Aliona este o tânără mămică căreia îi place să croșeteze din copilărie. Doar că, și-a dezvoltat această pasiune abia după ce a adus pe lume un băiețel prematur. Ca să-i încălzească piciorușele firave, meșterița a creat prima pereche de papucei. Acum, își încântă clienții cu lucrări croșetate deosebite.

mamaplus

Când ai început să croșetezi?

Pot croșeta încă din copilărie, dar m-am decis să-mi dezvolt această pasiune în concediul de maternitate. Aveam mult timp liber și am zis să-mi reamintesc abilitățile în acest domeniu.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Mama a fost cea care m-a învățat să croșetez. Când eram mică, ea mereu îmi croșeta ceva: diferite rochii în vogă, fustițe și bluzițe. Eram atât de inspirată de creațiile ei, încât am rugat-o să mă învețe și pe mine această îndeletnicire.

Care este sursa ta de inspirație?

De fapt, mă inspiră absolut totul. Natura, lucrurile frumoase, interiorul și desigur copiii. Am doi copii, doi băieți. Când a venit pe lume cel de-al doilea fiu, care s-a născut prematur, a trebuit să mă gândesc cum să-i încălzesc piciorușele minuscule. Așa și mi-a venit ideea să-i croșetez o pereche de papuci. Nu am vrut să fie doar niște șosete tricotate, dar o pereche de încălțări reale, frumoase. Așa am început să fac diferite modele de papuci, să-i decorez, astfel încât să nu fie doar călduroși, dar și frumoși.

mamaplus

Cum obișnuiești să decorezi acești papuci croșetați?

Pentru a crea papucii, nu este nevoie de multe lucruri, doar un cârlig și fire, dar pentru decor există multe accesorii: diferite panglici, șireturi, butoane, mărgele, pompoane etc.

Care a fost cel mai complicat lucru în procesul de creație?

Cel mai dificil lucru a fost să găsesc firele necesare pentru papucei. Nu este suficient să iasă niște încălțări frumoase, dar și să-și păstreze forma, să fie calitative și comode, deoarece eu creez lucruri pentru cele mai blânde creaturi. Firele trebuie să fie naturale, hipoalergenice și plăcute la atingere.

Care sunt prețurile lucrărilor?

Prețurile pentru lucrările mele depind de costul firelor din care croșetez. Din lâna Merino sunt mai scumpe, deoarece firele în sine sunt costisitoare. În general, prețurile sunt accesibile, de la 100 până la 200 de lei. Totul depinde de model, mărime și fire.

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

Clientele mele sunt proaspetele mămici sau femeile care sunt în așteptarea acestui minunat eveniment. De asemenea, papucii deseori sunt cumpărați pentru a fi dăruiți la nașterea copilului sau la botez.

Unde te găsesc potențialii clienți?

În perioada caldă a anului, sunt prezentă la târgurile Mami&Co Fair. De obicei, la aceste evenimente vin mulți părinți, care pun ochiul pe lucrările mele. De asemenea, potențialii clienți mă pot găsi pe pagina de Instagram sau de Facebook.

mamaplus