Atunci când amenajează camera copilului, fiecare mămică își dorește decorațiuni cât mai frumoase, dar și utile. Dacă și tu ești în căutarea unui accesoriu deosebit pentru odaia micuțului, poți opta pentru un covoraș cu chip de animăluț, împletit de Katerina Cataraga, care să-i țină cald la picioare și să-i coloreze zilele posomorâte.

mamaplus

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru croșetă?

În trecut nu știam să croșetez, nu aveam răbdare pentru această îndeletnicire. Am încercat multe alte activități hand-made, totul ieșea foarte frumos, dar nu mă entuziasma. Dar se pare că m-am „maturizat” și acum un an am pus mâna pentru prima oară pe un cârlig, am croșetat un cerb în care copilul își ține pijamaua. Anume atunci m-am îndrăgostit de această îndeletnicire. Apropo, andrelele încă nu știu să le folosesc.

Cu ce te mai ocupi?

Nu am o afacere. Pe lângă familie, îmi petrec tot timpul liber pe blogul meu culinar de pe Instagram, îmi place să filmez rețete video și deja să tricotez.

Unde ai învățat această îndeletnicire?

Sunt autodidactă în toate! Am cumpărat fire de ață și un cârlig și am început să tastez descrieri video detaliate despre tricotat pe Internet. Inițial nu îmi ieșea nimic, mă întristam, uneori nici nu dormeam noaptea, dar insistența mea a dat rezultate frumoase. Pe lângă împletitul cu cârligul, 70%  dintre lucrări le tricotez cu mâinile, datorită unui fel de ață specială.

mamaplus

De unde te inspiri?

De pe Internet, din ceea ce este în jurul meu... și din capul meu, la început tricotam conform unor scheme gata făcute, cumpăram master-class-uri de la alte meșterițe. Dar cu fiecare produs cresc din punct de vedere al experienței și știu că sunt pregătită să vin cu ceva propriu, așa cum ar trebui să facă oamenii creativi.

Ce piese croșetate putem găsi în atelierul tău?

Acum o atenție deosebită se acordă interierului, odăilor copiilor. Acestea devin exact așa cum le visam cu toții în copilărie. Eu doar le adaug un pic de farmec prin intermediul produselor mele. Am covorașe extrem de moi, care pot fi făcute sub formă de orice animăluț, jucării cu care copiii dorm, iar dimineața își ascund pijamaua înăuntru.

Cine sunt clienții tăi?

Majoritatea sunt mămici care iubesc confortul în casă, la fel ca mine.

mamaplus

Care a fost cea mai complicată piesă croșetă, cât timp ți-a luat să o realizezi și cât a costat?

Cel mai dificil a fost să croșetez primul meu covoraș-leu. Atunci abia învățam să împletesc cu mâinile și îmi doream să îl termin până la 8 martie, pentru a-l dărui mamei mele. Sunt zodiac leu și îmi părea un cadou simbolic… l-am tricotat aproape 2 săptămâni. Cred că în el mi-am arătat toată puterea și răbdarea, ca un leu adevărat.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Cele mai interesante creații le public pe pagina blogului meu pe Instagram @katerina_kg. Acolo puteți vedea cum tricotez, să citiți recenzii și, în general, să vedeți ce îmi aduce plăcere.

Cu ce piese croșetate planifici să-ți mai surprinzi clienții?

Acesta este încă un mic secret, dar în curând veți vedea totul. Intenționez să cumpăr fire și să fac ceea ce nu am văzut nicăieri! Cred că va fi foarte fain și pe placul multor oameni.

mamaplus