Oamenii se împart în două categorii: unii adoră toamna, alții sunt depresivi îndată ce apar primele frunze galbene pe copaci. Însă, cu toate acestea, toamna are și ea farmecul său, o atmosferă deosebită completată de confort. Asta se simte mai ales atunci când savurezi o ceașcă de ceai fierbinte sau cafea și desertul preferat (totuși vara s-a încheiat, vă puteți relaxa). O asemenea combinație cu siguranță vă va înveseli chiar și în cea mai posomorâtă zi.

De ce dulciurile provoacă dispoziție bună?

Dulciurile au un efect revigorant asupra organismului, zahărul contribuind la producerea de dopamină - hormonul fericirii și plăcerii. Produsele de patiserie sunt considerate drept catalizatori în producția de serotonină - hormonul bunei dispoziții. Odată cu creșterea acestor hormoni în sânge, toate problemele trec pe planul doi, iar starea generală a unei persoane se îmbunătățește.

Alte proprietăți benefice ale dulciurilor

Produsele de cofetărie conțin minerale, vitamine și grăsimi. De exemplu, în ciocolată se găsește magneziu, care este benefic pentru sistemul cardiovascular și nervos. Dacă alegeți să consumați înghețată, veți face față depresiei și emoțiilor negative. Pentru reducerea stresului sunt recomandate toate tipurile de dulciuri crocante. Deserturile care conțin zahăr sunt importante în alimentație. Glucidele găsite în produsele dulci oferă organismului energie. Dulciurile, consumate cu moderație, nu au niciun efect nociv asupra organismului, ba dimpotrivă, sunt benefice - fructele uscate, de exemplu.

MamaPlus.md vă prezintă patiseriile din orașul Chișinău, în care vă puteți îmbunătăți starea de spirit savurând desertul preferat.

Patiseria franceză Delice d'Ange

mamaplus

Această patiserie franceză îi bucură pe locuitorii orașului cu un sortiment bogat de dulciuri încă din anul 2003. În local veți găsi cele mai rafinate produse de patiserie: croissante și chifle delicioase, macarons cu gust de migdale, înghețată exclusivă, torturi și prăjituri cu diverse umpluturi și creme și multă-multă ciocolată.

Prețuri:

Croissante - de la 18 lei/buc.;

Chifle - de la 24 de lei/buc.;

Checuri - de la 20 de lei/buc.;

Tartalete cu diferite umpluturi - de la 35 de lei/buc.;

Prăjituri - de la 40 de lei/buc..

Adresă: str. 31 August 1989, 117/2

Program de lucru: de la ora 8:00 până la 21:00

Telefon: (+373) 78 888 440

Site

Facebook

Cofetăria Vanille

mamaplus

Patiseria își întâmpină clienții într-o atmosferă caldă și confortabilă. Toate dulciurile sunt produse exclusiv din ingrediente naturale și proaspete. Acest local mic este locul perfect pentru a petrece o seară cu familia și prietenii, luând o pauză de la agitația orașului. Băuturile fierbinți delicioase și deserturile alese vă vor lăsa cele mai plăcute impresii. De asemenea, patiseria îi va bucura și pe amatorii de smoothie, întrucât aici există un sortiment bogat de combinații gustoase: spanac și banane, mango și maracuja (fructul pasiunii), afine și pomușoare, coacăze și lingonberry. 

Prețuri:

Prăjituri - de la 35 de lei/buc.;

Biscuiți - de la 25 de lei/100 gr..

Adresă: bd. Dacia, 31

Program de lucru: 09:00 - 22:00

Telefon: (+373) 22 57 19 32

Site

Facebook

Bisquit cafe - cofetărie-cafenea

mamaplus

Patiseria Bisquit cafe a câștigat încrederea clienților săi datorită sortimentului variat de dulciuri preparate în baza unor rețete autentice. Cafeneaua oferă o linie de deserturi PP: biscuit cu făină de orez și cremă delicată de brânză cu vișine, desert fără gluten - Pavlova, ruladă de bezea și zefir.

Prețuri: ruladă de bezea - 250 de lei/kg.

Adresă: bd. Moscovei, 20

Program de lucru: de la 10:00 până la 22:00

Numere de telefon: (+373) 22 329 545, (+373) 79 470 643

Site

Facebook

Patiseria CREME DE LA CREME

mamaplus

Un sortiment bogat de deserturi, cafea vieneză, croissante franceze și prăjituri de calitate, o atmosferă agreabilă și sofisticată. În acest local confortabil puteți petrece minunat timpul cu familia, iar pentru copii este amenajată și o zonă de joacă. Patiseria este situată chiar în inima orașului, pe strada pietonală.

Prețuri:

Prăjturi - de la 40 de lei/buc.;

Ștrudel - de la 23 de lei/buc.;

Tartalete - de la 39 de lei/buc.;

Croissante - de la 23 de lei/buc..

Adresă: str. Alexandru cel Bun, 98A

Program de lucru: de la 8:00 până la 23:00

Telefon: (+373) 60 2 29 777

Site

Facebook

Caramel - patiserie cu farmec francez

mamaplus

Cofetăria Caramel se caracterizează printr-un farmec francez. Stil unic, nuanțe pastelate, farfurii pictate - acesta este un loc fermecător, unde fiecare vizitator se poate simți ca acasă. Puteți începe fiecare zi cu dispoziție bună și o prăjitură delicioasă, iar pe parcurs vă puteți detașa de agitația orașului, pentru a savura un desert francez clasic.

Prețuri: prăjituri - de la 30 de lei/buc..

Adresă: str. Bănulescu-Bodoni, 4

Program de lucru: de la 8:00 până la 22:00

Telefon: (+373) 68 193 131

Facebook

Patiserie Cafe Villa Morpho 

mamaplus

Pentru a savura cele mai minunate deserturi, prăjituri și macarons în diverse culori și gusturi, mergi neapărat la patiseria Cafe Villa Morpho. Anume aici vei găsi un sortiment variat de Macarons. Toate dulciurile sunt preparate conform unor rețete exclusive din ingrediente 100% naturale și atent selectate.

Adresa: str. Mihai Eminescu, 51/2

Program de lucru: de la 9:00 până la 21:00

Telefon: (+373) 68 787 878

Facebook

Deserturi italiene la Panna Cotta

mamaplus

Gustă din tradiționalul desert panna cotta într-o atmosferă romantică, în stil italian! Cafeneaua Panna Cotta care se află în centrul Chișinăului este o adevărată oază care te va ajuta să scapi de rutina zilnică și grijile cotidiene. Produsele de patiserie sunt preparate din ingrediente naturale și ecologic pure. Atmosfera relaxantă, melodiile italiene și un sortiment variat de deserturi italiene îți vor face pauza de masă sau cina în familie mult mai frumoasă și specială.

Adresa: str. M. Bănulescu Bodoni, 22

Program de lucru: de la 9:00 până la 23:00

Numere de telefon: (+373) 22 200 515, (+373) 789 97 300

Site

Facebook

Atmosferă deosebită în patiseria Ciocolatiera

mamaplus

Atmosferă confortabilă și un gamă largă de deserturi te aștepată în patiseria cu cea mai delicioasă denumire Ciocolatiera. Toate dulciurile din această patiserie se prepară conform unor tehnologii performante, rețete tradiționale și ingrediente de calitate, 100% naturale.

Prețuri: 

Prăjituri – de la 15 lei/100 g;

Biscuiți – de la 8 lei/100 g.

Adresa: str. Ion Creangă, 66

Program de lucru: de la 9:00 până la 20:00

Telefon: (+373) 79 161 717

Facebook

Patiseria DULCINELLA

mamaplus

Patiseria Dulcinella îți pune la dispoziție un sortiment variat de deserturi preparate manual pe baza unor rețete de autor. Tot aici găsești produse de patiserie tradiționale moldovenești: rulade, plăcinte și biscuiți. Amatorii de dulciuri sunt invitați să viziteze alături de prieteni o mini-terasă destinată degustărilor. În magazinele de firmă poți achiziționa și seturi cadou.

Prețuri: 

Prăjituri – de la 20 lei/ buc.;

Deserturi – de la 30 lei/ buc.;

Mini-prăjituri macarons – de la 8 lei/ buc.;

Biscuiți – de la 7 lei/ 100 g.

Adresele magazinelor de firmă

Facebook

Dulciuri și cafea italiană în patiseria Bouchee

mamaplus

Bouche este o cafenea în care se simți ca acasă și uiți de grijile cotidiene. Localul se află chiar în inima capitalei și își pune la dispoziție un sortiment bogat de produse de patiserie, prăjituri cu diverse gusturi și arome, torturi și desigur… cafea absolut delicioasă! Produsele de panificație sunt coapte conform unor rețete franceze.

Prețuri:

Prăjituri – de la 15 lei/ buc.;

Bezele – de la 120 lei/ kg.;

Biscuiți – 250 lei/ kg;

Cupcakes – 15-20 lei/ buc.;

Coșulețe cu fructe – 20 lei/ buc.;

Marshmallow – 250 lei/ kg.

Adresa: bd. Ștefan cel Mare, 67

Program de lucru: de la 8:00 până la 21:00

Telefon: (+373) 79 401 383

Site

Facebook

Gogoși de la DC Donuts & Coffee

mamaplus

Imaginează-ți niște gogoși proaspete, aromate, cu umplutură de ciocolată și glazură de frișcă, fulgi de alune și migdale… Este desertul perfect pentru amatorii de dulce care adoră ciocolata sau pasta din arahide și ciocolată. Gogoșile delicioase le găsești la DC Donuts & Coffee. Tot acolo poți savura o cafea aromată, preparată pe loc.

Prețuri:

Gogoși – de la 20 lei/ buc.;

Set din 6 gogoși – de la 100 de lei.

Adresa: str. A. Pușkin, 16

Program de lucru: de la 8:00 până la 21:00

Telefon: (+373) 69 441 221

Site

Facebook

Granier Cafe

mamaplus

Cafeneaua Granier te delectează cu un sortiment variat de produse de patiserie: deserturi, checuri, croissante, torturi. Meniul a fost completat de pâinea proaspăt scoasă din cuptor, preparată pe bază de maia, apă, făină, sare și semințe. Sloganul patiseriei Granier ”Gust cu Tradiție” reflectă ideea principală a meniului, pentru că toate produsele sunt preparate conform unor rețete tradiționale.

Prețuri:

Croissant  - de la 10 lei/ buc.; 

Ecleruri – 15 lei/ buc.;

Fursecuri – de la 14 lei/ buc.

Adrese: 

bd. Moscova, 2/1
bd. Ștefan cel Mare, 69

Program de lucru: de la 8:00 până la 20:00

Telefon: (+373) 79 143 322

Site

Facebook

Comandă online produse de patiserie de la Colibri.md

mamaplus

Unul din liderii autohtoni în fabricarea produselor de patiserie – COLIBRI, îți pune la dispoziție un sortiment variat care conține peste 100 de denumiri de torturi, prăjituri, biscuiți și copturi. Cofetarii sunt mereu axați pe extinderea sortimentului, prin crearea unor deserturi noi și îmbunătățirea celor existente. Toate produsele au la bază ingrediente naturale, de calitate înaltă. Pentru a vă delecta cu deliciile de la patiseria COLIBRI nu trebuie să ieși din casă, pentru că poți comanda online absolut tot ce-ți dorești, accesând site-ul adelun.md. Aici ai posibilitatea de a face comanda și în scurt timp vei avea la ușă cele mai proaspete și aromate prăjituri sau torturi.

Prețuri:

Prăjituri – de la 115 lei/ cutia;

Prăjituri cupcakes – 40 lei/ 0,270 kg;

Tort cu coacăză neagră – 55 lei/ 310 g;

Tartalete cu coacăză neagră – 99 lei/ 0,680 kg;

Gogoși cu lapte condensat – 31 lei/ 4 buc.

Telefon: (+373) 60 116 907

Site Colibri

Facebook

Magazin online