Cristina reușește să fie și o mamă dedicată, și o angajată valoroasă, și o meșteriță inspirată în același timp. Anume fetița sa de 5 anișori îi dă aripi zi de zi și o motivează să creeze lucruri minunate pentru cele mai mici și cochete domnițe. La începutul pandemiei, Cristina a pus și mai mult accent pe hobby-ul ei, care îi aduce maximă satisfacție.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să realizezi lucrări handmade?

De mică eram foarte creativă și găseam timp pentru orice activitate, reușeam să frecventez toate cercurile de creație posibile atât în școală, cât și în afara ei. Mi-am dorit foarte mult să fiu designer vestimentar, dar cu 15 ani în urmă am ales să fac ceea ce știam mai bine: farmaceutică, voiam să fie o profesie de folos pentru mine, familie, cei din jur și societate. Am renunțat la design, deoarece pe atunci era foarte slab dezvoltată această ramură și nu vedeam perspective mari.

Creația a avut o pauză lungă în viața mea, însă de când am devenit mămică, tot mai des mă gândeam că aș vrea să fac și ceva cu mâna mea.

Exact cu un an în urmă, am cumpărat o mașină de cusut, mi-am dat seama că mâinile mele nu au uitat de această îndeletnicire. În timpul liber am început să creez bentițe și accesorii la comandă, dar mai mult coseam pentru o doamnă care mai apoi le picta manual și le transforma în opere de artă. Din lipsă de timp, nu prea reușeam să pun accent pe promovarea acestui hobby al meu. Când a început pandemia, s-a redus numărul de ore la serviciu și am înțeles că am timp și trebuie să-l folosesc cumva frumos. Așadar, în luna aprilie am creat pagina și i-am dat viață și nume acestui proiect mic. Aveam timp, inspirație, dorință și am început să cos mai multe lucruri. Este foarte importantă o activitate în care să te refugiezi, mai ales dacă e invers proporțională profesiei.

Ce produse putem găsi în atelierul tău?

Creez accesorii pentru micile prințese și anume ceea ce îmi lipsea pe piața noastră,  ceea ce căutam și nu reușeam să găsesc, ceea ce mi-ar plăcea mie, ceea ce îmi dictează sufletul. Nu am un atelier, mi-am organizat un colțișor de creație chiar acasă, ungherașul unde mă refugiez și creez cu multă dăruire și las câte o părticică din sufletul meu în fiecare articol:

*basmale și bandame;

*bentițe din bumbac, tricot, velur;

*bentițe-accesorii pe elastic;

*agrafe și elastice pentru păr;

*seturi pentru micii bucătari alcătuite din șorțuleț cu basma sau bonetă de bucătar.

De unde te inspiri?

Ca să creez ceva, am nevoie obligatoriu de bună dispoziție și suficient timp, dacă nu sunt binedispusă nici nu mă apuc, știu că nu o să fiu satisfăcută de rezultat.

Unele modele sunt creația mea proprie, ceva ce voiam să cumpăr și nu găseam în magazine, altele sunt inspirate din internet și de la alte creatoare, însă mă strădui de fiecare dată să pun și ceva de la mine, să fie deosebit de ceea ce am văzut.

Cât costă, în medie, bentițele cochete și elasticele create manual?

Prețurile variază între 20 și 80 de lei, în funcție de model și stofă.

mamaplus
mamaplus

Vinzi doar ceea ce creezi sau realizezi și lucrări la comandă?

Fiecare comandă e individuală, nu fac stoc, creez la comandă, fiecare articol este discutat direct cu clienta și apoi îl creez, deseori sunt lăsată să fac la alegerea mea.

Cea mai frumoasă parte sunt mesajele pe care le primesc de la cliente, încă nu a fost cineva nemulțumit de creațiile mele. Este un imbold mare să vezi că se apreciază, place, se recomandă și altora ceea ce faci cu mult drag. Primesc și poze, video cu micile prințese ce poartă accesoriile create de mine.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Comanda se face prin intermediul site-urilor de socializare. Mă puteți găsi pe pagina de Facebook: LoLa accesorii pentru micile prințese.

Sunt bucuroasă că accesoriile mele au ajuns nu doar în toate colțurile Moldovei, dar și în Franța, Italia, România, Austria.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Am o listă întreagă de lucruri pe care aș vrea să le creez, dar am nevoie de timp, nu e simplu să îmbini profesia, familia și hobby-ul. Cu pași mici, cu muncă și efort, voi continua să realizez lucruri frumoase.  Țin să menționez că am optat pentru un ambalaj cât mai ecologic posibil: punguțe din hârtie și cutii din carton. Ambalajul l-am ales să fie așa cum mi-ar plăcea mie să primesc o comandă și sper că sunt și pe gustul clientelor mele. Deja am reușit să contribui cu mare drag și la 3 cazuri de caritate, oferind câte un set pentru licitație.

Îmi place ceea ce fac și mă bucur când întâmplător prin oraș dau cu ochii de copii ce poartă accesoriile create de mine.