Traumatismele neintenționate la copii se întâmplă destul de des, iar mămicile trebuie să fie pregătite să acționeze imediat, pentru că primele minute de la căzătură, arsură sau lovitură pot fi cruciale. Un moment de neatenție poate duce la consecințe grave pentru copil și tocmai de aceea ar trebui să fiți conștienți că pericolele pot fi de tot felul. Medicul reanimatolog pediatru Vera Rusanovscaia susține că părinții ar trebui să fie atenți la fiecare simptom pe care îl prezintă copilul în urma unui traumatism.

Prima regulă recomandată de specialiști ar fi să-ți păstrezi calmul și să acționezi la rece. De asemenea, este important să iei în considerare și vârsta copilului. Accidentele pot fi de multe feluri. E de datoria ta să fii cu ochii în patru și să anticipezi următoarele mișcări periculoase ale copilului tău.

Așadar, cum să acționezi în caz de arsuri, tăieturi, căzături și înghițirea unor obiecte străine de către copil, află de la medicul reanimatolog pediatru Vera Rusanovscaia în cel mai nou reportaj realizat de echipa emisiunii Mama Mia.

P.S.: Accesați AICI pentru a putea urmări ediția integrală Mama Mia cu vloggerița Valeria Țurcan.