Ziua de naștere este un eveniment important în viața copilului, indiferent de vârstă și chiar dacă este vorba despre un bebeluș. Cu fiecare zi și an, copilul se maturizează cu pași mici dar siguri, gusturile se schimbă, iar părinții au o misiune deloc ușoară atunci când sunt în căutarea unui cadou. Misiunea este și mai grea dacă ești invitat la ziua de naștere a unui copil și cauți un cadou pentru el.

Alegerea nu este deloc ușoară, dar dacă ești atent la câțiva factori importanți și la câteva detalii de bază, cu siguranță vei găsi ceea ce trebuie.

La ce să fii atent în primul rând atunci când alegi un cadou pentru un copil?

Cel mai bine ar fi să afli din timp care sunt dorințele sărbătoritului, iar cu asta te vor ajuta părinții. Este important să ții cont de genul și vârsta copilului. Băiețeii și fetițele au preferințe diferite, iar ceea ce s-ar potrivi unui bebeluș, cu siguranță că nu va fi pe placul unui copil de vârsta școlară.

Cadoul trebuie să corespundă preferințelor copilului. Află din timp dacă micuțul are o colecție sau este pasionat de un anumit desen animat sau o activitate creativă. Astfel, vei alege un cadou în funcție de hobby-ul copilului.

Caracterul copilului ar putea servi drept indiciu important în alegerea cadoului. Constructorii sau puzzle-urile ar fi potrivite pentru un copilaș mai liniștit și temperat, iar jocurile interactive ar fi binevenite pentru copilașii energici și neliniștiți.

Este foarte important să fiți atenți la calitatea cadoului – acesta ar trebui să fie absolut sigur și să nu reprezinte un pericol pentru copil.

Dăruiește impresii și experiențe unice

Dacă sărbătoritul este energic și nu va rămâne impresionat de jocurile creative, puzzle sau cărți, ar fi o idee bună să îi oferi în dar o experiență inedită și multe emoții de neuitat. Vizitarea unei camere quest sau a unui club de paintball ar putea fi cea mai bună soluție în acest caz. Bineînțeles, ar fi bine să iei în considerare vârsta copilului, înainte de a face o astfel de invitație.

Dacă micuțul nu este atât de activ și nu crezi că îi va surâde ideea să se cațere pe undeva sau să participe la tot felul de competiții, o altă idee ar fi să alegi pentru el un masterclass.

Cadouri utile și deloc plictisitoare

”Un cadou util” – cât de plictisitor ar suna asta, copilul pasionat de științe și descoperiri științifice va fi foarte bucuros să primească în dar un mini laborator chimic cu tot felul de eprubete, un microscop și un ghid detaliat cu regulile de utilizare. Copiii mai mici se pot bucura și ei de un astfel de set, cu condiția că părinții se vor ocupa de mini-experimentele de laborator.

Rebusurile sunt și ele o idee bună de cadou pentru un copilaș creativ. Ele pot fi fabricate din lemn sau metal și sunt potrivite pentru diferite categorii de vârstă.

În continuare, MamaPlus.md vă va oferi câteva sugestii de cadouri originale care vor fi pe placul micuților sărbătoriți.

Informația și prețurile prezentate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 28.12.2020.

O vizită la Roller Park Moldova

mamaplus

Dacă sărbătoritul își dorește demult să se învețe să meargă pe role, nu sta prea mult pe gânduri și nici nu aștepta să vină vara. Roller Park Moldova este primul rollerdrome din Moldova pentru amatori și profesioniști, adulți și copii cu orice grad de pregătire. Unde să înveți copilul să meargă pe role? Sunt competiții în această categorie sportivă? Unde sunt organizate aceste competiții? Unde pot petrece interesant întreaga zi cu toată familia?

La Roller Park Molodova veți găsi răspunsuri la toate aceste întrebări, iar dacă nu ai rolele tale personale, le poți închiria pe loc, fiind disponibile toate mărimile – de la mic la mare. Roller Park este singurul rollerdrome din Moldova care îndeplinește toate standardele în conformitate cu reglementările Federației Sportive Naționale de Sporturi pe Role, fiind un loc sigur pentru toată lumea. Instructorii profesioniști vă vor ajuta să stăpâniți bine rolele, astfel încât să vă bucurați din plin de acest sport.

La Roller Park Moldova pot fi organizate și zile de naștere pe role, cu animatori instructori, tortul festiv și diplome de participare.

Prețuri: zi lucrătoare – copii – 70 lei/ sesiune (cu rolele proprii), 100 lei/ sesiune (închirierea rolelor)

Zi de odihnă – copii – 90 lei/ sesiune, 120 lei/ sesiune (închirierea rolelor)

Pe rollerdrome, un singur adult poate însoți gratuit un minor până la 15 ani

Adresă: Chișinău, bd. Decebal 23/1, CC Jumbo, etajul 4.

Numere de telefon:

 • +373 (60) 198 886 
 • +373 (78) 945 151

Site

Facebook

”Маfia” pentru copii

mamaplus

Pentru copiii care adoră jocurile interactive sau psihologice și au între 8-16 ani, jocul ”Mafia” ar fi o idee bună de cadou cu ocazia zilei de naștere. Acest joc îi va învăța pe copii să interacționeze cu semenii lor, să își dezvolte abilitățile de comunicare și calitățile de lider, și să fie mai încrezători în forțele proprii. Organizatorii jocului le vor oferi participanților recuzita necesară și îi va instrui privind regulile de joc. Copilul se va bucura de o experiență nouă și interesantă, care cu siguranță îl va marca pentru mult timp înainte.

Preț: certificat cadou de la ”Giftcard” – 1900 lei – participarea a 10 copii între 8-16 ani cu toată recuzita necesară.

Telefon: (+373) 79 11 66 11

Site

Giftcard

Facebook

Fluturi tropicali vii de la befly.md

mamaplus

Cometa Madagascar, Morpho, Argema mimosae – denumiri mistrioase și frumoase ale unor fluturi tropicali vii care bucură privirile adulților și copiilor. Un fluture viu este un cadou unic care oferă impresii și amintiri speciale. În condiții casnice, acești fluturi trăiesc 10-14 zile, în funcție de tipul lor. Fluturele are nevoie de anumite condiții, cum ar fi menținerea unei temperaturi stabile, siropul din zahăr în calitate de hrană, stropitoare cu apă. La finalul ciclului de viață al fluturelui, cei de la befly.md îl vor înrăma frumos.

Prețuri: compoziție florală cu un fluture – de la 700 lei, felicitare vie – de la 200 lei.

Livrarea este gratuită în raza orașului Chișinău.

Telefon: +373 684 98 992

Facebook

Masterclass-uri pentru copii la Bisquit cafe

mamaplus

Ce cadou  de ziua de naștere ar putea fi mai bun decât o nouă experiență interesantă combinată cu emoții pozitive? Participarea la un master-class creativ poate fi un cadou de care sărbătoritul își va aminti cu bucurie. Masterclass-urile de asamblare și pictură a unei case de turtă dulce, desfășurate în incinta Bisquit café, este o experiență interesantă care oferă o adevărată atmosferă de sărbătoare. Aceste cursuri sunt destinate copiilor începând cu vârsta de 4 ani, fiind ajutați de un cofetar profesionist. La masterclass, copiii sculptează figurine din mastic, decorează turte dulci, construiesc căsuțe și lucrează cu ciocolată și glazură.

Preț: masterclass – 350 de lei (compoziție mare de turtă dulce de 1 kg: căsuță, figurine din mastic, pom de Crăciun, prăjituri suplimentare, o tavă - toate ambalate în mod festiv).

Adresă: or. Chișinău, bd. Moscovei, 20
Telefon: +373 (022) 329 545

Site

Facebook

O vizită la salonul de înfrumusețare Glamour Girls pentru fetițe

mamaplus

Primul salon de înfrumusețare pentru fetițe – Glamour Girls. Oferă-i micii prințese cea mai bună zi de naștere! Zânele salonului efectuează proceduri cosmetice și de înfrumusețare, folosind produse și materiale sigure. De ziua sa de naștere, fie singură, fie însoțită de prietene, sărbătoritei i se face o coafură elegantă, o manichiură parfumată, o pedichiură multicoloră, un machiaj nemaipomenit și o mască dulce pentru față. Salonul ajută orice fetiță să petreacă o zi de naștere în compania prietenilor și să aibă parte de o atmosferă luminoasă, creativă, și plină de farmec. O zi petrecută într-un adevărat salon de înfrumusețare va fi memorabilă mult timp pentru micile domnișoare.

Prețuri: coafură – 230 de lei, pachet minim (3 proceduri) – 250 de lei, pachet mediu (4 proceduri) – 300 de lei, pachet maxim (5 proceduri) – 350 de lei.

Adresă: or. Chișinău, str. Miron Costin, 18/1
Telefon: +373 069 004 575

Facebook

Cursuri de alpinism oferite de aventura.md

mamaplus

Un curs de alpinism este o experiență de neuitat pe care i-o poți oferi copilului cu ocazia zilei de naștere. Antrenamentele se desfășoară pe cei mai buni pereți de escaladă din țară (perete de cățărat în aer liber la Aventura, iar în timpul iernii - pe pereți de escaladă în interiorul Artwall Alfa Climbing). Cursurile sunt disponibile pentru persoane de orice gen, începând cu vârsta de 12 ani.

Cei sub 12 ani pot învăța împreună cu părinții lor. Antrenamentele au loc pe trasee special pregătite, cu asigurare constantă, sub monitorizarea permanentă a unui instructor cu experiență, ceea ce face cursul absolut sigur.

La finalul cursurilor, participantul primește cardul Climber’s pass, care confirmă cunoașterea regulilor de siguranță, înțelegerea bunelor maniere, a capacității de asigurare și manipulare a echipamentului. Acest card oferă participantului dreptul de a se antrena individual în toate sălile de alpinism, aflate sub conducerea Clubului Montan din Republica Moldova și Outdoor Centre Linia Montana.

Prețuri:

 • Curs „de bază” (6 antrenamente) – 2000 de lei pentru o persoană;
 • Curs „buget de bază” (6 antrenamente, desfășurate doar la Aventura) – 1200 de lei pentru o persoană;
 • Curs „Express” la Aventura (4 antrenamente) – 600 de lei pentru o persoană;
 • Curs „Express” la Artwall Alfa Climbing (4 antrenamente) – 800 de lei pentru o persoană.

Adresă: or. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 148 (magazinul de echipamente LiMon)
Pereții de escaladă Aventura se află la „Aventura Park” (Valea Morilor), la adresa: str. Ghioceilor, 1

Numere de telefon:

 • +37360089580
 • +37369150923

Site

Facebook

Lecții individuale de echitație pentru începători la clubul „Sparta”

mamaplus

Dacă micul sărbătorit demult visează să facă niște lecții de echitație, atunci cursurile desfășurate la clubul „Sparta” vor fi, cu siguranță, cel mai bun cadou pentru el. Toate lecțiile au loc în prezența antrenorului sau instructorului. În timpul antrenamentelor, copilul învață să curețe și să stea pe cal, cunoaște regulile de călărit, cum să controleze un cal în orice situație și, totodată, efectuează diverse exerciții. Cursurile au loc într-o arenă deschisă sau închisă, în funcție de condițiile meteorologice. De asemenea, se organizează excursii în afara clubului.

Prețuri:

 • Curs individual – 300 de lei/30 de minute, 350 de lei/45 de minute;
 • Curs individual cu ponei pentru copii de la 4 până la 7 ani – 300 de lei/30 de minute;
 • Abonament pentru 8 cursuri individuale a câte 45 de minute – 2500 de lei;
 • Abonament pentru 10 cursuri individuale a câte 45 de minute – 3000 de lei;
 • Pentru copiii de la 4 până la 7 ani poate fi procurat un abonament cu 10 lecții cu poneiul a câte 30 de minute – 2000 de lei.

Adresă: comuna Budești, str. Balțata, 45
Numere de telefon:

 • +373 (22) 41 89 73
 • +373 60 400 200

Site

Facebook

Abonamente pentru cursuri sportive de paintball oferite de SECTOR.MD

mamaplus

SECTOR.MD - Centru Sportiv de Paintball și Club de Odihnă Activă, care oferă abonamente lunare și anuale pentru copii începând de la 6 ani. Dacă sărbătoritul este interesat de paintball, oferindu-i un abonament, astfel îl vei face fericit și va avea ocazia să practice un nou tip de sport. Paintball-ul este recunoscut oficial ca disciplină sportivă în Republica Moldova. Pentru fiecare elev este aleasă o abordare individuală. Cei mici învață majoritatea elementelor tehnice într-un format de joacă. Energia lor este axată spre direcția corectă, copiilor li se va cultiva dragostea pentru sport, își vor dezvolta respectul de sine și față de ceilalți. Indiferent de vârstă, scopul principal al cursurilor este dezvoltarea fizică și mentală, precum și dezvoltarea spiritului de echipă.

Prețuri:

 • 1000 de lei (6-9 ani, 8-9 lecții);
 • 1200 de lei (10-13 ani, 12-13 lecții);
 • 1400 de lei (14-17 ani, 12-13 lecții).

Adresă: or. Chișinău, str. Alba Iulia, 154
Telefon: +373 069 29 80 80

Site

Facebook

Ședință foto individuală sau împreună cu familia la Vedana Lesnaya

mamaplus

O sesiune foto în calitate de cadou este o oportunitate de a suprinde pentru mulți ani zâmbete, fericire, viața însăși. Fiecare zi este specială în felul ei, iar fiecare moment este extraordinar. Peste ani, aceste clipe, zile, fotografii vor fi mult mai prețioase. În timpul ședinței foto, fotograful creează o atmosferă confortabilă pentru copil și pentru ceilalți membri ai familiei. Autorul creează dispoziție bună, transformă ziua într-o adevărată poveste, pe care eroii o pot revizui, aminti și arăta nepoților.

Prețuri:

 • Pachet „MOMENTS - S” – 150 de euro;
 • Pachet „FAMILY PORTRAIT - M” – 200 de euro;
 • Pachet „MAXI MOMENTS - L” – 250 de euro.

Telefon: +373 79 451 046

Site

Facebook

Înregistrarea unei melodii într-un studio

mamaplus

Dacă sărbătoritul adoră muzica, visează să devină un muzician profesionist și îi place să cânte, îi poți oferi ocazia să-și înregistreze propria melodie într-un studio profesionist și confortabil precum „BlackBlockProduction”, unde e o atmosferă plină de creativitate și pozitivitate.

Personalul studioului, cu experiență de lucru cu mulți artiști, contribuie la dezvoltarea industriei muzicale din Republica Moldova. Studioul oferă o gamă completă de servicii pentru înregistrare, indiferent de stilul melodiei: înregistrarea vocii și instrumentelor, prelucrarea ulterioară a vocii și a sunetului, așa-numitele procese de mixare și mastering. Puteți face o surpriză plăcută celor dragi sau prietenilor, oferindu-le șansa de a-și arăta talentul vocal în studioul de înregistrare profesionist „BlackBlockProduction”.

Preț: înregistrarea sunetului – 300 de lei/o oră (înregistrarea instrumentelor și a vocii cu ajutorul regizorului de sunet al studioului).

Adresă: or. Chișinău, str. Vadul-lui-Vodă, 80/1
Telefon: +373 68 15 6666

Site

Facebook

Lecții de tir cu arcul oferite de Federația de Tir din Moldova

mamaplus

Tragerea cu arcul este o opțiune minunată pentru ziua de naștere a copilului, care ar dori de mult timp să încerce acest tip de sport. Această artă spectaculoasă nu va lăsa indiferent niciun copil, pentru că tirul cu arcul nu este doar o metodă plăcută de petrecere a timpului, ci poate dezvolta flexibilitatea, atenția, caracterul și încrederea de sine. Aveți șansa de a-i oferi copilului un asemenea cadou.

Preț: certificat cadou de la „Giftcard” – 150 de lei

Adresă: or. Chișinău, Poligonul de tir „Dinamo” (sectorul Râșcani), str. Matei Basarab
Numere de telefon:

 • 069 126 617 – Sergiu
 • 069 346 617 – Irina
 • 068 770 049 – Simion

Facebook

Giftcard