mamaplus

Dr. Komarovsky avertizează: ”Nu mai hrăniți copiii străini fără permisiunea părinților!”

-
//
21.01.2022

Fie că se întâmplă în parc, pe terenul de joacă sau în alte locuri publice, unele acțiuni ale persoanelor străine pot fi periculoase pentru sănătatea copiilor. Fără să-și dea seama de anumite pericole sau consecințe, unii părinți consideră că este absolut normal să le ofere copiilor necunoscuți niște gustări sau sucuri care s-ar putea să le facă rău și la care ar putea fi alergici. Renumitul medic pediatru Evghenii Komarovsky lansează o avertizare în acest sens și explică la ce poate duce un gest aparent banal.

”La prima vedere s-ar părea nu faceți niciun rău dacă îi dați de mâncare unui copilaș străin care vă zâmbește drăguț. Nu puteți fi siguri însă de faptul că acest copil nu are anumite alergii sau intoleranțe alimentare, cum este hrănit de către părinții lui, dacă poate mesteca mâncarea sau dacă o poate înghiți, etc. Prin urmare, acest gest aparent frumos, poate pune în pericol sănătatea sau chiar viața unui copil. Tocmai de aceea, ar trebui să întrebați întotdeauna părinții copiilor dacă puteți să le oferiți un anumit produs, cum și când anume puteți face asta.”, subliniază medicul pediatru Evghenii Komarovsky.

O altă recomandare ar fi ca părinții să-și supravegheze cu atenție copiii atunci când se află în locurile publice.

Dacă ești de cealaltă parte a baricadei și îți place să vii pe terenul de joacă cu tot felul de gustări, ar fi bine ca întotdeauna să vorbești mai întâi cu părintele copilului și niciodată la modul direct cu cel mic.

S-ar putea să te intereseze și articolul: O bloggeriță, supărată pe mamele din parcuri: ”Nu-mi mai hrăni copilul! Am grijă s-o fac eu!”