Chiar dacă pandemia bate în retragere, iar numărul de pacienți infectați cu COVID-19 este în descreștere în țara noastră, este necesar să respectăm totuși anumite reguli în ceea ce privește igiena zilnică. Atunci când copilul prezintă simptomele specifice unei infecții virale, părinții ar trebui să monitorizeze cu atenție starea lui de sănătate. Potrivit medicului pediatru din cadrul Spitalului Novamed, Olesea Guler, părinții nu ar trebui să se alarmeze de la primele simptome care apar la copii și să se acționeze atunci când febra scapă de sub control.

Tactica de tratament diferă în funcție de vârsta copilului și tocmai de aceea, ar trebui să apelați la recomandările și ajutorul unui specialist. Medicii spun că în prezent, tulpinile SARS-CoV-2 acționează diferit. Dacă până acum, copii cu COVID-19 sufereau mai mult de complicații ale sistemului respirator, la momentul actual ei suferă și de tulburări digestive sau afecțiuni cardiace.

Mai multe detalii despre simptomele și tratamentul infecției cu COVID-19 la copii, ne-a oferit medicul pediatru Olesea Guler în cel mai nou reportaj realizat de echipa emisiunii Mama Mia.

Accesați AICI pentru a urmări ediția integrală Mama Mia cu medicul neonatolog și bloggerița Eliza Popa.