mamaplus

Lista masterclass-urilor și activităților interesante pentru copii care se organizează la Chișinău

-
//
12.11.2021

Fiecare copil este diferit, având capacități și calități absolut individuale, iar ceea ce au în comun toți acești copii este dorința de a învăța lucruri noi. Sarcina părinților este să-i cointereseze pe cei mici, să le ofere posibilitatea de a încerca diverse activități noi și interesante. Un mod inedit în care ai putea să le trezești interesul celor mici pentru o anumită activitate este participarea la masterclass-uri, care pot fi organizate inclusiv și în cadrul zilelor de naștere ale micuților.

mamaplus

De ce sunt utile aceste masterclass-uri?

Vizitând un masterclass de creație, copilul obține multe cunoștințe noi și interesante, își îmbunătățește anumite abilități și stă departe de gadgeturi pentru o perioadă de timp. În ziua de azi lumea se dezvoltă cu o viteză uluitoare, iar angajatorii aleg persoane care pot învăța rapid anumite lucruri, sunt flexibili și gata să ia decizii improtante și să identifice soluții neordinare. În cadrul masterclass-uriloe există posibilitatea de a obține toate aceste abilități: comunicarea eficientă, dezvoltarea creativității copilului, capacitatea de a lucra în grup și de a fi bine organizat. Toate aceste abilități se dezvoltă în timpul activităților creative.

Copiii stabilesc o conexiune cu semenii lor și învață să comunice unii cu alții în cadrul masterclass-urilor de grup.

Ce masterclass să alegi?

Atunci când analizezi lista de masterclass-uri disponibile pentru copii, ar trebui să-ți răspunzi la câteva întrebări: 

 • Ce vârstă are copilul tău?
 • Ce pasiuni are copilul și ce îi place mai mult să facă în timpul liber?
 • Cât de perseverent este copilul tău?
 • Copilul a frecventat și alte masterclass-uri?

Dacă este vorba despre un copil de vârstă preșcolară, ar trebui să optezi pentru masterclass-uri de scurtă durată. Dacă este vorba despre un copil de vârstă școlară, atunci ar fi bine să alegi un masterclass de creație, care îi va fi pe plac.

Copiii sunt diferiți și de aceea este destul de greu să răspunzi la întrebarea: ”Ce masterclass este pe placul copilului tău?” Soluția cea mai bună ar fi să testezi diverse activități, să vezi rezultatul și să luați o decizie optimă.

MamaPlus.md îți prezintă în continuare lista cu masterclass-uri de creație și culinare pentru copii, precum și diverse activități interesante și captivante.

Toate prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 12.11.2021

Lecții de artă plastică în atelierul ”Șapte culori ale fericirii”

mamaplus

Fondatoarea atelierului, Inga Orehova, organizează masterclass-uri pentru copiii pasionați de desen sau pentru cei care vor să învețe să deseneze. Studioul de artă ”Șapte culori ale fercirii” organizează cu regularitate activități interesante pentru cei care vor să-și ajute copiii să-și dezvolte abilitățile în acest domeniu. Masterclass-urile sunt destinate copiilor de la vârsta de 4 ani și adulților.

Tematici:

 • pictură în ulei;
 • ceramica hand-made;
 • pictură acrilică pe pânză;
 • lecții de olărit.
   

Vârste:

 • grupe pentru copii de la 4 până la 7 ani;
 • copii 7-9 ani;
 • grupe pentru copii de la 9 ani și pentru adulți.

Numere de telefon: +373 069 370 518 Инга, 069 757 779 Алиса
Adresa: Chișinău, str. A. Pușkin, 12.

Site
Facebook

Studioul pentru copii ”Солнышко” din cadrul Casei Ruse din Chișinău 

mamaplus

Studioul pentru copiii a fost deschis acum câțiva ani de către meșterul popular Elena Lavreniuc la Casa Rusă din Chișinău. Studioul de creație "Солнышко" este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-12 ani. Programul său include ateliere în arta decorativă tradițională și modernă (pictura Mezen și Gorodețki, păpuși populare, decupaj, jucării moi, desen cu fire și cu bisere, vitralii, țesut primitiv, quilling, plasticineografie și multe altele).

Vârsta: grupe pentru copii de la 5 până la 12 ani

Telefon: +373 022 22 01 70
Adresa: Chișinău, str. Mihai Eminescu, 2.

Facebook

Covorașe confecționate manual. Atelierul ”Tradițiile Strămoșilor”

mamaplus

Atelierul «Tradițiile Strămoșilor» organizează cu regularitate masterclass-uri pentru copii “Covorașe țesute”. Copiii au posibilitatea să descopere una din cele mai vechi arte strămoșești - țesutul covoarelor. Fiecare participant își va pune la încercare iuțimea degețelelor, trecând prin urzitoare ațele. După asta, va încerca să nu încurce ițele trecând prin ele firele de bumbac.

Vârsta: grupe pentru copii de la 4 până la 6 ani, copii de la 7 ani până la 10 ani
Prețuri: 250 lei (activități de grup), 400 lei (individual)

Telefon: +373 068 979 214
Adresa: Chișinău, str. Ioan Livescu, 17.

Facebook

Clubul social pentru dezvoltare "Магический Шар"

mamaplus

Studioul de dezvoltare "Магический Шар" propune o abordare inedită a organizării timpului liber al copiilor și adulților. În fiecare sâmbătă, de la 12:00-14:00, studioul orgaizează clubul jocurilor de societate: jocuri care presupun socializarea și capacitatea de luare a deciziilor, jocuri de dezvoltare și relaxare, diverse activități distractive și experimente științifice. Jocurile T pentru copii sunt moderate de un psihopedagog și specialist în jocuri de societate Sichkoreza S.A., care are studii în pedagogie (Universitatea Pedagogică de Stat din Moscova) și o experiență vastă în lucrul cu copiii, autor de jocuri, antrenor, couch, tehnician de jocuri. Pe finalul fiecărui eveniment se organizează momente teatralizate și jocuri de rol.

Tematici:

 • Jocul magic T: "Labirinturi și Tainele castelului Hogwarts" (în baza seriei Harry Potter);
 • Jocul de autor SА, Moldopolia – joc business pentru dezvoltarea abilităților în business și psihologie.
 • Tainele pădurii magice;
 • Jocuri cu pisicile;
 • Ultimul erou.

Prețuri: 100 lei/ora, 200 lei/ziua. Achitarea pentru 4 jucători, abonament lunar - 700 lei

Telefon: +373 068 066 800 Sichkorez Serghei 
Adresa: Chișinău, bd. Moscova, 16. Malinki. Smart kids club.

Facebook

Masterclass-uri în studioul Pixie - Creative Workshops

mamaplus

Studioul Pixie organizează masterclass-uri interesante, cu diverse tematici pentru copii și adulți. Fiecare participant va găsi în orarul studioului activitatea care îi va fi pe plac: masterclass-uri de pictură a torbițelor eco; șezătoarea de sâmbătă a fetelor, domnișoarelor și doamnelor în cadrul cărora se socializează, se glumește, se împletesc brățări și se modelează lumânări din ceară. De asemenea, se organizează masterclass-uri de coloristică, pictura pe pânză pentru începători și alte evenimente interesante. Studioul organizează în fiecare sâmbătă Happy Hours, unde participanții au ocazia să testeze două tehnici diferite.

Prețuri: de la 150 până la 400 lei pentru un masterclass (recuzita este inclusă în preț)

Telefon: +373 069 131 372, Еlena
Adresa: Chișinău, str. Tighina, 49A, etajul 2, oficiul 15.

Facebook

Masterclass-uri de creație pentru copii și adulți la Andersen

mamaplus

La “Andersen family restaurant and Activity Park” se organizează o multitudine de varietăți de divertisment, inclusiv master class-uri pentru copii!

 • Pictatul pe tricouri;
 • Confecționarea unui slime uriaș;
 • Slime time;
 • Pictatul pe turtă dulce;
 • Burger party (master class de preparare a burgerilor);
 • Pregătirea propriului tort;
 • Pictatul pe jucării moi;
 • Pictatul pe pânză; ⠀
 • Pictura pe față;
 • Master class-uri tematice de sărbătoare;
 • Master class-uri de sezon

Telefon: 022 011 001
Adresa: Chișinău, str. Igor Vieru, 8\3.

Site
Facebook

Studioul de creație pentru copii de la 2 ani și maturi, Art-Studio Amighen

mamaplus

Art-Studio Amighen este un studio de creație pentru copii de la 2 ani și adulți. Aici toată lumea poate învăța, dezvolta și primi o mare de emoții și pozitive! Studioul este focusat pe dezvoltarea gândirii creative a copilului și abilitatea de a lucra de sine stătător. Studioul organizează diverse masterclass-uri cum ar fi cele hand-made, unde copiii învață să modeleze obiecte din ceramică, să coase și să împletească, să lucreze cu sticla și argila polimerică. În fiecare sâmbătă Art-Studio Amighen organizează masterclass-uri de decor.

Preț: de la 100 лей (în dependență de tematica masterclass-ului ales).

Vârsta:

 • grupe pentru copii de la 2 până la 4 ani;
 • copii 4-6 ani;
 • grupe pentru copii mari și adulți.

Telefon: +373 0686 48 020
Adresa: Chișinău, str. Albișoara, 82/12.

Facebook

Mediateca BNC „Ion Creangă”

mamaplus

Mediateca este o secție a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” axată pe tehnologiile informaționale. Programele propuse au scopul de a dezvolta competențele digitale, promovând cartea și lectura în rândul copiilor. În cadrul clubului de lectură copiii împărtășesc detalii interesante din cărțile pe care le-au citit, dezleagă ghicitori și explorează lumea nemaipomenită a călătoriilor și eroilor din cele mai interesante povești.

Telefon: +373 022 996 153
Adresa: Chișinău, str. Sciusev, 65.

Facebook

IT masterclass-uri la STEP IT Academy Moldova

mamaplus

Academia STEP IT organizează cu regularitate masterclass-uri gratuite și workshop-uri practice în IT moderate de specialiști practicieni în domeniu. Dacă copilului tău îi place să afle ceva nou în fiecare zi, atunci masterclass-urile IT îi vor fi pe plac: 

регулярно проводит бесплатные практические воркшопы на самые разные IT темы, на которых можно узнать более подробно о самых креативных профессиях в IT сфере от практикующих специалистов. Если ребенок любит каждый день узнавать что-то новое, то IT мастер-классы его точно заинтересуют: crearea site-ului web, cum funcționează calculatorul, ce este un blog video, secretele creării de jocuri și multe alte subiecte la Academia STEP IT.

Vârsta: grupe pentru copii de la 8 până la 14 ani.

Telefon: +373 (22) 854-680
Adresa: Chișinău, bd. Decebal, 139, etajul 3.

Site
Facebook

Cursurile АRT CERAMICA la Aquaterra Sport School

mamaplus

Aquaterra Sport School a lansat o serie de activități pentru copiii care adoră să se joace în lut - cursul ART CERAMICA. Modelajul în lut ajută la dezvoltarea musculaturii fine, dar și la dezvoltarea gândirii creative și abstracte. Cursul este condus de Maestru în Arte al RM - Eleonora Rusu.

Vârsta: copii de la 4 ani

Cursuri: Aquaterra Sport School organizează cu regularitate masterclass-uri pentru copii și pentru părinți și copii: masterclass-uri de floristică, cursuri de pictură și modelare a ceramicii, masterclass-uri de creație.

Telefon: +373 022 850 550
Adresa: Chișinău, str. Ginta Latină, 12/13.

Site
Facebook