Astăzi, tot mai mulți copii de la o vârstă fragedă încep să cunoască calculatorul, dar acest proces se poate limita la jocurile cărora copilul le dedică tot timpul său liber, uitând de plimbări, prieteni și sport.  Iar, mai târziu, distragerea copiilor de la calculator devine foarte dificilă. Totuși, puteți orienta dragostea copiilor față de calculatoare într-o direcție utilă.

MamaPlus.md vă prezintă cursurile de calculatoare extracurriculare pentru copii, din Chișinău.

mamaplus

Pentru dezvoltarea copilului, multe școli, academii și secții pentru copii oferă o gamă largă de activități, ceea ce vă permite să găsiți cea mai interesantă și mai potrivită opțiune pentru fiecare copil. De menționat este faptul că puțini oameni se gândesc la cursurile de calculatoare pentru copii, mai ales că acestea au o mulțime de avantaje. Prin participarea la cursuri, copilul va putea dezvolta un șir de abilități cum ar fi gândirea logică sau memoria și va învăța cum să construiască corect relații cauzale. Cunoștințele dobândite îi vor fi, cu siguranță, utile la studierea matematicii și a altor discipline școlare. Și dacă copilul este interesat de acest domeniu, în viitor, dezvoltându-se, va putea obține o profesie utilă și foarte plătită.

IMPACT A&C

Prima academie IT pentru copii din Moldova

mamaplus

Impact Academies & Camps a fost creată cu scopul de a ajuta copiii să dobândească abilitățile necesare și să obțină cunoștințe din domeniul digital, astfel încât fiecare elev să poată trece de la stadiul de consumator de tehnologie la creatorul ei. Și nu contează dacă va începe să lucreze în acest domeniu sau nu, acestea sunt cunoștințele de care fiecare are nevoie în lumea modernă. Academia utilizează propriul curriculum adaptat după programul școlilor din Silicon Valley. În cadrul academiei nu se învață doar abilități tehnice, ci și abilități precum dezvoltarea personală, capacitatea de a gestiona timpul, persuasiunea, abilitățile de negociere și altele.

Programul centrului: robotică, programare vizuală, Hello IT World - cunoștințe de bază despre operarea computerului, programare, hardware, crearea site-urilor web, dezvoltarea jocurilor în baza kodu game lab, grafică și design, și multe altele.

Vârsta: 5-7 ani, 8-10 ani, 11-16 ani

Orar de lucru: o dată pe săptămână în zilele lucrătoare sau în weekend

Preț: de la 1040 lei/lună

Adresa: str. Dacia, 23

Site

Facebook

STEP IT ACADEMY MOLDOVA

mamaplus

Ce înseamnă un calculator pentru copilul tău? Este o jucărie, o mașină de scris, un televizor sau un instrument universal pentru învățare, creativitate și o opțiune pentru viitoarea sa profesie? Cât de ciudat ar părea, în societatea noastră informațională, mulți încă nu cunosc bine calculatorul. În prezent, este foarte important să construim din timp o interacțiune rațională, adecvată și utilă a copilului în raport cu calculatorul. Junior STEP IT Academy Moldova îi ajută pe copii să înțeleagă ce oportunități ne pot oferi tehnologiile informaționale. Calculatorul încetează să mai fie o jucărie pentru copil și se transformă într-un instrument de exprimare creativă și de dezvoltare intelectuală. Astfel, copilul va putea să ia o decizie responsabilă și conștientă în privința viitoarei sale profesii.

Programul centrului: În cadrul academiei copiii sunt învățați să dezvolte site-uri web, să construiască și să programeze roboți, să-și creeze propriile jocuri, să animeze personaje, să lucreze în siguranță cu motoarele de căutare și să realizeze fotografii și videoclipuri.

Vârsta: 9 - 12 ani, 12 -15 ani

Orar de lucru: în weekend, o dată pe săptămână (sâmbătă sau duminică), în zilele lucrătoare de 2 ori pe săptămână.

Preț: de la 1089 lei/lună

Аdresa: str. Decebal, 139

Site

Facebook

CURSOR.MD

mamaplus

Platforma Cursor.md a fost concepută pentru toți doritorii de a afla ceva nou, pentru cei care vor să se dezvolte, să învețe lucruri noi, să își părăsească zona de confort și să își descopere potențialul. Centrul oferă cea mai bună oportunitate de educație, autocunoaștere, auto-perfecționare și carieră, în baza unui curiculum format din cursuri și traininguri în toate orașele importante ale țării.

Programul centrului: Cursuri pentru crearea jocurilor pe calculator pentru copii, WEBfactory (HTML/CSS), grafică și design, robotică, programare și multe altele.

Vârsta: 5 - 7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani

Orar de lucru: în weekend, o dată pe săptămână (sâmbătă sau duminică), în zilele lucrătoare de 2 ori pe săptămână.  

Preț: de la 1040 lei/lună

Аdresa: str. Dacia, 23, etajul 3

Site

Facebook

ROBOCODE MOLDOVAROBOTICĂ ȘI PROGRAMARE.

mamaplus

Centrul oferă instruire complexă în domeniul roboticii și a programării pentru copii. Programul este conceput pentru a le arăta copiilor lumea tehnologiei, care este interesantă și complicată în același timp, precum și lumea roboticii și a programării, pentru a motiva copiii să studieze informatica și noile tehnologii, ceea ce contribuie la formarea noilor abilități.

Programul centrului: în cadrul academiei copiii învață să construiască și să programeze roboți, să-și creeze propriile jocuri.

Vârsta: 8 - 16 ani

Orar de lucru: fiecare curs prevede 36 lecții pe an  

Preț: de la 990 lei/lună

Adresa: str. Dacia, 24/2

Facebook

TEKWILL ACADEMY KIDS

mamaplus

Tekwill Academy Kids este un program educațional în domeniul tehnologiei informației, care vizează instruirea și dezvoltarea copiilor și adolescenților. Academia a creat un spațiu special pentru elevii săi, unde se pot simți liberi, pot să învețe și să creeze într-un mediu prietenos, se pot relaxa în siguranță alături de alți copii pasionați de IT. Centrul a lansat o serie de cursuri de lungă durată ca alternativă și complementară la programa școlară.

Programul centrului: robotică, matematică distractivă, crearea jocurilor, limbajele programării, photoshop, crearea aplicațiilor mobile și multe altele.

Vârsta: 7-9 ani, 9 -12 ani, 13 -16 ani, 14-17 ani

Preț: depinde de cursul ales

Аdresa: str. Studenților 9/11

Site

Facebook

ROBOTICĂ ARDUINO ARTICO

mamaplus

Programul centrului: cursul este conceput pentru a dezvolta abilități digitale la copii. În cadrul lecțiilor, copiii vor învăța elementele de bază ale microelectronicii și electrodinamicii, elementele de bază ale programării.

Vârsta: 12-18 ani

Orar de lucru: o dată pe săptămână în zilele lucrătoare sau în weekend

Preț: 300 lei/lună

Аdresa: bd. Ștefan cel Mare, 169

Site

Facebook

JUNIOR IT ARTICO

mamaplus

Proiectul «JuniorIT» își propune să îi ajute pe copii să descopere lumea tehnologiei IT prin studierea modulelor lunare, de la limbaje de marcare - HTML la limbaje de programare - Java Script. De asemenea, copiii au posibilitatea să studieze imprimarea 3D, software-ul, arhitectura calculatorului, crearea jocurilor 2D și multe altele.

Vârsta: 8-16 ani

Orar de lucru: o dată pe săptămână în zilele lucrătoare sau în weekend

Preț: 200 lei/lună

Аdresa: bd. Ștefan cel Mare, 169

Site

Facebook

Sursa: MamaPlus