Perioada intersezonieră: dimineața este foarte frig, iar ziua este mult soare. Alegerea încălțămintei potrivite pentru temperaturile de afară nu este deloc ușoară. Totuși, pantofii demi-sezon reprezintă soluția universală. 

De ce trebuie să țineți cont atunci când alegeți încălțămintea demi-sezon? 

În perioada intersezonieră este mereu umiditate sporită. De aceea, atunci când alegeți încălțămintea demi-sezon este important ca aceasta să fie impermeabilă. Acest aspect se referă în mod special la pantofii pentru copii, mai ales că ei adoră să se joace prin băltoace și noroi.

Pe lângă impermeabilitate, încălțămintea trebuie să corespundă unor factori caracteristici atât pentru încălțămintea destinată copiilor, cât și celei pentru adulți. Este important ca materia primă din care este confecționată, materialul de bază, branțul și talpa să fie naturale și să permită picioarelor să respire. 

Este bine ca branțul să fie confecționat din material care să absoarbă umezeala și să fie perforat: multe găuri mici contribuie la o mai bună aerisire a piciorului.

Talpa trebuie să amortizeze bine orice mișcare, în plus, trebuie să fie suficient de flexibilă și să aibă mărimea corespunzătoare. Pentru copii nu se recomandă să cumpărați încălțăminte mai mare, pentru că aceasta poate provoca apariția bătăturilor și chiar modificarea mersului. Încălțămintea trebuie să fie potrivită pe picior și trebuie sa fie înlocuită în conformitate cu creșterea piciorului copilului. 

MamaPlus.MD vă prezintă lista producătorilor de la care puteți cumpăra încălțăminte de toamnă potrivită și comodă. 

Atenție! Prețurile corespund perioadei realizării articolului – 12 noiembrie 2019. Prețul actual îl puteți afla de la consultanții magazinelor. 

CRISTINA 

mamaplus

Unul dintre cei mai mari producători din Moldova. Luând în considerație raportul calitate-preț, deja de mai bine de 20 de ani fabrica produce încălțăminte din piele naturală. Producătorul încearcă să răspundă tuturor cerințelor clienților, oferind un asortiment bogat de încălțăminte pentru întreaga familie și pentru orice perioadă a anului. 

Preț: botine demi-sezon pentru femei – de la 1200 de lei, botine de toamnă pentru fetițe – 700 de lei, cizme pentru femei – de la 1200 de lei, încălțăminte de toamnă pentru bărbați – de la 800 de lei.

Аdresa: str. Armenească, 51; str. Varlaam, 63/23; Centrul Comercial Zorile, etajul 2.

Site / Facebook

HÎNCU

mamaplus

Lansându-se doar cu trei angajați, compania Hîncu și-a extins rapid producția de încălțăminte. Cu toate acestea, procesul de creare a încălțămintei rămâne a fi determinat de munca manuală.  

Preț: încălțăminte de toamnă pentru femei și bărbați – de la 850 de lei, modele de toamnă pentru copii – de la 600 lei. 

Аdresa: Centrul Comercial Zorile (Calea Ieșilor, 8); Centrul Comercial PLAZA (Brâncuși, 3); magazinul  «HÎNCU» - str. Kiev, 16/1.

Site / Facebook

ZORILE

mamaplus

ZORILE – brandul pe care nu doar Republica Moldova îl cunoaște. Deja de mai bine de 70 de ani fabrica produce încălțăminte calitativă și confortabilă pentru întreaga familie. Materiale de calitate, diversitate, stil și comoditate pentru orice vârstă, buget și statut. Sub marca ZORILE a fost deschis unicul Centru național de încălțăminte Zorile, fiind cea mai mare platformă de comercializare a încălțămintei tuturor brandurilor autohtone, care reprezintă proiectul „Din Inimă”.

Preț: modele de toamnă pentru copii – de la 700 de lei, încălțăminte pentru bărbați – de la 1100 de lei, modele pentru femei – de la 800 de lei.

Adresa: Zorile Outlet, Centrul Comercial Zorile, etajul 0.

Site / Facebook

BATISTRADA

mamaplus

Încălțăminte frumoasă, elegantă, confortabilă pentru toate femeile. Modele moderne, create în conformitate cu tendințele actuale. Este activ și magazinul online cu livrare gratuită în Moldova. 

Preț: cizme scurte pentru femei – 1300 de lei, botine – de la 1200 de lei, cizme – de la 1900 de lei. 

Аdresa: str. Armenească, 22.

Site / Facebook

OLDCOM

mamaplus

La fel ca și multe alte branduri locale, OLDCOM a pornit de la o întreprindere foarte mică, realizând papuci de cameră cu partea superioară din material textil. În prezent, asortimentul brandului s-a extins până la 100 de modele de încălțăminte. Compania are mereu grijă de calitatea producției realizate și actualizează constant gama de modele.

Preț: încălțăminte de toamnă pentru bărbați – de la 279 de lei, cizme de cauciuc pentru copii – de la 80 de lei, pantofi sport de toamnă pentru copii – 199 de lei, pantofi sport pentru femei – 279 de lei.

Аdresa: str. Mitropolit Varlaam, 46; bulevardul Moscova, 1/3; str. Armenească, 47, №21; str. Ion Creangă, 74.

Site / Facebook

TIMOFEI SHOES

mamaplus

Atelierul moldo-german de producere a încălțămintei din piele TIMOFEI SHOES realizează pantofi pentru orice vârstă. Designul individual, confortul și comoditatea îi vor bucura chiar și pe cei mai mici clienți de la primii pași. În magazin puteți vedea modele gata create sau puteți solicita realizarea modelului dorit la comandă individuală. Pantofii din piele naturală, cu talpa ortopedică și rezistentă vor putea fi purtați cu plăcere nu doar un an.

Preț: în funcție de model.

Аdresa: str. M. Varlaam, 63.

Facebook

OLSA SHOES

mamaplus

Brandul a fost creat de către designerul Ecaterina Pașenco, care coase încălțăminte deja de mai bine de 15 ani. Marca Olsa Shoes a fost lansată pentru tinerele cliente, care vor să fie stilate. Brandul este apreciat pentru calitate, confort și varietate.

Preț: botine demi-sezon pentru femei – de la 980 de lei.

Adresa: Centrul Comercial Zorile (Calea Ieșilor, 8, buticul 42); Centrul Comercial UNIC, etajul 3; Showroom Olsa Shoes, str. Pușkin, 12.

Facebook

TIRAS

mamaplus

Fabrica Tiras din Soroca le oferă clienților o varietate bogată de încălțăminte din piele. Pantofii sunt produși după tehnologie italiană și satisface așteptările clienților în ceea ce privește calitatea, dar și designul modern al modelelor.   

Preț: încălțăminte pentru copii – de la 620 de lei, încălțăminte pentru bărbați/femei – de la 690 de lei.

Аdresa: Centrul Comercial UNIC (bd. Ștefan cel Mare, 8); Centrul Comercial SOIUZ (str. Alecu Russo, 1).

Facebook

TIGHINA

mamaplus

Compania TIGHINA din Bender – unul dintre cei mai mari producători autohtoni de încălțăminte din piele pentru bărbați, femei și copii. Gama de modele cuprinde încălțăminte practică și frumoasă pentru orice perioadă a anului. În magazin găsiți atât modele clasice, cât și exclusiviste.

Аdresa: Centrul Comercial Zorile (str. Calea Ieșilor, 8); Centrul Comercial UNIC (bd. Ștefan cel Mare, 8).

Site / Facebook

POTEHINSHOES

mamaplus

Producător de încălțăminte autohton, a cărui producție are la bază doar țesături naturale, piele, nubuc, precum și căptușeli naturale. Marca le oferă clienților standarde de înaltă calitate la un preț accesibil.

Preț: modele de toamnă pentru copii – de la 650 de lei, botine demi-sezon pentru femei – de la 1000 de lei, încălțăminte de toamnă pentru bărbați – de la 600 de lei.

Adresa: Showroom – str. Alecu Russo, 5 (în apropiere de SOIUZ); Centrul Comercial Zorile (etajul 1, buticul 27, etajul 0, buticul 22); Centrul Comercial Plaza (etajul 1, buticul 2).

Site / Facebook

GEOX MOLDOVA

mamaplus

GEOX – una dintre cele mai populare mărci italiene de încălțăminte pentru întreaga familie, cunoscută drept „încălțămintea care respiră”. GEOX utilizează tehnologii avansate și materiale moderne rezistente. 

Preț: botine demi-sezon pentru femei – de la 2075 de lei, botine de toamnă pentru copii – de la 1200 de lei, încălțăminte de toamnă pentru bărbați – de la 1480 de lei.

Аdresa: Centrul Comercial Shopping MallDova; str. Pușkin, 22; Centrul Comercial Zorile, etajul 1.

Site / Facebook

Încălțăminte pentru copii KOTOFEY

mamaplus

Brandul Kotofey oferă încălțăminte calitativă pentru copii de orice vârstă. În fiecare an brandul își actualizează colecția de încălțăminte, completând-o cu noi modele confortabile, sigure și stilate. 

Preț: botine de toamnă pentru copii – de la 690 de lei.

Аdresa: Centrul Comercial Zorile (etajul 0, buticul 12); Centrul Comercial Baby Hall (etajul 1, buticul 128 а); Centrul Comercial Family Shopping center (etajul 1, buticul 19).

Site / Facebook

SALAMANDER

mamaplus

SALAMANDER – magazin multi-brand, care le oferă clienților săi colecții de încălțăminte de origine germană, spaniolă, italiană pentru orice.

Preț: botine de toamnă pentru copii - de la 890 de lei, încălțăminte pentru bărbați și femei – de la 1390 de lei.

Adresa: Centrul Comercial Sun City; bd. Ștefan cel Marе, 65; Centrul Comercial Shopping MallDova, etajul 2.

Site / Facebook

AMMA SHOES

mamaplus

Amma Shoes – brandul creat de către două tinere îndrăgostite de încălțămintea stilată. Modelele creative și prețurile accesibile le determină pe fashionistele din Chișinău să viziteze magazinul în fiecare sezon. Brandul are propriul showroom și un magazin-online activ.

Preț: botine – de la 690 de lei, loferi – de la 790 de lei.

Аdresa: showroom situat pe str. Bănulescu-Bodoni, 10. 

Site / Facebook

CLARKS

mamaplus

Unul dintre liderii mondiali la producerea și comercializarea încălțămintei Casual, prezent și în Republica Moldova. Încălțămintea este de calitate și corespunde celor mai noi tehnologii. Pe site puteți vedea colecția de modele, mărimile disponibile și să o rezervați pe a dumneavoastră pentru 24 de ore în cel mai apropiat magazin. 

Preț: botine pentru femei – de la 1700 de lei, pentru bărbați – de la 1609 lei. 

Аdresa: showroom Clarks – str. Pușkin, 22; Centrul Comercial Shopping MallDova (parter).

Site / Facebook

ECCO

mamaplus

Încă un brand popular, care provine din Danemarca. Încălțămintea ECCO se poartă în 88 de țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova.  Întotdeauna confortabilă, calitativă și actuală. Informații despre modele și prețuri puteți găsi pe site-ul magazinului.

Preț: cizme scurte pentru femei – de la 1800 de lei, pentru bărbați – de la 1200 de lei, pentru copii – de la 747 de lei.

Аdresa: showroom pe str. Pușkin, 28; Centrul Comercial Shopping MallDova (str. Arborilor, 21); Centrul Comercial JUMBO (bd. Decebal, 23).  

Site / Facebook