Urmărim activitatea Simonei Bacaliuc de când a apărut pe piața designerilor de acasă. S-a făcut cunoscută datorită rochiilor inedite din denim, au urmat ținute pentru graviduțe, iar acum, tânăra mămică propune rochițe pictate manual pentru cele mai mici fashioniste. Haideți să-i admirăm cea mai nouă colecție!

mamaplus

De mică ai fost pasionată de design?

De mică am fost pasionată de croitorie, am stricat multe rochii de-ale mamei, creând rochii pentru păpuși, am stricat inclusiv rochia mamei de mireasă, este un regret pe care încă nu mi-l pot ierta.

Când ai făcut primii pași în acest domeniu?

De 3 ani am lansat proiectul meu cu rochii de blugi, care sunt cartea mea de vizită.

Descrie-mi în câteva fraze parcursul tău în lumea modei de acasă...

Am lansat proiectul cu denim în urma unui seminar motivațional cu Brian Tracy, la acel seminar am înțeles că nu mai trebuie să aștept nicio clipă și să fac ceva ce îmi oferă satisfacție imensă. Prima colecție am lansat-o în cadrul unui eveniment monden și de acolo am prins foarte mult curaj, când am văzut ce impact emoțional au avut rochiile mele de bulgi. Am participat și la alte prezentări, unde am fost extrem de apreciată de influencerii locali, pentru că felul meu de a reinventa denimul a fost o surpriză plăcută pe piața locală. Aceste aprecieri, dar în special clienții fideli, care comandă și a 10-a rochie de la mine, îmi oferă și mai multă încredere că ce fac e bine.

mamaplus

Cum se numește ultima ta colecție și ce piese vestimentare cuprinde?

Ultima colecție este pentru fetițe mici și păpușa lor preferată LOL. E cea mai colorată colecție, dar și cea mai dificilă. Să pictez aceste păpuși este un mare efort pentru mine, având un bebe mic acasă, dar îl savurez. Ideea de a picta mi-a venit din dorul pe care îl aveam pentru pictură.

Ai studii în domeniul picturii?

Studii în domeniu am în ADN. (zâmbește) Tatăl meu e pictor, iar mama este o meșterită iscusită, brodează, croșetează. Dragostea pentru artă am moștenit-o de la ambii părinți.

Cine sau ce te-a inspirat să creezi această colecție?

Fiind în concediu de maternitate, am vrut să redau prin pictură viața mea colorată și activă, iar aceste păpuși reprezintă exact interiorul meu, viu și năstrușnic.

Rochiile cu păpuși LOL sunt doar pentru fetițe sau și pentru mămicile acestora?

Eu le-am gândit doar pentru fetițe, dar și mamele își doresc.  

Păpușile sunt diferite pe fiecare rochiță în parte?

Eu sunt cea care le propun clienților o altă păpușă, nu îmi place să pictez o păpușă de multe ori, le ador pe toate.

mamaplus

Picturile de pe rochii rezistă la spălare? Cum trebuie să le îngrijim?

Ofer garanție la pictură, desigur sunt pictate cu vopseli speciale, se spală manual, cu apă rece și șampon.

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru un astfel de model?

În funcție de vârstă, dar începând cu 600 de lei.

Cu ce creații ne vei uimi în viitorul apropiat?

Colecția de toamnă e demult pe hârtie, așteaptă să meargă la atelier, dar nu știu când va ajunge. Leonard e un copil prea cuminte și mă lasă să pictez, dar nu vreau să profit de generozitatea lui, îmi doresc să savurez și maternitatea, căci e o perioada magnifică. De Crăciun, sigur voi veni cu ceva inedit!