Sorina Cernega este o tânără mămică din Chișinău care, vrând să scoată din anonimat ținutele femeilor din Moldova, a decis să croșeteze genți cu personalitate. Dacă-ți dorești și tu o poșetă sau un rucsac practic, versatil și stilat, meșterița îți poate propune o gamă largă, pentru orice gust și buget.

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți?

Inițial croșetam hăinuțe pentru copii, pe care le vindeam pe Ebay. Cele mai multe vânzări au fost în America de Nord și Europa. Ideea cu gentuțele mi-a venit acum 2 ani, fiind în concediu de maternitate și dorind să fac viața femeilor mai colorată.

Trendul de genți masive, din ață groasă, pe care l-am observat inițial este simpatic, dar mai puțin practic după părerea mea. Din lipsa aței potrivite pe piața din Moldova, am renunțat să mai fac genți.

După 2 ani, o dată cu apariția aței potrivite, am revenit în rândul creatoarelor de gentuțe croșetate cu un nou tip de poșete, create din ață subțire, dar mai rezistentă, care nu le îngreunează, le fac mai încăpătoare, păstrându-și forma perfectă, iar îngrijirea fiind mai simplă. Astfel de gentuțe sunt mai practice și arată deosebit.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Activitatea mea de bază este lucrul de HR manager în una dintre principalele companii de inginerie industrială, specializată în construcția și proiectarea obiectelor industriale, agroindustriale și comerciale, precum și a dispozitivelor industriale de cântărire.

Experiența mea în domeniul croitoriei - sunt câteva ore individuale la o croitoreasă care m-a inițiat în această sferă. Designul este realizat în urma analizei necesităților persoanelor care doresc să dețină un lucru inedit - gentuța ”Fiory”. Gentuțele sunt create individual, orice detaliu poate fi discutat și modificat la dorință.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Darul de a croșeta cu pasiune mi-a fost transmis de străbunica mea, Tatiana. Ea mereu era cu croșeta în mână, făcea lucruri minunate. Apoi, am învățat această îndeletnicire la orele de muncă din cadrul Liceului Teoretic George Coșbuc din Bălți, unde am ocupat locuri premiante la olimpiadă.

mamaplus

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă?

În funcție de solicitarea clientei, pentru a croșeta o geantă am nevoie de la 2-3 zile până la o săptămână. Prețurile variază între 400 și 1500 de lei, în funcție de model.

Ce categorie de femei cumpără, de obicei, aceste genți create manual?

Printre clientele mele sunt atât domnișoarele care au nevoie de gentuțe pentru serbări sau pentru un look casual, cât și business ladies - care au nevoie de genți cu o formă bine definită, practice, într-un stil clasic, dar totodată vor să iasă din tipare.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Sunt susținută de familie și de cei apropiați. Soțul a fost primul investitor, acum 2 ani. Apoi mama a fost prima mea clientă, care a procurat 4 seturi de coșuri croșetate, a câte 3 piese de diferite mărimi și 15 ciuboțele a lui Moș Crăciun, pe care le-a oferit drept cadouri la locul de muncă peste hotare. Toate acestea au fost croșetate timp de o săptămână.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Orice domnișoară sau doamnă este unică. Păi de ce să purtăm genți absolut identice? Îndemn să avem în garderoba noastră lucruri speciale, ce ne vor defini nu doar look-ul, dar și personalitatea!.

Dacă dorești o geantă creată cu multă grijă și care să te caracterizeze, atunci te aștept pe pagina mea de Facebook sau Instagram @FioryBySorina, să discutăm despre geanta perfectă la care visezi!

mamaplus