Daniela este o tânără mămică, care după apariția fetiței sale, Estera, a conceput o colecție de rochii splendide pentru cele mai mici fashioniste. Fiecare model este unic, creat cu dragoste, din stofe naturale, plăcute la atingere și deosebite prin textură.

mamaplus

Cum a început povestea Danielei Jilihovschi în domeniul modei?

Povestea abia începe, pentru că oficial încă nu am participat la expoziții sau prezentări de modă, însă este pe lista noastră de scopuri pentru anii următori.

Eu de fapt am studiat 7 ani de farmacie în cadrul USMF Nicolae Testemițanu, însă ideea cu hăinuțele a apărut odată cu fetița mea, Estera. Ea este inspirația și motivația mea.

Dacă ai defini activitatea ta de designer prin trei cuvinte, care ar fi acelea?

Organizare, inspirație, creare. Despre aceasta e să fii designer cred, să ai un concept și o echipă destul de organizată, să fii inspirat ca să poți crea ceva frumos.

De ce anume hăinuțe pentru copii?

Pentru că fiica mea, Estera, m-a inspirat. Mamă fiind, nu am găsit un brand care să îmi satisfacă "gusturile". Îmi place frumosul, calitatea și stofa bună, mai ales pentru copilași, iar în jurul nostru totul e fast fashion și e greu să găsești ceva cu adevărat deosebit.

Cum ai putea caracteriza colecțiile tale de rochițe?

Ziceam mai sus că majoritatea hainelor produse astăzi țin de fast fashion, colecții peste colecții doar ca să se vândă, ca să fie în trend, care după foarte scurt timp se demodează. Eu încerc să lansez opusul prin brandul Esterra, să creez o singură colecție de rochițe și haine, care să reprezinte brandul și să fie transmise din generație în generație, adică de lungă durată. Pun mare accent pe calitate, prelucrări ce nu deranjează pielea copiilor, ca să înțelegeți trebuie doar să întoarceți pe dos o rochiță de a noastră.

Ce tip de stofe folosești la crearea ținutelor? Pentru ce nuanțe îți place să optezi?

Folosesc în mare parte inul, pentru că e natural și are o textură superbă. Optez pentru nuanțe calde, pastelate și ador printurile florale. Majoritatea gulerașelor noastre sunt acoperite cu flori.

Te-ai gândit să creezi și pentru maturi? Sau seturi mamă-fiică?

Avem deja în colecție modele pentru maturi și set mamă-fiică, însă ne perfecționăm încă. Recomand mai mult combinarea stofelor și culorilor decât combinarea modelelor. Eu nu aș putea purta outfituri identice mamă-fiică. Dar, sigur, putem crea și personaliza ținutele clienților.

mamaplus

Cine sunt cumpărătorii tăi?

În mare parte mamele cu copii. Printre clienți se numără și bunicii sau cei care vor să ofere rochițe cadou pentru zile de naștere și alte evenimente.

Cât de accesibile sunt prețurile ținutelor?

Raport preț-calitate sunt foarte accesibile. Nu folosim stofe din cele mai ieftine, toate sunt naturale și suplimentar hăinuțele sunt căptușite pe interior cu captușeală naturală.

Ce preferințe au clientele tale?

Clientele, în mare parte mame, preferă rochițele din in, mai nou body-urile din in pe care tocmai le-ați văzut probabil pe pagina noastră. Însă, e încă un proces de reeducare a mamelor să aleagă modelele pe care noi le promovăm.

Ai putea oferi câteva recomandări de stil pentru mămici cu pici?

-Combinați frumos ținutele mamă fiică-mamă băiat.

-Nu optați pentru nuanțe foarte aprinse or cautați să stingeți culorile outfiturilor purtînd nuanțe din aceeași paletă de culori.

-Evitați supra-accesorizarea.

- Cumpărați hainute ce vor înfrumuseța vârsta copilului, dar nu o vor denatura.

-Purtați vara aceasta mult in, trebuie să îi descoperiți frumusețea.

De ce surprize vom avea parte în viitorul apropiat de la brandul Esterra?

Pregătim modele superbe pentru copilași sub vârsta de 1 an. În curând, vom avea și hăinuțe pentru băieți, abia aștept să împărtășim cu voi noile modele. Iar pentru a afla celelalte planuri, urmăriți-ne și cu siguranță le veți afla.