Copiii sunt adevărate surse de inspirație pentru mămicile acestora. De când e în concediu de maternitate, Praskovia Șișkova creează o mulțime de lucruri utile pentru cei mici. Aceasta croșetează pături, salopete, cipici, realizează accesorii și tot felul de jucării, care pot fi oferite în dar picilor din viața voastră.

mamaplus

Când ai început să realizezi produse hand-made pentru bebeluși și copii?

Fiind în concediu de maternitate, mi-a venit ideea să creez ceva pentru copii, însă nu știam cu exactitate ce-mi doresc să fac. Însă, imediat după ce am născut, am decis că voi realize lucruri hand-made. Timp de câteva nopți, m-am gândit ce anume să creez, ca să-mi placă și în același timp să fie util, frumos și necesar bebelușilor.

Cum ți-a venit această idee?

Inițial, am zis că voi face carusele pentru pătuțuri și accesorii din silicon pentru suzete, deoarece aceste produse păreau foarte necesare și populare. Am vorbit cu prietena mea despre idee, iar ea chiar în acea seară mi-a găsit primul client. Ulterior, după ce am postat primul carusel pentru pătuc pe Instagram, acesta a devenit cel mai solicitat dintre toate modelele până în ziua de azi. Nu toate lucrările mele sunt încărcate pe @zlata_baby_shop_, pentru că de obicei cos toată noaptea, iar dimineața mă grăbesc la poștă să expediez coletul.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Abordez fiecare client individual și discutăm toate detaliile. Asta înseamnă că o persoană poate comanda absolut orice model de pe Internet, nu doar de pe pagina mea. De obicei, selectăm jucăriile și culorile în funcție de bordurile pătuțului sau de nuanța pereților din odaia celui mic, pentru că fiecare mămică vrea ca bebelușului să-i fie confortabil și plăcut în cuibușorul său.

De asemenea, abordăm individual persoanele care-și doresc accesorii pentru suzete, salopete sau pături croșetate. Comenzile sunt programate pentru săptămânile următoare, dar dacă mămicile au nevoie urgentă de un cadou sau pleacă în altă țară, le ieșim întotdeauna în întâmpinare, astfel încât toți să rămână mulțumiți.

Cine sunt clienții tăi?

Avem o mulțime de clienți în străinătate, produsele noastre au ajuns deja în Germania, Rusia, Italia, Luxemburg, Anglia, Bulgaria, România, Ucraina, Spania și sperăm să mărim „colecția” de țări. Desigur, cea mai mare parte a clienților sunt mămicile, dar și bunicii sau nașii de botez.

Fiecare client este unic și sunt extrem de recunoscătoare muncii mele, care îmi aduce în cale atât de mulți oameni frumoși și pozitivi.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Fiecare persoană care-și dorește lucruri create manual, cu multă dragoste, pentru copii, mă poate găsi pe pagina de Instagram: @zlata_baby_shop_.

Ce planuri de viitor ai legate de această pasiune?

Mă gândesc la o dezvoltare și extindere ulterioară, dar le voi face pe toate treptat, nu vreau să mă grăbesc, pentru că acestea sunt lucruri pentru copii și ei merită ce e mai bun. Pe lângă caruselele pentru pătucuri și accesoriile pentru suzete, creez și salopete croșetate, chipiuri, cipici, pături, jucării personalizate și nu vreau să mă opresc aici.

mamaplus