Nadejda și-a descoperit pasiunea pentru tricotaj în concediul de maternitate. Prima sa lucrare a fost o plapumă croșetată pentru bebelușul ei, după care au urmat o mulțime de pături pufoase și călduroase, numai bune pentru zilele friguroase de iarnă. De asemenea, meșterița tricotează animăluțe moi, care în timp devin jucăriile preferate ale celor mici.

 

mamaplus

Când ai început să împletești pături și cum ți-a venit ideea?

Îmi place să tricotez și să brodez încă de la școală. Aceasta este meditația mea. Am început să tricotez odată cu apariția celui de-al doilea copil. Am văzut întâmplător pe internet o pătură împletită și mi-a căzut cu tronc la inimă. Am aflat cum se tricotează, ce tehnică se utilizează, ce tip de fir, de unde se cumpără etc. Apoi, foarte repede și cu entuziasm, am tricotat o pătură pentru bebelușul meu, era extrem de moale, ca o jucărie. M-am gândit că aș putea încerca să tricotez astfel de pături la comandă și am creat o pagină pe Instagram. Așa a început activitatea mea în domeniul lucrului hand-made. De fapt, sunt cosmetolog și make-up artist în concediu de maternitate și mamă a doi copii.

Cine sau ce te-a inspirat?

Pot spune cu încredere că fiica mea este cea care m-a inspirat să tricotez. Am creat câteva jucării și ambii copii se joacă cu plăcere cu ele.

Cât timp necesită împletirea unui produs?

Este nevoie de aproximativ două zile de muncă sau chiar mai puțin pentru a tricota o pătură pentru copii de 85x85 cm. Firul este foarte moale, plăcut la atingere și, cel mai important, este hipoalergenic, ideal pentru copii.

mamaplus

Cât costă, în medie, o păturică pentru bebeluși?

Prețul unei pături pentru bebeluși 85×85 poate costa 450 sau 375 de lei, în funcție de unele detalii. Puteți comanda pături de orice dimensiune, chiar și 200×220 cm, perfecte pentru dormitor. De asemenea, puteți alege nuanțele stofei și designul produsului.

Unde putem admira lucrările tale?

Lucrările mele pot fi văzute și comandate pe pagina de Instagram @cozyblanket_handmade.

Ce planifici să mai creezi în viitor?

Am multe planuri și idei interesante, dar nu dispun de suficient timp pentru ele. Urmează să tricotez un taur moale, simbolul anului 2021.

Ce sfat le-ai putea oferi mămicilor care-și doresc să înceapă o activitate creativă?

Să nu vă fie frică. Important este să începeți și să continuați. Urmați-vă pasiunile, pentru a fi împlinite și fericite!

mamaplus