Am terminat-o cu sărbătorile și nu mai e mult până la primăvară, așa că ar fi bine să începem să ne modelăm frumos silueta. Pentru femeile care vor să scape de cele câteva kilograme în plus, antrenoarea Adriana Mazniuc vine cu câteva recomandări utile.

mamaplus.md

Ce mâncăm ca să revenim la formele inițiale?

 Mâncăm sănătos! Ce înseamnă sănătos? Trei mese principale, două gustări, fructe și legume proaspete.

Cum ar trebui să arate un meniu zilnic?

La micul dejun ideal ar fi să alegem un terci cu fructe uscate sau o omletă cu legume. Prima masă a zilei trebuie să fie variată, să conțină atât carbohidrați complecși, cât și proteine pentru a ne oferi energie pentru întreaga zi.

La prima gustare putem alege un iaurt cremos și fără adaosuri, o banană, 50 gr migdale sau alune etc.

Prânzul trebuie să fie alcătuit dintr-o salată cât mai colorată, sursa de proteină poate fi carne de pui, iepure, vită sau pește macrou, ton etc. La fel, ca sursă de proteină putem alege boboasele: fasolea, lintea, mazărea.

A doua gustare poate fi un suc proaspăt din fructe, două mere sau fructe de sezon.

La cină, ar fi bine să consumăm niște legume coapte și dacă la prânz am ales carnea, atunci la cină alegem peștele.

mamaplus.md

Ce alimente include neapărat în meniul zilnic, pentru a îmbunătăți digestia?

Pentru o digestie bună este necesar să adăugăm în alimentație cereale integrale (orz, ovăz, orez), care au un conținut crescut de fibre și ajută la un tranzit digestiv regulat. Ghimbirul previne balonarea și flatulența. Ceaiuri din plante și multă apă ajută la îmbunătățirea digestiei.

Dieta strictă poate fi o soluție?

Nu nu nu!!! Dieta este o soluție pe termen scurt, ce poate provoca dereglări serioase ale organismului. Chiar dacă se obține o slăbire rapidă, efectele negative ale acesteia nu vor întârzia să apară: de la o înrăutățire a stării generale de sănătate la o luare rapidă în greutate. Soluția este un regim sănătos de viață.

mamaplus.md

Pentru ce tipuri de antrenamente optăm pentru a scăpa mai repede de kilogramele în plus?

Toate antrenamentele ajută la scăderea în greutate, dacă le combinăm cu o alimentație echilibrată. Dacă revenim în sala de sport după o perioadă în care ne-am ghiftuit cu de toate, ar fi bine să pornim încet, cu antrenamente mai ușoare ca intensitate (pilates, stretching, yoga etc), iar după câteva zile putem mări intensitatea cu antrenamente cardio sau forță.

Cu ce putem înlocui mersul la sală?

Dacă nu aveți timp sau posibilitate să frecventați o sală de sport, puteți opta pentru mersul pe jos în fiecare zi câte 30-60 de minute, alergare ușoară, exerciții acasă cu greutate proprie, mersul pe bicicletă, sărituri cu coarda etc.

mamaplus.md

5 trucuri utile, pe care ar trebui să le cunoască fiecare femeie care-și dorește să scape de kilogramele în plus…

  1. Consumă cât mai multă apă și ceaiuri naturale.
  2. Fă mișcare de câte ori ai posibilitate.
  3. Mănâncă cât mai multe fructe și legume proaspete.
  4. Scoate treptat din alimentație grăsimile nesănătoase, dulciurile și făinoasele.
  5. Nu alege diete minune și nu te înfometa!

Sursa: Mamaplus.MD