mamaplus

Dermatolog Diana Munteanu-Covila: ”Astăzi, liftingul facial nu trebuie neapărat să fie chirurgical”

-
//
18.02.2022

Tehnologia HIFU recent revizuită de savanți și perfectată, ne aduce bucuria de a intensifica efectul lifting-ului non chirurgical la nivelul feței, dar și posibilitatea de a lucra cu orice zonă a corpului. Cu siguranță, putem numi HIFU lifting o alternativă sigură și eficientă a lifting-ului chirurgical. Medicul dermatolog Diana Munteanu-Covila de la clinica Estetic-Sana ne oferă în continuare mai multe detalii despre această tehnologie.

Ce este tehnologia HIFU?

mamaplus

Тehnologia HIFU reprezintă o alternativă sigură și nedureroasă a lifting-ului chirurgical facial. HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) este un tratament noninvaziv, fără efecte secundare, care utilizează undele ultrasunetului focusate de intensitate mare asupra straturilor profunde ale pielii cu rezultate remarcabile de lifting.  

Impulsurile generate de dispozitiv încălzesc selectiv zona interesată provocând termocoagularea la nivelul SMAS – sistemul musculoaponeurotic superficial. Se produce contracția imediată a fibrelor de colagen în diferite straturi ale pielii, cu o retracție ulterioară a lor și stimularea sintezei de colagen nou. Procesul de formare a unei noi matrici de colagen durează 3-4 luni. Ca urmare apare un efect de lifting natural cu menținere timp de 1-1,5 ani.

mamaplus

Avantajele tehnologiei 3D HIFU SMAS lifting:

 • dispozitivul nou 3D HIFU emite ultrasunete Macro si Micro focusate simultan;
 • efectuează până la 6 rânduri per trecere, spre deosebire de aparatul care execută 1 linie într-o singură trecere și crează respectiv mult mai multe puncte de coagulare a colagenului;
 • intensifică rezultatul de stimulare a colagenului de 3-4 ori;
 • sporește viteza de lucru;
 • garantează formarea de colagen pentru față și gât la profunzimea de 4,5 mm, ajungând la stratul musculoaponeurotic (SMAS);
 • oferă proceduri personalizate de tratament pe anumite zone ale corpului: zona peri-ombilicală, axile, brațe, abdomen, coapse;
 • varietate a sondelor pentru tratamentul corpului la profunzimea 4,5; 8; 13; și 16 mm;
 • metodă non invazivă;
 • fără timp de recuperare.
mamaplus

Cine este un candidat pentru HIFU lifting?

Este indicat pentru femei și barbați cu următoarele inestetisme:

 • pierderea definiției ovalului feței;
 • bărbie dublă;
 • ptoza pleoapelor superioare și a sprâncenelor;
 • piele flască față, corp – brațe, coapse, abdomen;
 • exces tegumentar în regiunea abdomenului și a brațelor.

Compatibilitatea lifting-ului HIFU cu alte proceduri

Procedura de lifing HIFU e compatibilă cu toate celelalte proceduri cosmetologice, precum corecția ridurilor cu filleri, injectări cu botulinotoxină, întinerire cu laser, peeling-uri chimice, terapie cu microcurenți etc, doar, că vor fi selectate de specialist cu intervalul necesar. Aceste proceduri sporesc neocolageneza și sunt complementare lifting-ului HIFU.

Lifting, fermitate, remodelare, conturare – e tot ce își dorește o femeie privindu-se în oglindă. Cu efort minim, neinvaziv, cu efecte impresionante și de lungă durată.

Clinica Estetic-Sana este un complex modern care combină un număr imens de proceduri de întinerire, cele mai eficiente și progresive în medicina estetică, tratamente complexe în acnee, cicatrici, cuperoză, toate tipurile de epilare definitivă, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, remodelare corporală. Clinica dispune de aparataj modern, inclusiv 7 aparate de laser performante pentru toate inestetismele. 

Adresa: Chișinau, str. Alexandru Cel Bun 108/1
Telefon: (+373 22) 23 29 62, 0692 63 873
E-mail: estetic-sana@mail.ru
Facebook
Instagram

Site