Atunci când ai mâini dibace și simț estetic, e simplu să-ți urmezi pasiunile. Acesta e și cazul Olgăi Vasilisa, o tânără din Capitală, care confecționează genți croșetate cu totul  diferite de ceea ce am văzut până acum pe piață. Află-i povestea și descoperă-i creațiile în interviul de mai jos!

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți?

În toamna anului 2018 a fost perioada când m-am descoperit. Pentru mine a fost o provocare să încerc ceva nou și mi-a reușit. Am continua , având încredere în ceea ce fac și am ajuns să fiu creatoarea acestor minunate gentuțe handmade.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Domeniul meu de activitate nu are nicio legătură cu designul sau croitoria. Dar mă inspiră mult locul unde mă aflu, cunoscând mereu persoane de calitate și cu bun gust.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Încă de când eram mică îmi plăcea să croșetez. Deseori făceam lucrări decorative pentru casă. Nu au fost mereu posibilități, dar inventam ceva nou din ceea ce aveam, chiar și ce ținea de domeniul vestimentar. Fiind copil, deseori existau eșuări, dar oricum îmi vedeam viitorul legat de domeniul designului.

mamaplus

Care este sursa ta de inspirație?

Locurile frumoase și liniștea mă ajută să redau prin croșetat ceea ce îmi place. Mă inspir uneori și din unele tutoriale de pe internet, dar cea mai mare sursă de inspirație sunt femeile. Mereu țin cont de părerile sau criticile lor. Ele mă ajută să mă perfecționez și să mă dezvolt în acest domeniu în fiecare zi.

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă?

Femeile care își doresc așa gentuțe știu că este nevoie de mult timp pentru crearea lor, luând în considerare și faptul că după terminare croșetei, geanta ajunge la croitorie, pentru a fi introdusă partea interioară, pentru a avea un aspect complet și practic. De regulă, termenul este de 10-14 zile. Uneori, unele modele pot fi chiar în stoc. Fiecare gentuță are prețul ei. Sumele variază între 800 și 1300 de lei, în funcție de model, mărime și alți factori.

Cine sunt clientele tale?

Femeile care au stil și personalitate. Ele sunt speciale!

mamaplus

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Sora mea m-a susținut enorm de mult chiar de la început și o face și acum. O ador și îi sunt recunoscătoare pentru asta. Eventual, și persoanele apropiate aflând de noua mea pasiune, m-au încurajat, ceea ce pentru mine a contat foarte mult.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Gențile croșetate Gugu, create manual, pot fi comandate/achiziționate online. Chiar dacă nu reușesc să postez toate creațiile mele, vreau să specific că gențile pot fi confecționate în mai multe nuanțe, mărimi și texturi. Pentru persoanele care nu dispun de timp sau sunt stabilite peste hotare, facem și livrare.

Ce sfat ai pentru mămicile care sunt în concediu de maternitate și doresc să înceapă o activitate creativă?

Chiar dacă încă nu am un copil, cu siguranță m-aș descurca și pe plan profesional cu activitatea dată. Iar mămicilor și viitoarelor mămici le doresc să fie libere în gândire și să facă ceea ce le place, pentru a se simți împlinite. Fiecare dintre noi avem un talent ascuns, trebuie doar să-l descoperim și să-l transformăm într-o activitate care ne aduce satisfacție, dar și profit.