Pe Tatiana Agheni am descoperit-o recent, când navigând pe site-urile de socializare, am dat cu ochii de tricourile ei cu broderii inedite. Aceasta crește și educă 3 copii, are un job, dar și un hobby, care-i aduce maximă satisfacție.

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

 Când ai descoperit pasiunea pentru broderie?

Pasiunea pentru broderie am descoperit-o încă în copilărie de la sora bunicii, care avea o diversitate de broderii în casa sa. Îmi plăcea să stau ore întregi şi să admir cum împungea cu acul pânza şi aşteptam cu nerăbdare să văd ce va ieşi în final. Primele cruciuliţe le-am făcut la liceu, la lecţia de educaţie tehnologică şi s-au concretizat într-un mic peisaj de primăvară cu un botgros viu colorat.

Adevărata mea aventură în lumea handmade-ului a început  cu 5 ani în urmă. Ceea ce mi-a trezit din nou dorinţa de a broda au fost lucrările din goblen şi biser pe care le-am văzut într-un magazin din Chişinău. De atunci broderia a devenit marea mea pasiune, prin care îmi manifest dragostea pentru frumos şi pe care o fac mereu cu plăcere. Evident că această activitate este migăloasă, necesită timp şi răbdare, dar îmi aduce plăcere, satisfacţie şi relaxare. Atunci când brodez parcă mă detaşez de problemele cotidiene. Câteva ore de brodat mă încarcă cu energie pozitivă şi putere pentru o nouă zi. Fiecare broderie ascunde o parte din sufletul meu. Momentele de brodat îmi oferă un răgaz.

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

 Ai făcut cursuri în acest domeniu?

Cursuri specializate în acest domeniu nu am făcut. Această activitate este un hobby pentru mine, care îmi aduce plăcere.

 Care este sursa ta de inspiraţie?

Sursele de inspiraţie sunt diverse: internetul, imaginaţia proprie, desenele fiicei etc. Totodată, încerc să adaptez fiecare lucrare la stilul şi preferinţele persoanei pentru care creez.

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

 Care a fost prima lucrare brodată şi cum arăta?

Evident că primele mele lucrări au fost pentru cele mai dragi şi scumpe fiinţe – copiii mei, cărora le-am brodat iniţialele prenumelor – A (Alexandru), E (Ecaterina) şi S (Sofia). Au urmat apoi 2 lucrări pentru surorile mele, prin care mi-am exprimat mulţumirea şi dragostea faţă de ele. Pentru sora cea mare am ales să brodez un lan de floarea-soarelui, ceea ce cred că o caracterizează – luminoasă la chip şi suflet, iar pentru cea mică, care era în aşteptarea bebeluşului, am brodat o barză.

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

 Care este broderia pe care ai realizat-o cel mai greu şi de ce?

Lucrarea pe care am realizat-o cel mai greu, la dorinţa unei prietene, se numeşte „Senzualitate” şi a fost mai greu de creat pentru că conţinea multe nuanţe de gri şi albastru. Am lucrat mult timp la ea şi cu cât mă apropiam de final, cu atât imi plăcea mai mult.

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

 Ce obişnuieşti să brodezi?

Lucrez la 2-3 lucrări concomitent. Când găsesc o schemă interesantă sau un peisaj care mă inspiră, încep să îl fac, chiar dacă nu am suficient timp sau am şi altele începute, dar anume aşa ştiu că neterminat nu îl voi lăsa.

Printre schemele care mi le aleg de pe internet pentru lucrările mele, am găsit foarte multe ornamente. Eu, nefiind croitoreasă, nu ştiu cum se realizează o bluză sau o ie, am decis să le aplic pe tricou. Primul tricou a fost realizat pentru fiica mea şi pentru mine. Apoi, pentru a le dărui prietenilor. La un moment dat, au devenit foarte solicitate și am decis să le realizez la comandă. Mi-am pus un scop și lucrez la realizarea lui.

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

 Broderia este o activitate de bază sau doar un hobby?

Este doar un hobby, pentru că mai am un job și 3 copii care necesită și merită tot timpul din lume.

 Cine dintre cei trei copii te ajută?

Toţi trei copii mă ajută prin diferite modalităţi. Fiica cea mare cu alegerea ornamentelor, potrivirea culorilor, fiul prin faptul că este foarte obiectiv cu lucrările mele şi îmi spune sincer când ceva nu îi place, iar eu ştiu că mai am de lucrat. Mezina prin faptul că îmi permite să lucrez, luând exemplu de la mine improvizând şi ea că lucrează. 

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

 Cum şi unde pot face o comandă potenţialii clienţi?

Pe pagina mea de facebook HandMade by Tania.

Tatiana Agheni, mămica a 3 copii, care creează tricouri brodate

Sursa: Mamaplus.MD