Maternitatea a inspirat-o pe Liudmila să creeze lucruri minunate. În timpul liber, când cele două fetițe o lasă să-și dezvolte pasiunea, tânăra mămică croșetează ciupici, coșulețe, dar și genți pentru fetițe și femei, unele mai frumoase ca altele. Te lăsăm să faci cunoștință cu creațiile deosebite ale meșteriței!

mamaplus

Cum s-a născut pasiunea ta pentru lucrul hand-made?

Diferența de vârstă între fiicele mele e mică, concediu pentru îngrijire a fost fără pauză, cam îndelungat... Ideea de a crea genți mi-a venit cu aproximativ un an și jumătate în urmă, stând acasă și având necesitatea psihologică de a umple timpul cu ceva.

Care este activitatea ta de bază și cum ai învățat să croșetezi?

Activitatea de bază, ca și studiile, este în domeniul contabilității. Până a începe să croșetez genți, nu am avut vreo experință sau studii de profil în acest domeniu, doar orele de muncă de la școală. Tot ce știu și pot acum am însușit singură, inspirându-mă și studiind surse din mediul online.

mamaplus

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă?

Timpul pentru crearea unei gentuțe depinde de model și de "liniștea din casă" (am două fetițe, de 2.5 și, respectiv, 4 ani), de obicei una-două zile, dar am avut și comenzi urgente, când dormeam doar 2-3 ore noaptea, pentru a reuși să duc la bun sfârșit produsul final.

Și costul depinde de model și mărime, începând de la 500 de lei pentru maturi și în jur de 350-400 lei pentru copii.

Ce categorie de femei cumpără, de obicei, genți create manual?

Nu pot defini o categorie de persoane, dar pot spune că peste hotarele Republicii Moldova lucrul manual este mai apreciat. O bună parte din comenzi sunt cadouri pentru cei dragi.

mamaplus

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

De la început și până acum am susținere din partea familiei. Sunt unele lucrări pe care le execută soțul, el se ocupă și de achiziții. Tatăl meu mă ajută cu materia primă, ața mai des o procurăm de peste hotare. Mama e cu părerile și se ocupă de copii atunci când am mai multe comenzi.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Majoritatea comenzilor vin din mediul online: Facebook și Instagram.

Ce le-ați putea sfătui pe mămicile care vor să-și urmeze pasiunile, dar le lipsește îndrăzneala?

Mult curaj și încredere în propriile forțe! Ocupați-vă cu ceea ce vă aduce plăcere și nu lăsați pe nimeni să vă taie aripile. Pentru a nu avea regrete mai târziu, începeți chiar de azi să vă puneți ideile în practică!

mamaplus