mamaplus

Cum scapi de “steluțele vasculare”? Dr. Artiom Covilă, despre tratamentele cu laser în boala varicoasă

-
//
05.05.2021

Venele inestetice, steluțele vasculare nu doar creează un disconfort fizic, dar sunt și un adevărat impediment, atunci când trebuie să ne alegem ținutele de zi cu zi. 7 din 10 persoane pe glob suferă de boala venoasă cronică. Predispoziția genetică, istoricul familial, statul în picioare mult timp, obezitatea, sarcina, administrarea contraceptivelor, unele boli cardiace sunt factori favorizanți ai varicelor. Tratamentul cu laser vascular este soluția perfectă pentru femeile care își doresc picioare mereu frumoase! Mai multe detalii ne dezvăluie în continuare Artiom Covila, medicul chirug, specialist în chirurgia cu laser, în cadrul clinicii Estetic-Sana.

Boala varicoasă. Ce este de fapt?   

mamaplus

Boala varicoasă a membrelor inferioare este o maladie cronică, caracterizată de dilatarea venelor în diametru, venostază, cu o ulterioară pastozitate a gambelor. Punctul distructiv al acestei boli este faptul că la stadiile incipiente lipsesc simptomele.

Pretextul de a presupune boala varicoasă sunt teleangioectaziile – așa numitele “steluțe vasculare”, oboseala și senzația de greutate în picioare, amorțirea lor, crampe. Astfel, picioarele noastre dau primul semnal de alarmă.

În cazul când nu se vor întreprinde măsurile necesare la timp, pe picioare vor apărea noduli și vene dilatate, care vor atrage după sine un șir întreg de complicații.

E timpul să ne adresăm la medic!

mamaplus

Steluțele vasculare și micile dilatări ale venelor nu sunt doar inestetisme, ci semne incipiente ale bolii varicoase. Adresarea timpurie la medicul specialist vă va ajuta să aveți un aspect frumos al picioarelor, să preveniți apariția unor noi varice și a complicațiilor majore precum ulcerul trofic, tromboflebita, trombembolia.

Tratamentul bolii varicoase în raport cu gradul de afectare include mai multe metode:

  • tratament conservativ farmacoterapeutic
  • tratament chirurgical
  • sclerozare endovenoasă: cu laser sau preparate sclerozante

În cadrul consultației, medicul va decide individual planul tratamentului.

În prezent, toate ghidurile internaționale recomandă, ca primă opțiune, tratamentele minim invazive și lasă pe locul doi intervențiile chirurgicale clasice. Standartul de aur în înlăturarea capilarelor și a venelor reticulare (până la 3 mm în diametru) în regiunea membrelor inferioare, reprezintă combinarea microscleroterapiei cu ablație preventivă cu laser vascular. Anume sinergia acestor 2 metode permite tratamentul eficient cu minimalizarea reacțiilor adverse și scurtarea perioadei de reabilitare.

Clinica Estetic-Sana dispune de laser vascular american de ultimă generație cu o lungime de undă 1064 nm și o tehnologie inovatoare de micropulse destinat special tratamentului inestetismelor vasculare in regiunea membrelor inferioare.

Tratamentul capilarelor cu laser transcutan – fără durere și fără cicatrici!

Tehnica este considerată revoluționară, cu avantaje evidente față de metoda clasică:

  • absența cicatricilor
  • absența durerii postprocedură
  • nu lezează țesuturile învecinate
  • absența spitalizării
  • în postprocedură nu e necesar repausul la pat și imobilizarea
  • avantaje estetice evidente fiind o tehnică minim invazivă
  • rezultate impresionante de lungă durată

Știați că...

Picioarele se confruntă cu sarcina cea mai grea din organism, purtând întreaga masă a corpului pe parcursul zilei, care este de multe ori în exces de greutate. Într-o zi obişnuită de lucru o persoană face aproximativ 6000-8000 pași, ceea ce înseamnă, că pe parcursul vieții încojoară de câteva ori Pământul!

De-a lungul evoluției sale, omul, din păcate, trebuie să se răsplătească pentru faptul verticalității sale cu multe boli. După toate, staza de sânge și umflarea picioarelor este datorată faptului, că lichidul nu poate depăși singur gravitatea și urca până la inimă fără ajutor. Și încă un "ghinion", că picioarele sunt poziționate cel mai departe de inimă. Prin urmare, venele cu valve, vasele limfatice și mușchii trebuie să lucreze pentru a ajuta în mod activ deplasarea sângelui în direcție inversă.

Și dacă există o situație nefericită, ca insuficiența cardiacă, este ușor de ghicit ce parte a corpului va avea de suferit în primul rând! Sigur, iar picioarele!

mamaplus

Retineți! Varicoza este o boală cronică. Cu cât mai devreme o veți depista şi veți apela la medicul specialist, cu atât mai mari vor fi șansele să evitați tratamentul chirurgical.

Important! Picioarele noastre sunt cel mai sârguincios organ! Dacă ne dorim să rămână un organ longeviv, trebuie să avem grijă de ele. Şi atunci, ele vor fi recunoscătoare, deoarece picioarele sănătoase nu sunt un privilegiu al tinereții, ci o măsură de calitate decentă a vieții.

Ai întrebări? Beneficiază de o consultație la medicul chirurg Artiom Covila.

Clinica Estetic-Sana este un complex modern care combină un număr imens de proceduri de întinerire, cele mai eficiente și progresive în medicina estetică, tratamente complexe în acnee, cicatrici, cuperoză, toate tipurile de epilare definitivă, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, remodelare corporală. Clinica dispune de aparataj modern, inclusiv 7 aparate de laser performante pentru toate inestetismele. 

Adresa: Chișinau, str. Alexandru Cel Bun 108/1
Telefon: (+373 22) 23 29 62, 0692 63 873
E-mail: estetic-sana@mail.ru
Facebook
Instagram

Site