str. 31 august, 78

Numere de telefon:

 • (+373) 079 500 486
 • (+373) 079 949 993 – Tamara Iurievna

Facebook

Școala de dans „EXCLUSIVE"

mamaplus

Studioul de dans Exclusive propune lecții de dansuri sportive de gală, care dezvoltă plasticitatea, auzul muzical și influențează în mod pozitiv dezvoltarea copilului. Dezvoltând potențialul copiilor, dansurile sportive de gală contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă a micuților, întârindu-le sistemul cardiovascular.

Preț:

 • abonamentul lunar la școala ”Exclusive” – 400-450 lei
 • Copiii până la 5 ani – 400-450 lei (abonament lunar: 2-3 ori pe săptămână)
 • Elevii claselor primare – 400 lei (2-3 ori pe săptămână)

Adresa: Chișinău, str. Zelinski, 34

Telefon: (+373) 69 256 477

Site

Ansamblul de dansuri populare „Speranța” ARTICO

mamaplus

În cadrul centrului republican pentru copii și tineret au fost deschise mai multe colective de dans, care promovează diverse stiluri. Unul dintre aceste colective este ansamblul de dansuri populare ”Speranța”. Dansul popular le face cunoștință copiilor cu tradițiile noastre și îi dezvoltă dragostea pentru țară și cultura acesteia. Dansul popular scenic ajută copiii să își îmbunătățească coordonarea, artistismul, simțul stilului și coloritul tradițional.

Vârsta: grupa 5-16 ani

Profesor-coregraf: Andrei Tataru

Adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 169

Numere de telefon: (+373) 79 677 115, (+373) 22 856 222

Site

Facebook

Ore de coregrafie la Irina Pavlovskaya Dance School

mamaplus

Școala propune lecții de coregrafie care pot contribui la dezvoltarea și creșterea armonioasă a copiilor. Discipolii școlii vor învăța: bazele dansului clasic, bazele coregrafiei tradiționale, modern, comtemp, Jazz Modern, HIP HOP. La fiecare lecție copiii fac întinderea, învață elementele de bază în acrobație și își dezvoltă talentul actoricesc.

Vârsta: pentru copii de la 3,5 ani până la 14 ani.

Preț: abonament lunar – 480 lei

Adresa:

 • Chișinău, sectorul Buiucani, str. Alba-Iulia, 89/1
 • Chișinău, sectorul Centru, str. Lev Tolstoi, 24/1

Telefon: (+373) 079 503 273

Site

Facebook

Dansuri sportive de gală pentru copii la CARMA DANCE

mamaplus

Dansurile sportive de gală pentru copii au temperament, dezvoltă plasticitatea copilului și arată fantastic atunci când sunt interpretate corect. Acest stil de dans are proprietăți benefice pentru dezvoltarea fizică, socială și psihologică a copiilor. Dansurile de gală educă o postură corectă a corpului, un mers frumos, dezvoltă coordonarea și flexibilitatea, auzul musical și ritmica, contribuie la adaptarea copilului în societate, educă dragostea pentru sport: rezistența, răbdarea, capacitatea de concentrare și controlul emoțiilor.

Vârsta: grupa 4-7 ani, grupa 8-13 ani, 5-8 ani, 8-10 ani, 9-11 ani

Antrenori: Margareta Gligor, Carolina Semen

Preț: abonament lunar – 450-550 lei

Adresa: Chișinău, str. Miron Costin, 7/1

Numere de telefon: (+373) 079 301 144, (+373) 079 662 220

Site

Facebook

Balet pentru copiii de la 3 ani la Anna Studio

mamaplus

Orele de dans formează o postură corectă a corupului copilului. Baletul îl ajută pe copil să se miște corect și grațios, dezvoltă plasticitatea și mersul corect. Orele de balet dezvoltă în primul rând dragostea pentru frumos. Copiii învață capodoperele muzicii clasice, își dezvoltă auzul muzical și talentul actoricesc, învață să transmită o gamă largă de emoții prin intermediul limbajului corpului. Aceste aptitudini și capacități le vor prinde bine la maturitate.

Vârsta: grupe de la 3 ani

Preț: prima lecție de probă este gratuită

Adresa:

 • Chișinău, str. Calea Ieșilor, 15
 • Chișinău, bd. Decebal, 139
 • Chișinău, str. Petru Movilă, 39

Telefon: (+373) 069 339 489

Facebook

Dansuri de gală la ”Nika-Dance”

mamaplus

Cel mai bun remediu pentru dezvoltarea armonioasă a copilului sunt dansurile de gala. Dansurile clasice de gală contribuie la dezvoltarea plasticității și a rezistenței. Dansurile de gală cuprind atât elemente de artă cât și cele din sport, cu ajutorul cărora dansatorii pot să-și exprime liber emoțiile, profesionalismul și artistismul.

Vârsta: pentru copiii de ORICE vârstă

Adresa: Chișinău, str. Alecu Russo, 10/2, Liceul Teoretic ”Alecu Russo” (fosta școală №53)

Numere de telefon: (+373) 069 153 947, (+373) 069 462 501

Facebook

Dansuri moderne pentru copii și adolescenți la SIS N BRO

mamaplus

Studioul de dans propune lecții de dans pentru copii care includ diverse stiluri: Hip-Hop​, LA, House dance​, Breake dance​, Go-Go​, Jazz-funk​, Reggae dancehall​, Latina mix​ și altele. Dansurile moderne reprezintă tot ce este actual, libertatea mișcării, diversitatea și un spectru larg de emoții și stări. Stilurile de dans actuale sunt excelente pentru dezvoltarea copiilor, pentru că le formează o personalitate puternică și educă un stil de viață frumos.

Vârsta: grupele noi 4-6 ani, 13-17 ani, casting pentru grupele existente pentru diverse categorii de vârstă

Preț: prima lecție este gratuită

Adresa:

 • Chișinău, str. Petru Zadnipru, 12/2
 • Chișinău, str. Hristo Botev, 5.

Telefon: (+373) 069 796 323 Аlexandra

Site

Facebook

Bellydance la Danylim Dance Studio

mamaplus

Danylim Dance Studio invită toate fetițele și fetele mai mari la lecții de dans oriental sau bellydance. Dansurile orientale educă mișcările plastice și dezvoltă o mai mare încredere în forțele proprii. Acest dans le dezvoltă fetelor o postură corectă a corpului, un mers grațios, forme frumoase și flexibilitate. Bellydance-ul ajută la stabilirea armoniei dintre corp și minte, precum și la un control mai bun asupra mușchilor. Aceste dansuri contribuie la o coordonare mai bună, dezvoltarea auzului muzical și libertatea mișcării.

Vârsta: grupe de la 5 ani

Preț: abonament – 350 lei

Telefon: (+373) 069 116 179

Facebook