Olga este o tânără mămică care, fiind în căutarea unei cărți personalizate pentru bebelușul său, și-a dat seama că o poate crea de una singură. S-a înarmat cu răbdare, iar după ce a urmărit câteva work-shopuri online, și-a pus imaginația la contribuție și a meșterit prima agendă a copilului. Haideți să-i aflăm întreaga poveste împreună!

mamaplus

Când s-a născut ideea să creezi cărți personalizate?

Fiind deja în concediu de maternitate, am văzut un album foto cu copertă moale, din bumbac, creat de o meşteriţă de la noi. Mi-a plăcut atât de mult, că am început să caut informaţie, cum şi din ce este făcut. Tipul dat de creaţie are o denumire:  “Scrapbooking”, iar internetul este plin de lecţii gratuite sau contraplată.

Treptat am început să cumpăr materialele și instrumentele necesare. Majoritatea nu au fost găsite la noi, așa că le-am comandat de peste hotare.

Ce materie primă folosești la crearea lor?

Fiecare carte este creată de la zero. Materia primă: hârtie de înaltă calitate, hârtie pentru scrapbooking, carton, stofă, ecopiele specială pentru copertare, elastic, elemente decorative, chipboard şi multe instrumente: imprimantă color, tăietor,  scoring board, stick pentru scoring, suport tăiere, feon pentru embosare, dispozitiv pentru crearea plicurilor și a cutiuțelor, perforator pentru rotunjirea colţurilor şi multe altele.

mamaplus

Cât durează procesul de lucru asupra unei cărți?

Procesul de lucru asupra unei cărţi durează 4-6 zile. Pentru mine este un hobby. Nu am posibilitatea să mă ocup cu asta mult timp pe zi. Dar anume datorită acestui fapt, fiecare carte o creez cu o plăcere deosebită.

Ce putem scrie în ele?

Agenda bebeluşului este creată pentru a memora cele mai importante, calde amintiri despre copilăria copilului. În carte avem loc pentru prima poză de la ecografie, pentru mesajul mămicii către copil, pentru notarea emoţiilor pe care le-au avut părinţii în aşteptarea minunii, după care prima întâlnire, originea numelui, primul dinţişor etc. Cărţile mele sunt prevăzute pentru perioada de până la 7 ani. Este loc şi pentru vocabularul copilului, primele cuvinte de obicei sunt foarte amuzante.

Care sunt cele mai solicitate mesaje pentru coperțile cărților?

De obicei, părinții optează pentru numele copilului şi data naşterii, dar sunt şi mesaje mai deosebite, cu felicitări, cu fraze frumoase.

Care a fost cea mai complicată comandă pe care ai realizat-o până acum?

Nu am avut comenzi despre care poţi să spui că au fost complicate. Chiar dacă apar idei noi, eu încerc şi oricum ajung la rezultatul care îmi place atât mie, cât și clientului.

mamaplus

Cât costă, în medie, o carte și ce dimensiuni are?

Agenda bebeluşului are dimensiuni 21x15 cm (format A5) și costă 300 lei. Prețul albumelor foto personalizate încep de la 350 de lei.

De ce este bine ca fiecare părinte să procure o astfel de cărțulie?

Amintirile trebuie să fie păstrate frumos!

Timpul trece foarte repede, nu am observat când copilul meu a împlinit 4 ani, dar am avut grijă să scriu fiecare cuvânt amuzant şi o fac în continuare. Cred că peste 15-20 de ani, această agendă va fi o comoară pe care o vom descoperi împreună.

Cine sunt clienții tăi și cum pot face comanda?

Majoritatea clientelor sunt proaspete mămici. Agenda bebeluşului este şi un cadou deosebit pentru prima întâlnire cu bebelușul sau la cumetria acetuia. Albumul foto hand-made este un cadou deosebit pentru orice eveniment. Clienții mă pot contacta pe pagina de facebook Helga's Craft Room.

Care sunt planurile tale de viitor?

Scrapbooking permanent se dezvoltă, apar noi instrumente, noi tendinţe. Planurile mele sunt să le încerc pe toate.

Sursa: Mamaplus.MD