Are o carieră muzicală în continuă creștere, educă 2 copii, iar pe lângă toate, își face timp și pentru pasiunea care îi aduce satisfacție. Tatiana Turtureanu ne-a vorbit despre hobby-ul său parfumat, pe care l-a descoperit acum un an.

mamaplus

De cât timp faci lumânări din ceară?

Peste o lună se face un an de când am început să creez lumânări. Tatăl meu este apicultor, iar mama este cea care mereu de sărbători făcea lumânări acasă.

Cum ai descoperit această pasiune?

Fiind însărcinată cu al doilea copil, am simțit nevoia de a crea, astfel încât cele câteva săptămîni până la naștere să treacă frumos și mai repede (aici cu siguranță mă vor înțelege toate femeile care au născut). La început m-au ajutat părinții, atât cu informații, cât și cu materiale, după care s-au implicat și alte persoane dragi mie și pentru asta le mulțumesc tare mult.

mamaplus

Ce ingrediente mai conțin lumânările, pe lângă ceară?

Lumânările YouBee conțin doar ceară naturală, fără adaosuri. Pentru colecția de Crăciun am folosit și câteva uleiuri esențiale naturale cu aromă de scorțișoară, portocală, etc.

Ce varietate de mirosuri au lumânările?

Prefer să păstrez în ele mirosul dulceag de miere și propolis, dar dacă cineva își dorește, totuși, o altă aromă, atunci eu cu drag îi îndeplinesc dorința.

Ce mai creezi, în afară de lumânări?

Recent am experimentat, creând un fel de “sachet”-uri aromate (așa și nu am găsit denumirea lor în română care să le caracterizeze pe deplin), care pot fi folosite nu doar ca decor, ci mai degrabă pentru a le păstra fie în garderobă, fie în mașină, fie pe masa de lucru, fie în dormitor, pentru un somn mai bun, ele având capacitatea de a aromatiza frumos orice încăpere și de a relaxa. Plus la asta, sunt atât de diferite și atât de frumoase.

Cine sunt clienții tăi?

Cei care admiră și procură lumânările YouBee fac parte din lista oamenilor iubitori de frumos, care apreciază naturalețea, simplitatea, originalitatea și nu în ultimul rând lucrul manual, în care se depune mult suflet.

Cât timp îți ia să faci o lumânare și care sunt prețurile lor?

Există lumânări care se fac în 20 de minute și sunt lumânări care se fac în câteva ore, neluând în calcul decorarea acestora, care, de asemenea, necesită timp. Prețul lumânărilor variază de la 15 la câteva sute de lei, în funcție de cantitate, formă, decor, etc.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Sper tare mult să reușesc în scurt timp să deschid un atelier unde oamenii să poată admira în toată splendoarea lor lumânările marca YouBee (și procura, de ce nu?). Deocamdată comenzile le primesc doar pe pagina de Facebook. Foarte multă lume este încântată de lucrările mele, iar asta motivează și mai mult! Cu toate că am doi copii încă foarte mici, un soț sportiv, o carieră muzicală, care necesită și ea grijă și dezvoltare, încerc din răsputeri să fiu activă și responsabilă și când vine vorba de lumânările YouBee,p entru că mi-s tare dragi și pentru că iubesc frumosul.