mamaplus

Consultația medicului ortodont. Lista clinicilor din Chișinău care oferă acest serviciu

-
//
08.07.2021

Sănătatea copilului sau a viitorului adult ține de atenția și grija oferită de părinți la momentul oportun. În mod obligatoriu, părinții ar trebui să urmărească cu atenție cum cresc primii dințișori, pentru că doar astfel poate fi identificată o problemă dentară încă de la primele simptome. Mușcătura greșită sau igiena precară și incorectă ar putea fi primele semne că aveți nevoie de consultația medicului stomatolog.

 

mamaplus

Dacă problema nu este rezolvată la timp, atunci când se schimbă dinții de lapte cu cei permanenți, copilul rămâne cu mușcătura incorectă, un zâmbet inestetic și în unele cazuri deformarea proporțiilor feței.

Medicul ortodont este cel care se ocupă strict cu diagnosticarea, prevenția și tratarea anomaliilor dento-faciale, cum ar fi: mușcătura inversă, prognatismul mandibular, mușcătura adâncă și cea deschisă, înghesuirea dentară, etc. 

Când ar trebui să aibă loc prima vizită a copilului la cabinetul medicului ortodont?

Recomandarea tuturor medicilor specialiști este ca prima vizită la medicul stomatolog pediatru să aibă loc în jurul vârstei de 1 an sau după apariția primului dinte de lapte. Această vizită are o importanță majoră atât în ceea ce privește prevenirea anumitor probleme dentare, cât și în educarea celui mic. Insă, în urma unui studiu pe care l-am realizat la începutul acestui an, media de vârstă a copiilor care ajung pentru prima dată într-un cabinet sau într-o clinică dentară este de 4 ani și jumătate. În cazul vizitei la medicul ortodont, aceasta trebuie realizată după vârsta de 7 ani, astfel încât un posibil tratament cu aparat dentar să fie început la timp. Purtat de la vârsta potrivită, tratamentul ortodontic oferă rezultate rapide și de durată.

Trebuie să consultați de urgență un medic ortodont dacă:

 • Copilul are anumite obiceiuri vicioase, care ar putea avea o influență negativă asupra mușcăturii;
 • Dinții de lapte sunt aliniați incorect. Dacă dinții de lapte sunt situați în afara dentiției și sunt poziționați diferit sau anormal;
 • Dacă se observă o disproporție a trăsăturilor faciale la copil;
 • Copilul are dificultăți de vorbire și nu pronunță anumite sunete;
 • Dacă un dinte de lapte a căzut prea devreme (cu un an înainte de data preconizată);
 • Dacă dinții de lapte erau drepți și frumoși, însă cei permanenți cresc incorect și nu sunt aliniați cum trebuie.

Metodele actuale de tratament ortodontic permit efectuarea unor corecții începând cu vârsta de 1,5 ani.

Ce presupune un tratament ortodontic?

Tratamentul ortodontic constă în folosirea de aparate dentare, care pot fi de mai multe tipuri. La copii, tratamentul ortodontic se face în două etape.

Prima etapă - tratamentul interceptiv. Are loc între 7 și 8 ani și poate dura de la 12 la 18 luni. Acest tratament este indicat pentru a păstra și a face spatiu pentru dantura permanentă și ajută la reducerea duratei tratamentului ortodontic ulterior (faza II).

Printre beneficiile tratamentului ortodontic timpuriu se numără:

 • Ghidarea creșterii osoase
 • Ghidarea dinților definitivi în pozițiile corespunzătoare
 • Corectarea la timp a obiceiurilor vicioase orale
 • Îmbunătățirea esteticii zâmbetului
 • Obținerea unui profil facial armonios.

A doua etapă începe atunci când majoritatea dinților permanenți au erupt. De regulă, un copil poate începe un tratament ortodontic cu aparat dentar fix în jurul vârstei de 11-12 ani, atunci când, teoretic, procesul de formare a dentiției permanente s-a încheiat.

Intervențiile ortodontice pot include:

 • Aparate dentare cu brackets - pentru ancorarea aparatelor ortodontice;
 • Elastice - pentru a ghida corecția mușcăturii;
 • Dispozitiv peri-cranian tip Headgear. Cu ajutorul acestuia sunt aplicate forte care ghidează și corectează creșterea fetei și a maxilarelor;
 • Aparate dentare fixe sau mobile pentru antrenarea mușchilor oro-faciali;

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei. Acesta se poate întinde de la câteva luni până la doi ani. În acest timp sunt necesare vizite lunare la medic.

Toate prețurile sunt valabile la data publicării articolului: 09.07.2021

MamaPlus.md îți sugerează unde poți beneficia în Chișinău de consultația medicului ortodont. 

Brackets de generație nouă la clinica DentaVita

mamaplus

Clinica Denta Vita este dotată cu cele mai moderne echipamente, care promovează utilizarea tehnologiilor și tehnicilor avansate în tratament. Clinica stomatologică Denta Vită vă prezintă sistemul de suport Damon – una dintre cele mai apreciate mărci în rândul ortodonților. Damon Q și Damon Clear sunt cele mai inovaționale sisteme de fixare ale companiei americane ORMCO, și se află într-un proces de perfecționare continuă. Brackets Damon reduc durata tratamentului și numărul de vizite la medic cu aproximativ 45%. Acest lucru vă permite să obțineți rezultate mai bune în timp scurt.

Prețuri: brackets metalici Damon Q - 16000 lei (o singură arcadă), Damon Clear (dintele 3)- 18600 lei, dintele 5 19800 lei. Clinica oferă consultația gratuită a medicului ortodont.

Numere de telefon: +373 022 220 770, +373 022 227 336
Adresa: Chișinău, str. Sciusev, 62A

Site
Facebook

Aparate dentare inovative la clinica DentUs

mamaplus

Clinica stomatologică DentUs te ajută să obții un zâmbet frumos, perfect și sănătos, oferind tratament ortodontic profesionist. Echipa de profesioniști are o experiență mare în domeniu și vă va ajuta să ajungeți la rezultatul dorit. Clinica oferă consultații atât pentru copii cât și pentru adulți.

Prețuri: brackets metalici de la 10,000 lei (include instalarea, activarea și toate consutațiile lunare), brackets din ceramică de la 13.000 lei (include instalarea, activarea și toate consutațiile lunare), brackets din safir de la 14.000 lei (include instalarea, activarea și toate consutațiile lunare).

Numere de telefon: +373 0683 00 002, +373 797 35 139
Adresa: Chișinău, str. Gheroghe Asachi, 4

Site
Facebook

Serviciile medicului ortodont la clinica Orthodontica

mamaplus

La clinica Orthodontica găsiți cele mai vaste și ideale soluții pentru un aparat dentar estetic, traininc, comod și perfect invizibil. Ce contează cu adevărat este alinierea corectă a dinților care este esențială pentru dantură fiecăruia. Tocmai de aceea, orice tratament ortodontic începe cu efectuarea unei consultații și a planului de tratament de către medic. Clinică este specializată în exclusivitate tratamentelor ortodontice, aspectul principal fiind îndreptarea și corectarea poziției dinților.

Prețuri: în dependență de complexitatea și durata tratamentului. Brackets metalice de la 9000 lei, brackets din ceramică de la 11000 lei, din safir de la 13000 lei, Invisalign de la 10000 până la 14000 lei, brackets linguale de la 20000 până la 25000 lei. Prețul este preconizat pentru o singură arcadă, include vizitele la medicul ortodont pe întreaga durată a tratamentului. Este posibilă achitarea în rate direct la clinică, fără adaos procentual.

Telefon: (+373) 782 12 111
Adresa: Chișinău, stradela Teatrală, 2/1 

Site
Facebook

Servicii ortodonție la Diplomat Med

mamaplus

Clinica stomatologică «Diplomat Med» este un centru modern pentru tratarea dinților. Medici calificați folosesc echipament de calitate înaltă pentru menținerea sănătății dinților și tratarea lor fără durere. În clinica stomatologică «Diplomat Med» poți obține rezultatul dorit datorită tehnologiilor moderne și utilizarea celor mai noi metode, inclusiv și cea cu laser. Toate tipurile de tratament se execută cu ajutorul anesteziei, ceea ce garantează un tratament fără senzații de durere.

Preț: Prețurile variază între 400-1000 de euro. Clinica oferă posibilitatea de achitare în rate, iar prima consultație este gratuită.

Telefon: +373 0799 100 30
Adresa: Chișinău, str. Grigore Alexandrescu, 19/2

Site
Facebook

Serviciile medicului ortodont la clinica Clasicdent

mamaplus

În cadrul clinicii ClasicDent lucrează medici-stomatologi cu o bogată experiență de muncă. Specialiştii îşi perfecționează permanent nivelul de calificare, asimilează metodologii noi, frecventează seminare ştiințifice şi conferințe, ceea ce asigură calitatea înaltă a serviciilor acordate. Clinica stomatologică „ClasicDent” realizează tratamentul ortodontic complex cu aplicarea abordărilor progresive pentru corecția malocluziei şi altor defecte vizibile în alinierea dentară. 

Prețuri: brackets clasici metalici - 400 euro, brackets din ceramică – 650 euro, brackets din safir - 750 euro. Prețul este pentru o singură arcadă.

Numere de telefon: + 373 022 72 66 91, (+373) 79 535 752, (+373) 79 455 953
Adresa: Chișinău, str. Gh. Asachi, 29

Site
Facebook

Schimbarea mușcăturii la Clinica Vivodent

mamaplus

Centru Stomatologic de performanță vă pune la dispoziție cele mai moderne tehnologii și materiale pentru a vă îngriji sănătatea într-o atmosferă calmă și de maxim confort. VIVODENT dispune de o echipă de profesionişti care caută în permanență să fie la curent cu ultimele cercetări şi metode moderne de tratament stomatologic, participând la cursuri şi congrese internaționale de specialitate. Toate utilajele și materialele folosite în cadrul clinicii sunt fabricate în Germania, Italia, SUA, Franța și Japonia.

Prețuri: consultația medicului ortodont - 100 lei, brackets metalici pentru o singură arcadă - 6000 lei, brackets din ceramică - 10 000 lei.

Numere de telefon: +373 22 546 400, +373 60 255 400
Adresa: Chișinău, str. București, 13/1

Site
Facebook

Tratament ortodontic la DENT VIP

mamaplus

Clinica stomatologică «Dent VIP» activează din anul 2001. În prezent ea se consideră una din principalele clinici din Chişinău şi din Republica Moldova. În cadrul ei activează mai mult de 20 de angajaţi profesionişti, inclusiv 8 medici de profil diferit si propriul laborator dentar. Clinica prestează toate tipurile de servicii stomatologice, implantologie şi protezare complicată.

Prețuri: instalarea brackets (tradițională) – 8000 lei, instalare brackets sapphir – 15000 lei, instalare brackets daemon - 13000 lei, aplicarea retainerului – 1100 lei, confecționarea capei cu amprente – 1100 lei, Alignere (pachet de bază pentru un maxilar: scanare, diagnostic, fixare + 10 plăci) – 16000 lei, Aligner (1 placă) – 1200 lei, Controlul și corectarea plăcilor (o vizită) – 250 lei.

Numere de telefon: +373 0 22 546 285, +373 69 201 929
Adresa: Chișinău, str. 31 august 1989, 34

Site
Facebook

Serviciile medicului ortodont la Clinica CviaDent

mamaplus

Clinica propune câteva variante de tratament cu instalarea sistemelor de brackets. Tratamentul ortodontic permite odată și pentru totdeauna debarasarea de ocluzia incorectă și anomalii de poziție a dintilor. Tratamentul ortodontic se poate efectua în câteva etape.

Prețuri: brackets metalice - 16000 lei, brackets din ceramică - 24000 lei, brackets din safir - 32000 lei, (prețurile sunt indicate pentru ambele arcade)

Numere de telefon: +373 022 888 211, +373 79 750 332
Adresa: Chișinău, str. Tighina, 49/3, etajul 3, oficiul 33

Site
Facebook

Instalare brackets Astralis Dent

mamaplus

Clinica asigură tratament de calitate, fără durere, asigurat de o echipă de profesioniști care sunt atenți la cerințele individuale ale fiecărui pacient.

Prețuri: Consultația medicului ortodont + planul de tratament - 5 unități convenționale, amprenta pentru model de studii + foto + diagnostic - 13 u.c. 
Retainer: Aparat mobil superior sau interior (placă cu șurub) - 140 u.c., tratament cu aparat Trainer - 120 u.c., tratament cu aparat Myobraces - 120 u.c.
Reteiner: fix sau Capа - 65 u.c.
Tehnică adezivă: brackets clasici metalici - 400 u.c.,  brackets ceramic - 650 u.c., brackets safir - 750 u.c.
Sistem lingual Incognito (1 arcadă) - 1800 u.c.
Sistem lingual Invisalign (full case) două arcade - 3500 u.c.

Numere de telefon: +373 022 83 00 34, +373 022 602 332, +373 79 172 324, +373 68 250 250
Adresa: Chișinău, str. Petru Rareș, 36

Site
Facebook

Servicii de ortodonție la clinica Biodent

mamaplus

Clinica stomatologică „Biodent” este dotată cu utilaj tehnologic peformant şi utilizează metode ultramoderne în tratamentul cazurilor clinice. Profesionalismul şi perseverența implimentării în practică a celor mai avansate tehnologii stomatologice, au plasat clinica „Biodent” în topul celor mai cotate instituții, care colaborează cu specialişti din diverse țări europene.

Prețuri: evaluarea medicului ortodont - 30€, sisteme brackets metalice - 450€, sisteme rapide cu brackets Damon - 800€, sisteme estetice cu brackets ICE - 550€, sisteme linguale cu brackets STB - 650€.

Telefon: +373 0 22 582 379
Adresa: Chișinău, str. E. Coca, 33

Site
Facebook

Consultație și tratament ortodontic la Imperial Dent

mamaplus

Centrul stomatologic “Imperial Dent” reprezintă un concept modern, unic, care se identifică prin  atmosfera plăcută, dotare performantă și servicii de înaltă calitate. Centrul “Imperial Dent” aduce în prim plan calitatea, seriozitatea și eficiența serviciilor medicale pe termen lung. Beneficiind de sisteme ultramoderne de igiena și sterilizare, specialiștii cu o calificare înaltă realizează cele mai performante și dificile lucrări stomatologice.

Preț: concultația medicului ortodont - 200 lei, sisteme de brackets metalice Equilibrum Mini pentru o arcadă - 500 euro.

Telefon: +373 22 260 325
Adresa: Chișinău, str. N. Zelinski, 15/4

Site
Facebook

Serviciile medicului ortodont în cadrul clinicii DentPark

mamaplus

Clinica Stomatologică DentPark dispune de 7 cabinete stomatologice terapeutice, dotate cu tehnologie performantă de ultimă generație, cabinet chirurgical, cabinet de sterilizare, cabinet de radiografie panoramică şi radioviziografie digitală, și de un laborator tehnico-dentar. Orele de programare se respectă cu strictețe.

Prețuri: sistem de brackets metalice - 550 euro, brackets din ceramică - 650 euro, brackets din safir - 750 euro.

Numere de telefon: +373 022 998 855, 060 998 855
Adresa: Chișinău, str. Vasile Alecsandri, 90

Site
Facebook

Tratament ortodontic la clinica Dr.Didu "NC DENTALES"

mamaplus

În cadrul clinicii DR.DIDU “NC DENTALES” veți avea parte de tratament personalizat. Clinica dispune de aparataj modern și materiale de tratament de înaltă calitate.

Prețuri: brackets metalici– 300 euro, brackets din ceramică - 450 euro, aparat dentar autoligaturant – 850 euro, aparat dentar lingual – 1100 euro, aparat ortodontic mobil – 120 euro, trainere și alainere – 170 euro.

Numere de telefon: +373 022 606 108, 069 603 423
Adresa: Chișinău, bd. Mircea cel Bătrân, 13/2

Site