La cât suflet, dăruire și muncă depun meșterițele autohtone, pentru a crea jucării hand-made, cu siguranță merită toată aprecierea și susținerea noastră. Lilia Burduja, mămica a 3 copii, care se împarte între familie, job și pasiunea pentru lucrul manual, realizează păpuși personalizate, parcă rupte din povești. Creațiile meșteriței nu sunt doar extrem de gingașe, cochete și finuțe, dar au și un preț mai mult decât accesibil.

mamaplus

Cu ce te-ai ocupat până la descoperirea pasiunii pentru păpuși?

Înainte de a-mi descoperi pasiunea, am lucrat la o companie privată, care produce și realizează materiale de construcție. Încheiam contracte cu persoane juridice, o mulțime de rapoarte, cifre, s.a.

Când ți-a venit ideea să creezi păpuși?

Pentru prima dată am văzut o astfel de păpușică pe pagina unei meșterițe din Rusia, apoi și la noi în Chișinău. Le-am îndrăgit de la prima vedere.

Am ieșit în concediu de maternitate cu al treilea copil și având mai mult timp liber, m-am dedicat familiei și pasiunii de tricotat.

Din start am pornit cu ideea că ar fi minunat să le fac cadou persoanelor dragi, să le rămână o amintire de la mine, o părticică din sufletul meu.

Unde ai învățat cum se confecționează aceste păpuși?

Am analizat și studiat multe video-uri din internet, am învățat singură. Am încercat mai multe tipuri de stofe, până când mi-a ieșit rezultatul dorit.

Cum arăta prima ta lucrare?

Aceasta este prima păpușică. Trăiește în Italia, la o persoană foarte dragă, căreia i-am oferit-o cadou.

mamaplus

Cât timp îți ia confecționarea unei păpuși?

Pentru o păpușică am nevoie de 2-3 zile, deoarece sunt la serviciu și lucrez de dimineața devreme până seara târziu.

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o păpușă?

O păpușică costă 800 de lei. Vreau ca fetițele mele să fie accesibile.

Care sunt cele mai solicitate modele?

Cea mai solicitată păpușă are nuanța roz-pudrat, dar le plac mult și cele în hăinuțe galbene. Sunt multe cliente care-și doresc o păpușă personalizată: să semene, cât de mult posibil, cu persoana căreia i se face cadou.

Unde pot face comenzile potențialii clienți?

Potențialii clienți îmi pot vedea lucrările și face o comandă pe paginile mele de Facebook și Instagram: @milly_dolls.