Irina are doi copilași minunați: Rebecca, de 2 ani și Victor, de o săptămână. Însă, pe lângă viața de familie, aceasta reușește să-și urmeze și pasiunea, pe care a transformat-o într-o mică afacere. Tânăra mămică decorează cele mai frumoase evenimente din Moldova și primește o satisfacție nebună după fiecare proiect dus la bun sfârșit.

mamaplus

Când și cum s-a născut pasiunea ta pentru decor?

Dacă e să vorbim strict, atunci din data de 2 octombrie 2015. Da, totul a început de la dorința de a-mi decora propria nuntă! Atunci am înțeles că aș vrea să mă ocup cu asta, însă mă speria acest gând și nu îndrăzneam parcă. Dar curiozitatea a fost mare.

Cu ce te-ai ocupat până la această etapă din viața ta?

Oooo, numai pe unde nu am fost. Și promoter la ce vrei, și account manager, și operator în cadrul unei companii de telefonie mobilă. Însă nu era totul așa cum trebuie și simțeam că nu sunt la locul potrivit.

De cât timp decorezi evenimentele moldovenilor?

De 4 ani deja. Și când am spus asta tare, în glas, am spus și tfu-tfu și am bătut de 3 ori în lemn. (zâmbește)

Ce preferințe au moldovenii în materie de decor? Coincid cu tendințele internaționale în acest domeniu?

Coincid, cu siguranță! Însă fiecare pereche de miri dorește să fie cât mai deosebită de restul, respectiv ori aleg o culoare mai "interesantă", care urmează să le caracterizeze nunta, ori pun accentul pe forme, și anume formele compozițiilor florale. Dar totuși o mare parte din ei optează pentru elementele decorative din sticlă și oglindă, abundență de cristale și o iluminare fină a acestora.

mamaplus

Satisfaci orice dorință a clienților sau aceștia trebuie să aleagă din ce ai în stoc?

Întotdeauna am fost deschiși spre colaborare. Și adorăm provocările.

Ai avut vreodată clienți nemulțumiți?

Da, sigur. Și datorită lor creștem, prindem experiență și devenim mai buni.

Ai o echipă sau ești ajutată doar de familie?

Inițial așa a și fost, în doi: eu și soțul. Însă, am prins aripi și deja ne bucurăm de o echipă mare, creativă și cu inițiativă. Pentru asta și le mulțumesc enorm.

Cum e să ai o afacere în Moldova?

E destul de greu, cu atât mai mult că decorarea unei nunți e mai mult un moft decât o necesitate. Dar atunci când lucrul e făcut din plăcere, cu dăruire de sine, clienții mulțumiți nu întârzie să apară.

Ce sfaturi le-ai putea oferi mămicilor care-și doresc să-și urmeze pasiunile, dar nu au curaj?

Cât de straniu nu ar suna, dar mămicilor care nu au curaj să-și urmeze visele, tot curaj le doresc. E de ajuns doar o singură dată să îndrăznească ca să pornească procesul.

mamaplus