mamaplus

Ciocolată cu flori de liliac, căpșune sau portocale. Maria Toma prepară dulciuri de care n-ai mai gustat până acum

0
//
06.05.2020

Maria este o mămică care nu știa cu ce să-și ocupe timpul în concediul de îngrijire a copilului. A analizat mai multe oportunități, dar s-a oprit la o pasiune dulce, care-i aduce maximă plăcere: prepararea ciocolatei. De mai bine de 6 luni, femeia reinventează ciocolata clasică, obținând gusturi din ce în ce mai deosebite.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să prepari ciocolată sănătoasă?  

Fiind în concediu de îngrijire a copilului, tot căutam care îmi este vocația și ce îmi place să fac. Recunosc, este destul de complicat să te regăsești. Văzusem niște video-uri cu ciocolată artizanală ornată cu fructe. Mi s-a părut ceva deosebit și soțul m-a încurajat să fac una pentru a o gusta. Evident, la început am cumpărat fructe uscate și semințe, nuci din magazin. Apoi am început să le usuc singură, deoarece unele fructe, cum ar fi portocala, kiwi, banana, căpșuna, zmeura, nu le prea găseam în formă frumoasă pentru a le încorpora în ciocolată.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Am învățat să prelucrez ciocolata de la cei mai buni meșteri din Belgia.

Cine te-a îndemnat să faci din această pasiune o mică afacere?

Soțul este cel care mă încurajează și m-a îndemnat să încerc, deoarece e o pasiune deosebită, care aduce satisfacție pe chipul oamenilor care gustă ciocolata artizanală.

Cine are norocul să guste toate noutățile tale în materie de dulciuri?

Membrii familiei mele au norocul să guste primii și să îmi zică dacă e bună combinația sau nu. Toate operele de artă sunt unice, deoarece mereu schimb combinația de fructe în tipurile de ciocolată albă, neagră, cu lapte.

mamaplus

Prin ce se deosebesc ciocolatele tale de cele din comerț?

Folosesc ciocolată de cea mai înaltă calitate, importată din Belgia, prețul unui kilogram ajungând până la 400 de lei. De asemenea, fiind preparată din ingrediente naturale, cicolata are un termen mic de valabilitate, până la 3 luni, păstrată la temperatura corespunzătoare.

Îmi place să vând ciocolată proaspătă, tocmai din acest motiv o prepar cu una sau două zile înainte de a o oferi.

Cu ce asortiment de ciocolată te poți lăuda acum?

Așa cum afacerea are jumătate de an, tipurile de ciocolată sunt încă în proces de descoperire, învăț zilnic metode noi. De exemplu, planific să prepar ciocolată colorată cu pudră de fructe, fără conservanți. Vreau ca gustul să fie deosebit față de cel al ciocolatelor din magazine. Recent, am început să fac ciocolată cu inscripții, ceea ce nu am văzut până acum la noi.

Cât costă ciocolata realizată hand-made?

O tabletă de ciocolată costă 80 de lei, dar atunci când va apărea ciocolata color, prețul va crește. Cea cu inscripție e 90 de lei bucata.

Cum pot face comanda iubitorii de dulciuri sănătoase?

Preiau comenzile pe pagina de Facebook, pe Instagram și deja la telefon. Comanda poate fi plasată cu 2 zile înainte de a o primi.

mamaplus