Potrivit medicului pediatru Mihai Stratulat, copiii nu trebuie vaccinați împotriva coronavirusului, deoarece în majoritatea cazurilor suportă cu ușurință COVID-19.  Declarațiile specialistului au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

"Nu văd rostul acestor vaccinări, știind că copiii suportă cu ușurință acest virus. De aceea, în majoritatea țărilor, copiii până la o anumită vârstă - până la 16-18 ani - nu sunt vaccinați împotriva acestui virus. Trebuie vaccinați în primul rând persoanele din grupul de risc. Acesta este cel mai important!", a spus Mihai Stratulat.

El a spus că nu-și va vaccina copiii împotriva acestui virus, pornind de la ideea că majoritatea copiilor fac forme ușoare de COVID-19. În ceea ce privește noile tulpini ale virusului, Mihai Stratulat are propriile prognoze.

"Știu că copiii suportă ușor COVID-19 în majoritatea cazurilor. Vom observa în continuare care va fi situația după apariția unor noi tulpini ale coronavirusului. Dar mă îndoiesc că tabloul se va schimba dramatic. Dacă situația se va schimba radical, atunci poate vom vaccina copiii, dacă nu vor avea anticorpi", a mai adăugat medicul pediatru.