Acum câteva decenii se vorbea mai puțin despre dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. În prezent, mamele știu însă foarte bine cât de important este să pună accent pe dezvoltarea echilibrată a copilului, atât din punct de vedere fizic, cât și moral. Masajul contribuie la creșterea armonioasă a copilului, fiind necesar tuturor copiilor, indiferent de vârsta pe care o au.

Beneficiile și contraindicațiile masajului pentru copii

Prin aplicarea mecanică manuală, beneficiile masajului sunt colosale. În primul rând, se îmbunătățește elasticitatea pielii, prin înlăturarea celulelor moarte. Totodată, se normalizează tonusul muscular, fluxul limfatic și cel sanguin și se eliberează hormoni care reglează metabolismul.

Masajul are un efect minunat asupra sănătății copiilor, contribuind la eliminarea tensiunii musculare. De asemenea, masajul pentru copii influențează pozitiv asupra sistemului nervos, reduce agitația înainte de somn, ajută la dezvoltarea abilităților motorii și a sistemului musculo-scheletic.

Masajul trebuie să fie executat doar de către un specialist cu experiență, care cunoaște toate tehnicile și metodele de lucru cu copiii de diferite vârste.

În ce situații masajul pentru copii este contraindicat:

 • febra înaltă;
 • infecții respiratorii virale acute;
 • afecțiuni ale pielii, inclusiv pustule și erupții cutanate;
 • afecțiuni ale ganglionilor limfatici;
 • osteoporoza sau boala oaselor fragile;
 • boli hematologice, sângerări, hemofilie;
 • defecte cardiace;
 • traume grave.

Tipuri de masaj

Medicii pediatri au identificat câteva tipuri de masaj: profilactic, terapeutic, anticelulitic și pentru copiii până la vârsta de un an în cazul în care nu sunt anumite contraindicații. Masajul profilactic pentru copii este indicat pentru prevenirea unor afecțiuni neurologice sau ortopedice. Masajul terapeutic este prescris de medicul pediatru la necesitate și poate fi făcut de la vârsta de două luni de către un specialist cu studii medicale.

Masajul terapeutic este indicat în următoarele cazuri: mers strâmb sau deficitar, torticolis (gât înțepenit); scolioza; hipotonie/ hipertonie musculară; paralizie cerebrală infantilă; traume la naștere.

Rezultatele masajului terapeutic pot fi îmbunătățite cu ajutorul masajului curativ, care va preveni recidivele.

Alte informații utile despre masajul pentru copii:

 • procedurile de masaj nu trebuie să dureze mai mult decât 10 zile, iar cele repetate vor fi programate peste 3 luni;
 • durata unei proceduri variază între 20-45 minute, în funcție de vârsta și reacțiile copilului;
 • cea mai bună parte a zilei pentru masaj este dimineața;
 • masajul trebuie făcut doar în cazul în care copilul este sănătos. Dacă micuțul a fost vaccinat, ar fi bine să amânați procedura;
 • dispoziția proastă a copilului poate fi o contraindicație pentru procedurile de masaj.

MamaPlus.md vă prezintă în continuare lista clinicilor din Chișinău care oferă proceduri de masaj pentru copii.

Informația prezentată în acest studiu de caz, inclusiv prețurile, sunt actuale la momentul publicării articolului: 11.12.2020.

Masaj medical și terapeutic la Clinica Adler Medical

mamaplus

Centrul medical oferă servicii de masaj medical și terapeutic. Procedurile vor contribui la îmbunătățirea circulației sanguine a pacienților care își revin după o anumită traumă și relaxarea tensiunii musculare din zona gâtului.

Clinica Adler Medical vă va ajuta să selectați procedura de masaj care vi se potrivește cel mai bine, în funcție de necesități și indicațiile medicului.

Adresa: Chișinău, str. Bulgară, 41
Numere de telefon: (+373) 022 271 760, (+373) 67 471 760

Site
Facebook

AMC American Medical Center – masaj pentru copii

mamaplus

În primul an de viață, masajul este unul dintre cele mai importante componente ale unei abordări complexe de tratament și profilaxie pentru diferite boli. Un efect bun poate fi obținut prin combinarea masajului și gimnasticii în tratarea copiilor cu boli legate de sistemul nervos central, când funcțiile de mișcare și trofism ale țesuturilor sunt afectate. Specialista înalt calificată Mihaela Bologa, fiziokinetoterapeut la American Medical Center, vă poate ajuta să alegeți un program individual pentru fiecare bebeluș.

Durată: 30 de minute
Preț: 150 de lei

Adrese:

 • or. Chișinău, str. Independenței, 54
 • or. Chișinău, str. Pușkin, 47/1

Numere de telefon: (+373) 022 22 33 11, (+373) 067 22 33 11

Site
Facebook

Masaj pentru copii la Centrul Medical TerraMed

mamaplus

Masajul reprezintă cel mai eficient mod de prevenire a bolilor coloanei vertebrale și ale articulațiilor. Masajul este important pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Astfel, se recomandă frecventarea regulată a cursurilor profesionale de masaj. În cadrul centrului medical TerraMed sunt utilizate tehnici avansate de medicină restaurativă: diverse tipuri de masaj, fizioterapie, hidroterapie, kinetoterapie, acupunctură, metode fizioterapeutice de tratament - toate acestea contribuie la restabilirea rapidă a sănătății și la prevenirea bolilor grave.

Adrese:

 • or. Chișinău, str. Trandafirilor, 15/4
 • or. Chișinău, str. Cuza Vodă, 44a

Numere de telefon: (+373) 060 044 900, (+373) 022 202 373

Site
Facebook  

Masaj pentru copii la Clinica Sancos

mamaplus

Masajul are beneficii nu doar asupra dezvoltării fizice a copilului, ci și asupra stării sale neuropsihologice. Clinica Sancos oferă următoarele tipuri de masaj pentru copii: terapeutic, corectiv, profilactic. Masajul terapeutic este prescris de medic dacă cel mic are patologii, de regulă, la 3-4 luni după naștere. Masajul corectiv ajută la consolidarea cursului de masaj terapeutic, fiind efectuat numai în conformitate cu indicațiile medicului și doar de către un specialist. Masajul profilactic este destinat pentru îmbunătățirea sănătății generale a bebelușului.

Durată: de la 30 de minute
Preț: masaj general pentru copii (până la vârsta de 3 ani) - 110 lei

Adresă: or. Chișinău, bd. Moscovei, 16
Numere de telefon:

 • (+373) 022 880 108
 • (+373) 022 909 909
 • (+373) 022 909 908

Site
Facebook

Centrul de reabilitare medicală Kinetic A: masaj pentru copii

mamaplus

Ședințele de masaj pentru copii ajută la tratarea multor afecțiuni, cum ar fi cele legate de somnul și apetitul unui copil, eliminarea problemelor de sănătate și vindecarea unor boli ale oaselor. Centrul de reabilitare medicală Kinetic A oferă servicii de masaj profilactic și servicii de reabilitate a copiilor pentru următoarele probleme: displazie, scolioză, hipercifoză, picioare plate, paralizie cerebrală, tulburări de vorbire, autism.

Preț: masaj pentru bebeluși până la 1 an - 2300 de lei (10 ședințe)

Adresă: or. Chișinău, str. Testemițeanu, 39, etajul 4
Numere de telefon:

 • (+373) 022 233 233
 • (+373) 69 588 200
 • (+373) 67 233 233

Site
Facebook

Masaj pentru copii la Tibetmed

mamaplus

Fiecare om poate fi sănătos și fericit dacă acordă atenție sănătății sale la timp și previne orice boală. Clinica de medicină orientală TIBETMED din Chișinău oferă masaj terapeutic și profilactic pentru copii de la 4 până la 12 ani. Specialiștii cu înaltă calificare, cu o experiență vastă, vor alege corespunzător tehnica de masaj pentru a soluționa problemele existente cât mai eficient și rapid posibil. Ședințele regulate de masaj pentru copii ajută la întărirea corpului, rezolvarea problemelor de sănătate și prevenirea afecțiunilor asociate creșterii rapide a corpului copilului. Masajul pentru copii este efectuat de către dr. Iulian Gîscă și Vitalie Cocebanu.

Durată: 40 de minute
Preț: masaj terapeutic și profilactic pentru copii (4-10 ani) - 300 de lei

Adresă: or. Chișinău, str. Vlaicu Pârcălab, 30
Numere de telefon: (+373) 022 001 122, (+373) 068 408 484

Site
Facebook

Masaj pentru copii la Clinica MEDAZUR

mamaplus

Masajul pentru copii este o metodă de prevenire excelentă a multor boli, fiind un ajutor minunat în dezvoltarea celor mici. Masajul la spate ajută la relaxarea mușchilor, calmează copilul și îi restabilește forțele. Clinica Medazur Med Spa oferă masaj pentru copii începând cu vârsta de 7 ani, executat de către un terapeut Spa din Thailanda. Masajul se efectuează cu ulei organic Weleda (produs în Elveția). Aici vă puteți înscrie copilul pentru masaj terapeutic, profilactic, relaxant și cu presopunctură.

Durată: 30 de minute
Preț: 19 U.C.

Adresă: or. Chișinău, str. 31 August 1989, 46
Numere de telefon: (+373) 022 89 89 89, (+373) 78 898 989

Site
Facebook

Masaj pentru copii de la 1 an la Centrul WELLNESS TENTORIUM

mamaplus

Masajul pentru copii este esențial pentru creșterea rezistenței corpului la diferite afecțiuni  și prevenirea bolilor în general. Masajul contribuie la dezvoltarea abilităților motorii, dezvoltării fizice și mentale a bebelușului, protejând un corp mic de multe probleme deja existente și de cele care ar putea apărea ulterior. Centrul Wellness oferă ședințe de masaj pentru micuți începând de la 1 an. Pentru masaj se folosesc doar creme și balsamuri naturale.

Adresă: or. Chișinău, str. București, 23 A
Telefon: (+373) 069 034 644

Site