Hainele și accesoriile tricotate vor fi mereu la mare căutare, deoarece toate lucrurile create manual au un farmec aparte. Ina Carasiova Voicu este femeia care, pe lângă televiziune, are și o pasiune aparte pentru munca hand made. Aceasta tricotează pulovere, căciuli, snood-uri, accesorii pentru cap și depune suflet în fiecare piesă. Recent i-am descoperit creațiile, care ne-au cucerit prin originalitate!

mamaplus

Când ai început să tricotezi?

Nu pot să zic că pasiunea mea pentru tricotat mi-a venit în timp. Ea a apărut odată cu venirea mea pe lume cred, fiind moştenită genetic. Străbunica mea avea acest talent, iar bunica şi mama lucrează până acum. A avea răbdare, îndeletnicire să creezi ceva absolut manual este un talent.

Care este activitatea ta de bază?

Mă consider o persoană creativă, căreia îi place mereu să descopere şi încerc să fac lucruri frumoase acolo unde este activitatea mea de bază: Televiziunea. Asta a fost dorinţa mea de mică, să ajung acolo unde poţi plămădi emisiuni frumoase pentru oameni.

Unde ai învățat a tricota?

Tricotatul mai mult l-am învăţat de la femeile din viaţa mea, pentru că primele ochiuri pe andrele trebuie să le vezi şi să le îndrăgeşti când sunt puse cu iubire şi răbdare. De fapt, este şi o întreagă matematică în momentul când începi un articol. Sutele de rânduri şi miile de ochiuri,  răbdarea colosală şi dragostea pot face un articol frumos. Calitatea şi cantitatea o obţii în timp.

mamaplus

De unde te inspiri?

Atunci când încep să tricotez ceva, îmi apar mai multe idei de executare şi parcă aş vrea să le pot îmbina pe toate la un loc. Sigur, nu am cum, pentru că mereu urmează un alt şi un alt articol. În copilărie, cea mai frumoasă activitate a mea era arta handmade: tricotam, croşetam, brodam, ţeseam ca mai apoi să mă opresc la tricotat.

Ce piese tricotate putem găsi în atelierul tău?

Am început cu o rochie. Aceasta a fost primul articol superb, foarte apreciat, care m-a făcut să înțeleg că nu trebuie să mă opresc aici. Am început a cerceta despre fire, a căuta fire calitative şi chiar mergeam în Italia, orașul Vincenza, la un târg handmade, de unde cumpăram primele fire. A urmat o comandă de căciulă şi mă simţeam un pic ciudat, deoarece nu îmi puteam imagina pâna atunci că pot tricota pentru vânzări. Iar de la căciuli, fulare, snood-uri, mănuşi, am început a tricota şi pulovere, care sunt foarte apreciate şi asta mă face să mă simt fericită. 

mamaplus

Care a fost cea mai complicată piesă tricotată și cât timp ți-a luat să o realizezi?

Primul pulover a fost şi cel mai complicat de realizat, îl tricotasem cam într-o lună şi a fost livrat peste hotare, de altfel, de acolo vin şi cele mai multe comenzi.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Mi-am creat o pagină cu o denumire care are mare însemnătate pentru mine şi mă reprezintă, TricotIna. Pe Facebook, dar şi pe Instagram pot fi văzute lucrările mele. Tot acolo pot fi făcute şi comenzile.

Cu ce piese tricotate planifici să-ți mai surprinzi clienții?

Cu Doamne ajută ticluiesc un nou set de pulovere, care vă vor încălzi sufletul şi corpul în perioada rece.

mamaplus