Maia Profire este un tânăr jurist, care s-a reprofilat în domeniul designului vestimentar. Tânăra creează ținute tricotate atât pentru copii, cât și pentru mămicile lor. Rochițele viu-colorate, decorate cu dantelă, perle și alte detalii prețioase, cu siguranță, le cuceresc pe micile fashioniste.

mamaplus

Ești designer de profesie? Când a început pasiunea ta pentru designul vestimentar?

De profesie sunt jurist, mi-am făcut studiile la USM, facultatea: drept economic. Pasiunea mea pentru designul vestimentar pornește din copilărie, cred că cumva a fost alimentată și de pasiunea mamei pentru croșetat, croitorie, dar un rol important tot în acest sens l-a avut și școala de pictură pe care am făcut-o în acea perioadă. Mereu am fost pasionată de culori, forme și cred că anume în designul vestimentar am găsit spațiul unde puteam să mă joc cu acestea.

Când și cine te-a impulsionat să creezi brandul Lale?

Acum doi ani, am început să mă gândesc la crearea unei pagini pe Facebook, pe care să-mi pot expune lucrările. Mă gândeam cum să-mi numesc pagina în așa fel ca denumirea ei să se asocieze cu copiii, să fie veselă, scurtă, ușor memorabilă și atunci mi-a venit ideea “LALE”. Lale înseamnă lalea, anume sub formă de o lalea îmi puneam semnătură în perioada adolescenței, iar acest detaliu m-a inspirat la alegerea denumirii. O foarte mare susținere în toți acești pași spre Lale am avut-o din partea soțului, anume el m-a ghidat și ajutat să transform “LALE” într-un brand.

De ce anume hăinuțe pentru copii?

Mereu mi-a plăcut să creez și la un moment mi-am dat seama că cel mai mult teren pentru creațiile mele le găsesc anume la îmbrăcămintea pentru copii. Și pe lângă toate, copiii sunt cei mai sinceri la partea cu emoțiile, este evident când ceva le place, anume emoțiile lor mă ghidează corect în crearea hăinuțelor. Din acest motiv, am ales anume îmbrăcămintea pentru copii.

mamaplus

Toate hăinuțele sunt parțial sau în totalitate tricotate. Cât timp îți ia realizarea unei ținute?

Toate hăinuțele pe care le producem și le expunem pe Facebook sau Instagram sunt tricotate la mașinile de tricotat manual, deși se face destul de repede, aceasta nu este o muncă ușoară, ea cere atenție și multă dibăcie. O rochiță ne ia câteva ore ca să o tricotăm, dar pe lângă asta, ea trebuie să fie și spălată, decorată, călcată... deci procesul de producere se lungește semnificativ.

Ce piese vestimentare pentru cei mici putem găși în colecțiile tale?

În colecțiile noastre, mamele găsesc foarte multe piese vestimentare interesante. Începând cu rochițe, seturi, pulovere, fuste, bluzițe, tot de ce are nevoie un copilaș. Nu am uitat și de mămici, lor le propunem pulovere, rochițe, seturi în aceiași tematică cu hăinuțele copilașilor. Acum sunt în vogă seturile mamă-fiică și ne-am gândit că ar fi foarte frumos să existe așa ceva nu doar în textile, dar și în tricotaje.

Cu ce vii nou în lumea modei de-acasă?

În lumea modei de acasă venim cu o abordare mai nouă a tricotajelor, încercăm să le îmbinăm cu textilul într-o formă mai puțin obișnuită pentru Republica Moldova. Creăm rochițe tricotate în partea de sus, iar partea de jos o facem din textil, în seturi, tricotăm puloverul, iar fustița o coasem... mereu mi-am dorit să le îmbin, pentru că iubesc tricotul la fel de mult ca și textilul! De asemenea, folosim și broderia manuală, care pune accente colorate pe hăinuțe, făcându-le deosebite de toate celelalte.

mamaplus

Ce te inspiră?

La crearea acestor ținute sunt inspirată de tot ce mă înconjoară: flori, natură, culori, oameni buni, copii veseli și lucruri frumoase! Iubesc foarte mult viața, de aceea găsesc surse de inspirații în orice.

Cum ai putea caracteriza creațiile tale?

Îmi iubesc foarte mult creațiile, pentru că depun suflet în ele, folosesc doar fire de calitate pentru a le tricota și pe fiecare dintre ele las câte un accent sub formă de broderie sau aplicație. Sunt calitative și bine potrivite la design. Mă strădui ca piesele noastre vestimentare să nu iasă încărcate, ci finuțe și cu bun gust. Îmi face o mare plăcere când mamele care au procurat de la noi rochițe îmi povestesc că fetițele lor nu vor să le dezbrace și se culcă în ele - încă o confirmare că mergem în direcția corectă!

Cum ar putea face o comandă potențialii clienți?

Clienții noștri ne pot găsi în mediul online, pe pagina de Facebook, Instagram, pe pagina web www.lale.md, dar și la showroom-ul Lale. Comenzile le pot face online, dar și la adresa locației noastre. Fiecare alege varianta mai potrivită pentru el.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Ne dorim foarte mult un magazin și cred că este următoarea țintă pe care ne-o propunem. Ne dorim să dezvoltăm un brand de calitate în domeniul îmbrăcămintei tricotate la noi, în Republica Moldova. Un brand care să răcorească pe timp de vară și să încălzească pe timp de iarnă toți iubitorii de haine tricotate, trezindu-le doar emoții pozitive și sentimente de mulțumire!

mamaplus