Viitorii părinți întotdeauna se întreabă: Ce trebuie să cumpărăm din timp? De ce are nevoie bebelușul în primele zile după naștere? Ce haine să procurăm pentru început? Mamaplus.md vine în ajutor!

Sfaturi privind alegerea hainelor pentru nou-născuți

Lista de piese vestimentare în primele săptămâni de la naștere nu ar trebui să fie prea lungă, întrucât bebelușii cresc foarte repede și nu este necesar să cumpărați nenumărate perechi de pantaloni și cămășuțe.

Înainte de a cumpăra haine, trebuie să cunoașteți compoziția țesăturii. Cel mai bine ar fi să optați pentru stofă naturală, cum ar fi bumbacul sau tricotajul.

Țesăturile sintetice pot provoca reacții alergice și pot trauma pielea sensibilă a bebelușului.

Pentru a preveni apariția alergiilor și iritațiilor, evitați hainele din dantelă, strasuri și aplicații dure! Optați pentru modele confortabile și sigure, ale căror nasturi și fermoare nu vor intra în contact cu pielea copilului.

Capul copilului, în comparație cu alte părți ale corpului, crește mai repede, astfel nu merită să cumpărați multe căciulițe.

Este mai bine să luați șosete cu o mărime mai mare, pentru a nu strânge degetele piciorușelor bebelușului.

Ce haine sunt necesare unui nou-născut pentru prima perioadă?

Body-urile sunt comode în orice perioadă din an. Mânecile scurte sunt potrivite vara și atunci când în casă este cald, iar cele lungi sunt perfecte pentru sezonul rece. Body-urile pot fi purtate cu pantaloni, îmbrăcate sub salopetă.

Pantalonii sunt de două tipuri: pantaloni și pantaloni cu talpă. Pantalonii trebuie îmbrăcați cu atenție dacă ombilicul încă nu s-a vindecat. Celelalte modele sunt perfecte pentru bebelușii care încep să se târască, întrucât nu vor aluneca sau încurca. Atunci când alegeți mărimea potrivită, este important să vă amintiți că scutecul trebuie să se aranjeze comod în pantaloni.

Căciulițele sunt potrivite în timpul plimbărilor și după băița copilului. Ele protejează capul micuțului împotriva vântului și soarelui, dar previn, de asemenea, hipotermia.

Șosetele sunt necesare în special iarna. Ciorăpeii din bumbac pe timpd e vară, de regulă, nu stau bine pe un picior mic.

Mănușile sunt purtate în primele luni de viață, atunci când nou-născutul care nu știe deocamdată să-și controleze mâinile, se poate zgâria accidental.

Salopetele/chiloțeii sunt potrivite/potriviți în orice sezon al anului. Modelele calde cu mâneci lungi și pantaloni sunt perfecte pentru vremea rece, iar pentru cea caldă puteți alege salopete cu mâneci scurte și pantaloni.

MamaPlus.md vă prezintă brand-urile autohtone și magazinele în care puteți alege și cumpăra după bunul plac haine pentru bebeluși.

Haine pentru nou-născuți, produse în Republica Moldova - BOMBONICI

mamaplus

Brand local care produce haine pentru copii cu vârsta de până la 3 ani. La fabricare sunt utilizate țesături naturale delicate, de calitate înaltă, de tip Ecotex. Îmbrăcat în hainele Bombonici, fiecare copil se va simți ca în brațele părinților. Recent, magazinul a lansat o nouă colecție de haine pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Prețuri: set pentru nou-născuți - 465 de lei, body-uri - de la 95 de lei, salopete - de la 155 de lei, pantaloni cu talpă - 75 de lei.

Produsele pot fi găsite în magazinele Bombonici, la următoarele adrese:

 • Centru: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 136 (CC „Gemenii”, etajul 1) 
                bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 8 (CC „Unic”, etajul 3);
 • Sectorul Botanica: bd. Decebal, 70;
 • Sectorul Râșcani: str. Kiev, 16/1;
 • Sectorul Buiucani: str. Alba-Iulia, 196/3;
 • Sectorul Ciocana: bd. Mircea cel Bătrân, 24;
 • Cartierul Sculeni: str. Calea Ieșilor, 8 (CC „Zorile”, etajul 2).

De asemenea, comenzile pot fi efectuate online:

Site 

Facebook

BUBURUZE - un nou brand de îmbrăcăminte pentru copii

mamaplus

Hainele frumoase și calitative de la BUBURUZE - lucruri fabricate cu grijă din țesături tricotate de calitate înaltă. Nasturii, imprimeurile, culorile, firele de ață sunt selectate în conformitate cu toate standardele, asigurând comoditate, siguranță și naturalețe fiecărui model. Procesul de fabricare integral este realizat de marca BUBURUZE în Republica Moldova.

Prețuri: set din 3 articole (body, pantaloni cu talpă, șapcă) - 200 de lei, set universal (7 articole) - 240 de lei, rochie de vară - 120 de lei, set alcătuit din salopetă și șapcă - 130 de lei.

Produsele pot fi găsite și cumpărate din magazinul online sau pe pagina de Facebook

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numerele de telefon: +373 069 213 508 sau 069 186 756.

Site

Facebook

Haine pentru nou-născuți de la TESORO

mamaplus

În incinta centrului comercial „Shopping Malldova” a fost deschis un nou magazin de haine și încălțăminte pentru copii. Brandul oferă un sortiment bogat de lucruri la prețuri rezonabile. Calitatea și designul nemaipomenit atât pentru nou-născuți, cât și pentru copii mai mari, de la cele mai renumite mărci: „Sarabanda”, „I DO”, „UGI” etc., vor încânta fiecare client

Prețuri: șosete - 140 de lei, salopetă - 432 de lei, body - de la 300 de lei.

Produsele fabricate pot fi cumpărate în magazinul situat la adresa: CC „Shopping Malldova”, str. Arborilor, 21, etajul 3

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 68 280 053

De asemenea, comenzile pot fi efectuate online:

Site

Facebook

Magazin online Lovely Baby pentru nou-născuți

mamaplus

Hăinuțele pe care le găsești în acest magazin sunt destinate bebelușilor de la naștere și până la vârsta de un an și jumătate. Producătorul autohton folosește doar stofe naturale de calitate superioară. Sortimentul bogat și prețurile rezonabile vă vor surprinde plăcut!

Prețuri: body cu mâneca scurtă - de la 30 de lei, body cu mâneca lungă - de la 70 de lei, salopete/chiloței - de la 100 de lei, pantaloni - de la 45 de lei.

Poți să vizualizezi toate produsele în magazinul online sau pe pagina de Facebook

Mai multe detalii despre condițiile de achiziționare și livrare, poți afla la numărul de telefon: +373 69 12 97 03

Site

Facebook

MAXIKIDS – magazin cu articole vestimentare pentru nou-născuți și copii 

mamaplus

Maxikids este un brand autohton care produce hăinuțe confortabile pentru cei mici din stofe calitative și naturale. Brandul vă pune la dispoziție produse manufacturate cu grijă, iar fiecare hăinuță e creată să-i ofere micuțului tău siguranță şi confort. Totodată, veți găsi aici și hăinuțe pentru ocazii speciale – botez sau zile de naștere.

Prețuri: body cu mâneca lungă - de la 140 de lei, body cu mâneca scurtă - de la 75 de lei, seturi pentru nou-născuți din 13 piese – 950 lei, seturi pentru nou-născuți din 5 piese – 250 lei.

Poți vizualiza produsele brandului în magazinele de firmă Maxikids

Adrese:

 • CC Zorile, str. Calea Ieșilor, 8/2, etajul 2;
 • CC Soiuz, str. Alecu Russo, 1, etajul 3, butic 316;
 • CC Unic, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3.

Mai multe detalii privind achiziționarea produselor puteți afla la numărul de telefon: (+373) 69 746 923

Comenzile pot fi effectuate și în magazinul online:

Site

Facebook

Articole vestimentare pentru nou-născuți de la Primul Sens 

mamaplus

Producătorul autohton Sofdar vă pune la dispoziție hăinuțe pentru bebeluși și copii până la 6 ani, reunite sub brandurile Primul Sens și Mi-e Dor în Moldova. Marca comercială Primul Sens produce haine pentru nou-născuți care corespund tuturor cerințelor, folosind stofe naturale și hipoalergenice. În procesul de producție, se folosesc țesături de cea mai înaltă calitate, bumbac 100%, organic și foarte delicat. Totodată, brandul a creat și o colecție specială de haine și accesorii pentru copiii născuți prematur, cântărind de la 700 g.

Prețuri: set pentru nou-născut din 14 piese – 1400 lei, salopetă – 215 lei, pantaloni – 70 lei, body – 100 lei, căciulițe – 55 lei.

Poți să vizualizezi toate produsele în magazinul online sau pe pagina de Facebook

Mai multe detalii despre condițiile de achiziționare și livrare, poți afla la numerele de telefon: +373 60 301 302, +373 69 999 928, 078 676 888

Site

Facebook

Hăinuțe pentru nou-născuți, produse în Moldova – Mi-e Dor

mamaplus

Articole vestimentare pentru bebeluși de la Sofdar. La crearea colecțiilor Mi-e Dor sunt folosite țesături naturale de calitate superioară, iar nuanțele gingașe vă vor încânta privirea. Brandul propune hăinuțe confortabile pentru nou-născuți și copii până la vârsta de 8 ani.

Prețuri: body – 150 lei, pantaloni – 150 lei, salopete – 390 lei, șorturi – 250 lei.

Foarte curând veți putea achiziționa produsele brandului în magazinul de firmă ”Mi-e Dor”, pe adresa: str. Pușkin, 50.

Mai multe detalii privind achiziționarea produselor puteți afla la numerele de telefon: +373 078 676 888, 069 999 928

Comenzile pot fi făcute și în magazinul online:

Site

Facebook

BOOFY KIDS – articole vestimentare pentru nou-născuți, produse în Moldova

mamaplus

Brandul autohton Boofy Kids propune hăinuțe pentru copii de la naștere și până la vârsta de 8 ani. Articolele vestimentare sunt fabricate din stofe naturale și calitative. Hăinuțele sunt foarte comode, au nuanțe plăcute și prețuri avantajoase.

Preț: body – 75 lei

Produsele acestui brand pot fi achiziționate în magazinul online allMAG.md

Mai multe detalii privind achiziționarea produselor puteți afla la numărul de telefon: +373 0695 29 298

Site

Facebook

Mam & Me

mamaplus

Brandul pune la dispoziția Dvs. hăinuțe pentru nou-născuți fabricate 100% din bumbac. Seturile confortabile și naturale pentru bebeluși sunt confecționate din bumbac natural, lăsând pielea micuțului să respire. Hăinuțele sunt hipoalergenice și îi asigură copilașului confortul necesar.

Produsele acestui brand pot fi achiziționate în magazinele de firmă Mam & Me.

Adrese:

 • bd. Moscova, 2;
 • CC UNIC, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3.

Facebook

Baby-Boom

mamaplus

În magazinele BaBy-Boom găsești un sortiment bogat de haine pentru nou-născuți sub diverse branduri. Te așteaptă prețuri avantajoase, țesături calitative și nuanțe plăcute.

Prețuri: body de la 80 de lei, maiouri de la 85 de lei, pantaloni de la 90 de lei, salopete de la 130 lei.

Produsele pot fi achiziționate în magazinele de firmă Baby-Boom.

Adrese:

 • bd. Traian, 10;
 • CC Shopping Malldova, str. Arborilor, 21, etajul 3;
 • CC Family, str. Sadoveanu, 20/1, etajul 2, magazin 4;
 • CC Yo-Kids, bd. Moscova, 3, etajul 1 și 2;
 • str. Bucuriei, 1/2.

Mai multe detalii privind achiziționarea produselor puteți afla la numărul de telefon: +373 60 127 700

Site

Facebook

Articole vestimentare pentru nou-născuți ILINCA STYLE ltd

mamaplus

ILINCA STYLE este un brand autohton care vă pune la dispoziție hăinuțe cu un design unic, țesături naturale 100% din bumbac, destinate nou-născuților și bebelușilor. Articolele vestimentare sunt confortabile, hipoalergenice, confecționate conform standardelor internaționale și având certificat de calitate.

Produsele pot fi achiziționate în magazinul online sau în buticul de firmă.

Adresa: CC Unic, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3

Mai multe detalii privind achiziționarea produselor puteți afla la numărul de telefon: +373 078 500 723

Site

Facebook