mamaplus

Dr. Dorin Istrati, despre prima vizită la stomatolog: ”Dacă copilul nu este influențat de părinți, atunci totul decurge foarte bine”

0
//
30.08.2020

Medicul Dorin Istrati spune că, de multe ori, vizita la stomatolog este asociată cu sentimente de frică și neîncredere din partea celor mici. În aceste momente, susținerea părinților este esențială. Potrivit medicului stomatolog, atunci când părinții își pregătesc copilul pentru prima vizită la stomatolog, aceștia comit o greșeală spunându-i din start: "Nu te teme, nu o să te doară". Se pare însă că aceste cuvinte trezesc de la bun început frica, iar piciul își imaginează deja că procedura care o va efectua medicul îi poate provoca durere.

"Dacă copilul nu este influențat de părinți, atunci totul decurge foarte bine. Eu le recomand părinților să vină direct la stomatolog, iar medicul deja va alege tactica corectă. Copiii trebuie să vină la noi ca la niște prieteni", subliniază dr. Dorin Istrati.

Totodată, dentistul a menționat că starea psiho-emoțională a copilului și a părinților este foarte importantă. Astfel, adulții procedează greșit atunci când intră în cabinetul stomatologului în timpul tratamentului.

"Foarte mulți părinți doresc să intre în cabinetul stomatologic atunci când îi este tratat copilul, dar tot ei trebuie să știe că piciul va sta mult mai bine când este singur. Nu se va alinta și nu se va emoționa", mai explică stomatologul.

Astfel, dr. Dorin Istrati a precizat că în clinica în care activează medicii folosesc o metodă pe care o aplică de mai mulți ani. Astfel, vizita la medic devine o plăcere pentru copii.

”Copilul nu trebuie să fie ținut cu forța. Dacă el este dispus să facă tratament atunci noi îl facem. În cazul în care copilul nu dorește, atunci noi discutăm frumos cu el, facem diverse jocuri și chiar îi oferim un cadou. Peste o perioadă scurtă, el singur își dorește să revină cu multă plăcere și fără frică. Pregătirea pentru vizita la dentist necesită răbdare și înțelegere”, a mai adăugat el.