mamaplus

Galina Gavrilița, bunicuța cu mâini de aur, care tricotează hăinuțe călduroase și frumoase

-
//
29.03.2021

Galina Gavrilița este pasionată de lucrul manual de când se ține minte, însă, tocmai la 50 de ani a prins la curaj să-și promoveze lucrările din portofoliu. Femeia creează haine și accesorii călduroase pentru bebeluși, copii și maturi, iar lucrările sale au ajuns deja în diferite colțuri ale lumii.

mamaplus

Când ați început să tricotați?

Pasiunea pentru arta tricotării am moștenit-o de la mama mea, pe când aveam 7 ani, iar prima lucrare realizată de mine a fost un pulover, în clasa a 4-a. Pot spune cu inima deschisă că abia acum, la vârsta de 50 de ani, mi-am văzut visul împlinit. Am realizat și până acum lucrări la comandă, doar că munca mea nu era apreciată de oameni. Anul acesta a fost ca o motivare pentru mine, am început să fac lucrări cu tematica sărbătorilor de iarnă, care au fost foarte solicitate și apreciate.

De unde vă inspirați?

Cel mai des visez lucrarea și a doua zi o realizez. O inspirație aparte, însă, sunt nepoțeii mei, pentru care am făcut multe modele, care ulterior au fost îndrăgite de iubitorii de frumos.

Ce piese tricotate putem găsi în atelierul dvs.?

Am nenumărate lucrări, cum ar fi căciuli, cardigane, costume, rochii, șosete.

mamaplus

Care sunt lucrările de care sunteți cea mai mândră?

În toate lucrările depun suflet. Sunt mândră și fericită atunci când oamenii rămân mulțumiți de ceea ce primesc. Pentru mine, asta este cea mai mare răsplată.

Totuși, cea mai îndrăgită lucrare este un set din patru piese (căciulă, bluză, șorți, șosete), comandată de Svetlana Sainsus pentru o ședință foto. Aș putea spune că de acolo a pornit visul meu, ea mi-a recomandat lucrările, mi-a sugerat să-mi fac o pagină de Instagram, pentru a mă vedea cât mai multe persoane îndrăgostite de lucrările create manual. Acum, acest set poartă numele fetiței sale, Lia. Îi mulțumesc foarte mult pentru tot sprijinul și încrederea oferită!

mamaplus
mamaplus

Care a fost cea mai complicată lucrare pe care ați creat-o până acum?

De obicei, atunci când realizez o lucrare, nu am nevoie de mărimi, este suficient să văd o poză cu persoana sau să știu greutatea și înălțimea acesteia. În majoritatea cazurilor, am realizat exact ceea ce trebuia, rar s-a întâmplat să modific ceva.

Cea mai complicată a fost comanda pentru o familie, care a două zi avea programată o ședință foto. Am lucrat toată noaptea, iar rezultatul a întrecut așteptările mele, a fost pe placul întregii familii, iar ținutele s-au potrivit perfect pe fiecare membru în parte.

Livrați și peste hotare?

În perioada sărbătorilor de iarnă, am avut mai multe comenzi de peste hotare. Cel mai des am livrat în America, Italia, Marea Britanie.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

De cele mai multe ori, comenzile le primesc pe rețelele de socializare, unde mi-am creat o pagină cu lucrările mele: galina_gavrilita_knitting. Acolo încarc doar fotografii cu creațiile mele personale.

Cu ce lucrări planificați să vă mai surprindeți clienții?

Planific să tricotez niște rochițe pentru vară. Dar deja am început a realiza și idei noi pentru iarnă (șosete cu diferite personaje îndrăgite de copii, căciuli cu ornamente, costume pentru Crăciunițe).

mamaplus