Deja de câțiva ani, în Moldova se menține tendința genților și a torbelor croșetate. Printre meșterii iscusiți de acasă, care realizează aceste produse, se numără și Irina Emilian, o tânără cu mâini de aur și răbdare de fier, care depune suflet în fiecare geantă creată hand-made.

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți?

Ideea de a crea genți handmade a apărut acum doi ani și jumătate, când am văzut câteva poze pe rețelele de socializare și am zis că trebuie să încerc și eu neapărat. Mi-am dorit să-mi fac mie o gentuță, inițial nu a fost ideea de a crea și a dezvolta un brand.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

De profesie sunt jurnalistă și dansatoare, dar croșetatul deja a devenit ca un serviciu suplimentar, care îmi aduce plăcere maximă. Nu am studii în domeniul croitoriei.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Oarecum mereu mi-a plăcut să fac lucruri hand made. Câteva cursuri online și multă exersare m-au ajutat enorm să ajung la rezultatul dat.

mamaplus

Care este sursa ta de inspirație?

Răsfoiesc foarte mult rețelele de socializare pentru inspirație, dar oricum conceptul fiecărei gentuțe este propus de mine.

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă?

Croșetarea unei gentuțe durează de la 3 la 6 ore, contează modelul și grosimea aței. Prețul începe de la 400 lei.

Ce categorie de femei cumpără, de obicei, aceste genți create manual?

Gențile sunt create pentru femeile de orice vârstă și pot fi purtate oriunde și oricând.

mamaplus

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Prima investiție a fost prețul pentru o bobină de ață, pe care am extenuat-o la maxim până când a ieșit o creatură mică, dar drăguță. Mica afacere a crescut încetișor timp de doi ani în care fiecare venit era iarăși investit pentru experimentarea unor noi modele.

În primul rând, vreau să îi mulțumesc iubitului, deoarece el este cel mai mare susținător al meu, care îmi acceptă orice idee și mereu îmi face plinul cu ață.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Pentru a comanda o gentuță, trebuie să accesați pagină mea de Instagram emilian_irina_bags și să îmi lăsați un mesaj cu modelul dorit și nuanța în care să fie executată. Comanda se realizează în decurs de 3-5 zile și când este gata se stabilește întâlnirea cu clientul.

mamaplus