Cu siguranță, și tu când erai mic îți construiai propria căsuță din scaune, perne, pături și tot ce mai găseai prin casă. Ei bine, acum copiii au alternative mai sigure, mai ingenioase și mai frumoase – corturile wigwam. Acestea arată spectaculos în orice odaie, pot fi realizate astfel încât să se asorteze cu decorul din locuință și, cel mai important, copiii au cuibușorul lor de joacă, în care-și pot găsi ocupație ore în șir.

Feruza Dascal este o tânără mămică din Uzbekistan, stabilită în Republica Moldova, care de 4 luni creează corturi pentru oameni mici cu vise mari.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să realizezi corturi wigwam?

Eram în concediu de maternitate și am decis să-i fac un cadou fiicei mele, așa că i-am cusut un wigwam. Am făcut poze în timp ce fetița mea se juca și am postat pe pagina de Instagram. Fiindcă am mulți urmăritori, am primit mai multe mesaje cu solicitări de astfel de corturi.  Așa am decis că voi coase și pentru ei, deja contra plată.

De cât timp ești pe piață și cam câte corturi ai reușit să realizezi?

De 4 luni, cos wigwamuri și nu doar. În tot acest timp am reușit să realizez aproximativ 24 wigwamuri și alte comenzi personalizate.

De unde te inspiri în materie de modele, culori, stofe?

Sunt pictoriță de profesie, așa că stau bine la acest capitol. Cunoștințele în pictură îmi permit să-mi ajut clienții să combine corect culorile și stofele.

Fiecare wigwam este ideea proprie a fiecărui client. Ajut părinții să-și realizeze dorințele din copilărie și în același timp să își facă un design personalizat.

mamaplus

Cât costă un cort wigwam?

Prețul wigwamului este diferit de la un model la altul. Depinde de înălțimea cortului și de accesoriile pe care și le mai doresc, cum ar fi pernuțe, coșuri pentru jucării, covorașe.

Moldovenii sunt dispuși să dea o sumă bună de bani pentru a face un astfel de cadou copiilor?

Nu toți sunt dispuși să cumpere un astfel de cadou, nici eu nu îmi permiteam, tocmai de aceea am decis să-i cos unul fiicei mele. Prețurile wigwam-urilor nu sunt mici, pentru că folosesc stofe de calitate și o cusătură bună, care să se mențină în timp.

Siguranța copiilor e importantă, de aceea creez lucruri bune și trainice, care nu pot fi ieftine.

Ai și clienți din alte țări?

Încă nu am avut nicio vânzare realizată peste hotare, dar cerințe sunt. Din cauza pandemiei, îmi este dificil să trimit corturile peste hotare. Așteptăm vremurile bune și, cu siguranță, vom vinde și acolo.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Foarte simplu. Cine dorește să procure un cort, poate intra pe pagina de Instagram @momsdesire și să-mi lase un mesaj sau să mă contacteze la numărul de telefon indicat în bio.

Acolo avem un catalog de materiale, împreună vom alege stofa dorită, înălțimea, vom stabili prețul și vom înregistra comanda.

mamaplus