Cristina este o tânără mămică pasionată de hand-made, iar în mâinile ei orice bucată de lemn, stofă sau hârtie prinde viață. În ajunul lunii martie, meșterița creează mărțișoare unice, originale, numai bune de dăruit celor dragi.

mamaplus

Când ai descoperit că handmade-ul este activitatea care-ți poate aduce plăcere și remunerare în același timp?

Prima lucrare handmade pe care am meșterit-o a fost un mărțișor pentru expoziția de la grădinița fiicei mele. A fost un set de balerine alb-roșu cu fustițe tutu. După asta a pornit febra mărțișoarelor balerine, care cu timpul s-a transformat în alte pasiuni colorate.  Între timp, plăcerea de a crea și transforma ideile în realitate s-a transformat într-o mică afacere, datorită clienților cărora le este pe plac ceea ce fac și care mă provoacă să vin cu ceva nou și diferit, pentru ce le mulțumesc  enorm.

Ce articole hand-made putem găsi în atelierul tău?

Rame personalizate cu fustițe vaporoase și flori, care conțin mesaje personalizate și felicitări cu diferite ocazii, mărțișoare decorative care se potrivesc de minune pentru birou, mașină, casă, grădiniță, școală, mărțișoare de tip broșă, invitații și mărturii pentru evenimente, buchete de mireasă și butoniere din flori vii și flori artificiale, lădițe cu delicii, împachetarea personalizată a cărților Elibraria.eu.

Cu ce modele de mărțișoare vii în acest an?

Anul acesta pentru prima dată vin și cu mărțișoare de pus în piept, pe lângă cele decorative din anii trecuți. Este un proiect care îmi este tare drag și îmi ia cam tot timpul, pentru că a durat ceva timp până l-am văzut în sfârșit în varianta finală, așa cum este acum. Mărțișoarele vin împachetate în felicitări cu diverse mesaje și urări, pentru mame, surori, prietene, pedagogi, lucrători medicali, experți în frumusețe, antrenori, scriitori, cititori, șoferițe... Am vrut să aibă un alt aspect, mai ecologic, să evit pe cât posibil pelicula în împachetare. Mărțișoarele sunt din lemn, cu imagini printate sau sunt decorate cu flori din lut polimeric, pene, stofă.

mamaplus

Care este sursa ta de inspirație?

Inspirația mea vine din ceea ce mă înconjoară, văd ceva care îmi atrage atenția sau prind o idee despre ceva ce aș putea face la un moment dat, salvez informația vizual și, la momentul și în locul potrivit, iese la suprafață și o folosesc, modificând-o așa cum o văd eu.

Dar cea mai credibilă și sigură sursă de inspirație rămâne fiica mea, ea aprobă și dezaprobă tot ce fac. Ea fiind pasionată de balerine, sirene, flamingo, zâne și prinţese, m-a determinat și pe mine să-mi încep activitatea pornind de la această lume colorată a basmelor.

În cât timp faci un mărțișor personalizat?

Diferit. Depinde de câte etape trebuiesc parcurse și produse comandate. Având  toate produsele necesare pe masa de lucru, anume etapa finală de cusut și încleiat, aranjat și împachetat, cam 20-30 de minute pentru un mărțișor.

Care sunt prețurile mărțișoarelor?

Prețurile pornesc de la 35 de lei pentru mărțișoarele de tip broșă și ajung până la 150 de lei pentru cele mai mari, în rame din lemn.

Câte comenzi de mărțișoare ai avut în acest an?

La moment am comandate în jur de 100 de mărțișoare, dar au fost livrate cam jumătate, la celelalte încă lucrez.

mamaplus

Care sunt cele mai solicitate modele?

Lebedele, flamingo și balerinele.

Lebăda, datorită eleganței și frumuseții sale regale, este de obicei comandată pentru mame și pedagogi. Este o variantă de mărțișor mai calmă și clasică, perfectă pentru doamne.

Flamingo, care este o pasăre de o frumusețe neobișnuită și unică și are un aspect uimitor, este comandat pentru persoanele mai apropiate și în cazul în care știi cu siguranță că nu dai greș cu acest cadou mai jucăuș. Persoana care alege să poarte acest simbol, cel mai probabil este unică și neobișnuită, de multe ori foarte frumoasă, mereu admirată de alții pentru stilul său superb. Să nu excludem însă această variantă de cadou și pentru doamne, datorită simbolismului vast care îl aduce cu ea pasărea flamingo, care stă adesea într-un picior, echilibrându-se, în timp ce celălalt picior este prins sub pene. Își menține un echilibru excelent în timp ce face asta, iar datorită acestei trăsături, spiritul  flamingo ne învață despre importanța de a avea o viață echilibrată și de a ne menține pe poziții, indiferent de circumstanțele pe care le întâlnim în calea noastră. El ne cheamă spre echilibru în toate domeniile vieții, precum și să devenim deschiși emoțional pentru a da și primi dragoste.  

Și desigur balerinele… cine dintre fetițe nu se visează sau nu s-a visat măcar odată strălucind pe scena unui balet?

Cine sunt clienții tăi?

De obicei, doamnele și domnișoarele, care de regulă sunt cele responsabile de alegerea cadourilor și care vor mereu ceva nou și frumos.

Cum putem face o comandă?

Prin mesaj, fie pe profilul meu de facebook sau instagram. Sper în curând să îmi ajungă mâinile să le adun pe toate pe o pagină aparte destinată doar lor, produselor #handmadebykristinadoba.

mamaplus