Odată cu sosirea toamnei, pielea noastră are de suferit, de aceea trebuie să-i oferim o îngrijire specială. Medicul estetist Marina Braniște ne spune cum să o îngrijim, ce produse să folosim și la ce proceduri de înfrumusețare să apelăm.

Marina Braniște
medic estetist

Cum să ne pregătim tenul pentru sezonul rece?

În  perioada sezonului rece, pielea are nevoie de o îngrijire specială. Oscilațiile bruște de temperatură și vântul  de afară deregelează bariera celulară, sporind ieșirea apei din celule, în rezultat pielea este uscată, deshidratată, lipsită de vitalitate.

Ce produse de îngrijire sunt indispensabile pentru pielea noastră în acest sezon?

Pentru tipul de piele normal-uscată, se recomandă loțiunea care îndepărtează cu blândețe impuritățile (acid hialuronic, pantenol, glicerină, alantoină, urea).  Loțiunea tonică cu efect de revigorare, calmare, echilibrarea PH-ului (extract de frunze de hamamelis virginiana, sarea de sodiu PCA).

De asemenea, un pas important în îngrijirea tenului este exfolierea stratului de celule moarte, produs sub formă de scrab, cele mai eficiente fiind cele care conțin cristale ultra-fine de magneziu. Acestea accelerează refacerea epidermei pentru obținerea unui ten mai curat, mai neted.

Crema reparatoare care reface tegumentul uscat, deshidratat și care asigură protecție antioxidantă.

Protecție solară UVA/UVB/ IR-A/ HEV spectrul vizibil de înalta intensitate al luminii.

Pentru tenul normal-seboreic, se recomandă  loțiunea de curățat cu acțiune dublă, exfoliază și curăță tenul, îndepărtează sebumul și impuritățile. Loțiunea tonică cu ingrediente ce elimină celulele moarte, reduce sebumul, calmează pielea inflamată și iritată (acid salicylic 2%, acid glycolic, extracte vegetale cu proprietăți antiinfamatorii, urea).

Exfolierea o dată pe zi, de 2-3 ori pe săptămână, recomandat cu acid lactic, acid salicilic, extract de frunze de arbore Melaleuca alternifolia, floare de colț, oferă protecție antioxidantă, distrug bacteriile ce favorizează apariția acneei.

Crema cu efect de reparare al AND-ului, vitamina E, retinol, matrixyl 3000, ceramide-6, ceea ce oferă hidratare, restabilesc funcția de protecție cutanată, stimulează sinteză colagenului.

Protecția solară recomandată și pe timp de toamnă-iarnă cu factor UVA/UVB/IR-A/ HEV.

mamaplus

Ce proceduri pentru față și corp ne recomandați?

Procedura de bază este cea de curățare față și corp. În cabinetele și clinicile de estetică medicală poate fi realizat tratamentul de curățare cu microdermabraziune. De asemenea, sunt recomandate pilingurile superficiale, medii, profunde, dar atenție - pilingurile superficiale sunt realizate de către estetiste (cosmetologi), pilingurile medii, profunde - de medici. Un alt tratament recomandat în sezonul rece este tratamentul de hrănire, pentru a ajuta refacerea barierei celulare, combinat cu tehnica de masaj, pentru a stimula circulația sanguină.  

Pentru corp sunt recomandate procedurile realizate în centrele de spa (hamam, pilinguri mecanice, împachetări, masaj).

Cum restabilim pielea după expunerea la razele ultraviolete din timpul verii?

La domiciliu, este recomandată introducerea în programul de îngrijire a serumurilor cu vitamina C 10%, vitamina  A 0,5%, aceste substanțe stimulează procesul de reconstrucție naturală a pielii, ajută la ameliorarea culorii, texturii și uniformizează tonurile pielii.

Ce produse sau proceduri pentru mâini și buze uscate ne recomandați?

Da, mâinile au și ele de suferit în această perioadă. Este recomandat tratamentul cu parafină, care poate fi realizat atât la saloane de manichiură, cât și la cabinet, clinici de estetică medicală. La domiciliu este recomandat de utilizat zilnic, seara, crema nutritivă, care are efect de regenerare a barierei celulare (unt de shea).

Cum ar trebui să arate ritualul nostru de frumusețe în acest sezon?

Ritualul de frumusețe este în funcție de tipul de piele și pentru  a avea un ritual sănătos este nevoie de consultația specialistului. Încurajez să mergeți să vă consultați cu un specialist, pentru a procura produsele potrivite. 

Sursa: Mamaplus.MD