Odată cu apariția primelor schimbări în organismul său, iar testul a arătat cele două liniuțe, viitoarea mămică tinde tot mai mult să ducă un mod sănătos de viață, să-și creeze un regim alimentar echilibrat și să obțină cât mai multe beneficii pentru ea și pentru copilașul care urmează să se nască.

mamaplus

Dacă doriți să vă mențineți și să vă readuceți rapid corpul în formă excelentă după sarcină, trebuie să vă pregătiți fizic pentru naștere. În prezent, fiecare medic le recomandă femeilor însărcinate, dacă nu există contraindicații, să ducă un mod de viață activ pe toată durata sarcinii. Exercițiile indicate reprezintă un beneficiu incontestabil pentru sănătatea mamei și a copilului ei. Dacă adoptați un stil de viață pasiv în timpul sarcinii, atunci greutatea excesivă, varicele, edemele, durerile de spate - toate acestea și încă multe altele vă vor da bătăi de cap.

În timpul primului trimestru, exercițiile și activitatea fizică trebuie să fie simple și ușoare. Asta înseamnă că puteți face yoga pentru femei însărcinate, aqua aerobica și înot. Cel de-al doilea trimestru este cea mai sigură perioadă din timpul sarcinii, dar nu ar trebui să exagerăm. Ultimele trei luni de sarcină sunt recomandate pentru a exersa cu mingea de gimnastică. Fitness-ul pentru femeile însărcinate se bazează, în special, pe exercițiile de respirație, care pot reduce durerea în timpul nașterii.

MamaPlus.MD vă prezintă centrele din Chișinău unde se desfășoară activități pentru femei însărcinate:

AQUATERRA SPORT SCHOOL

mamaplus

Aquaterra Sport School oferă un program variat de antrenamente pentru viitoarele mămici și pentru mamele cu copii:

  • Pilates pentru femeile însărcinate presupune implementarea exercițiilor care întăresc mușchii abdomenului și podeaua pelvină. În timpul antrenamentului, respirația se normalizează, volumul pulmonar se extinde și flexibilitatea sistemului musculo-scheletic se îmbunătățește. În cazul viitoarelor mămici, acest tip de exerciții va preveni flatulența, va reduce la minimum congestia în zona pelvină și va crește mobilitatea coloanei vertebrale;
     
  • Aqua aerobica presupune un complex unic de gimnastică în apă adaptat pentru femeile însărcinate, care va pregăti nu numai grupele de mușchi solicitate în timpul nașterii, dar va servi și drept impuls motivațional în procesul de naștere.

Program: grupele pentru femei însărcinate activează de două ori pe săptămână.

Аdresa: str. Ginta Latină, 12/13.

Facebook

PILATESM STUDIO

mamaplus

PilatesM Studio este primul și, în prezent, singurul centru specializat de Pilates din Republica Moldova. Studioul a pregătit pentru vizitatorii săi întreaga gamă de echipamente speciale. Instructorii vă vor învăța să lucrați pentru sănătatea dvs. și vă vor ajuta să vă transformați viața într-una mai bună și mai fericită.

Pentru viitoarele mămici, antrenorii studioului au elaborat o schemă specială și un complex de exerciții eficiente și sigure: pentru a se menține în formă, pentru a se pregăti de naștere și pentru a elimina durerea de spate și de articulații. Specialiștii centrului participă la cursuri de instruire continuă în ceea ce privește activitatea corpului uman, psihosomatica, osteopatia și kinesiologia.

Program: grupele pentru femei însărcinate activează în fiecare zi de marți și joi.

Preț: Un antrenament de probă în grup costă 100 de lei. Primul antrenament individual - 250 de lei. După care, practicați 10 sau 20 de antrenamente valabile timp de șase luni.

Аdresa: str. Serghei Lazo, 34.

Facebook

UNICA SPORT MOLDOVA

mamaplus

Instructorul centrului le va ajuta pe viitoarele mămici să aibă grijă de sănătatea, frumusețea și silueta lor. Exercițiile fizice special selectate le vor fi utile pentru naștere, iar însăși sarcina va decurge mai ușor. Antrenamentele pentru femeile însărcinate întăresc mușchii abdomenului, mușchii spatelui și ai bazinului.

Program: luni, miercuri, vineri

Preț: Antrenamentul de probă este gratuit. Prețul abonamentului este de 400–500 lei.

Аdresa: str. Puskin, 32, et. 4; bd. Moscova, 1/4; bd. Mircea cel Bătrân, 5/1; bd. Dacia, 31.

Site / Facebook

EVAŚPORT

mamaplus

Grupele pentru femei însărcinate activează de două ori pe săptămână în cadrul filialei din Centru și celei din sectorul Ciocana. Se recomandă începerea antrenamentelor nu mai devreme de trimestrul doi de sarcină. Cu ajutorul acestor antrenamente viitoarea mămică va scăpa de hipertonus, stres și se va pregăti ușor pentru naștere.

Program: grupele pentru femei însărcinate, în fiecare zi de marți și joi (Ciocana), luni și vineri (Centru)

Preț: variază între 250-590 de lei, în funcție de abonament.

Аdresa: str. Ismail, 98/4; str. Ion Dumeniuc, 12A, et 2; str. Alba Iulia, 154, et. 5.

Site / Facebook

ARBUZ FAMILY CLUB

mamaplus

În studioul de yoga al Eugeniei Ionel se organizează masterclass-uri și cursuri de instruire pentru viitorii părinți, traininguri care le ajută pe femeile însărcinate să se pregătească pentru o naștere ușoară. În funcție de starea viitoarei mămici, yoga poate fi practicată pe toată durata sarcinii. Grupurile desfășoară antrenamente dimineața și seara în zilele de luni, marți și joi. Practicarea exercițiilor de yoga le va ajuta pe viitoarele mămici să depășească unele momente neplăcute din timpul sarcinii precum oboseala, modificări de dispoziție, respirația, balonarea, varicele, dureri de spate, greutate în exces.

Program: în zilele de luni și joi la ora 10.00, în zilele de marți și joi la ora 18.30.

Preț: Abonamentul lunar costă 750 de lei, de două ori pe lună, primul antrenament este gratuit.

Аdresa: str. Sfatul Țării, 9.

Facebook / Instructor (Eugenia Ionel)

Sursa: MamaPlus.MD