Accesoriile și hainele călduroase, stilate și accesibile în același timp nu sunt atât de ușor de găsit. Anastasia, însă, este meșterița care ține cont de toate aceste detalii și îți poate crea căciula, fularul sau mănușile la care visezi. Pentru început, haideți să aflăm cum a început povestea ei în lumea croșetei.

mamaplus

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru croșetă?

În primul rând, aș vrea să vă spun că există o diferență între "a croșeta" și "a împleti". Majoritatea lucrărilor mele sunt împletite cu andrele, dar am și lucrări croșetate cu cârligul. Mai mult îmi place să împletesc și pasiunea aceasta s-a născut încă din copilărie, vedeam cum croșetează și împletește bunica mea și încercam să fac și eu câte ceva.

Care este activitatea ta de bază?

La moment sunt în concediu de maternitate. În trecut, am lucrat la Moscova, într-o companie de transport ca logist-dispecer și ajutor de contabil-șef. După profesie sunt pedagog de clasele primare și limba engleză.

Unde ai învățat această îndeletnicire?

Țin minte că la școală, la lecțiile de educație tehnologică, am învățat multe despre această meserie, dar când am început să împletesc mai activ, căutam diferite lecții în cărți, reviste și pe internet. Chiar și acum, în fiecare zi învăț câte ceva.

mamaplus

De unde te inspiri?

Mă inspiră foarte mult procesul. În timp ce lucrez, mă liniștesc și atunci îmi vin diferite idei interesante, pe care încerc să le realizez și obțin lucruri frumoase. Mă mai inspiră natura (cerul, lanurile, marea, munții, florile și plantele) și nu în ultimul rând culorile… da, da, pentru mine sunt foarte importante culorile, le observ oriunde: în haine (ador culoarea denimului) în produsele alimentare (ce poate fi mai frumos decât un măr roșu închis sau olivele marinate), în oameni trecători (nuanța părului sau a ochilor), în natură (îmi place foarte mult când e ceață și nu pot rămâne indiferentă față de apusuri).

Ce piese împletite putem găsi în atelierul tău?

În general sunt accesorii: bentițe, căciuli, fulare, mănuși, șosete, dar am și pulovere, cardigane, veste, fustițe, body, sleepuri și salopete.

Cine sunt clienții tăi?

Înainte credeam că doar mămicile pot comanda produsele mele, dar rămân uimită când vin bunici, studente, femei de afaceri, bărbați, adolescenți. Pentru mine nu are importanță cine sunt, important e să ne înțelegem.

Întotdeauna spun: clienții mei sunt cei mai buni, cei mai frumoși, cei mai stilați și foarte bravo!

mamaplus

Care a fost cea mai complicată piesă împletită, cât timp ți-a luat să o realizezi și cât a costat?

Cu 2 ani în urmă, am primit o comandă de salopetă pentru o fetiță nou-născută, a fost prima salopetă realizată la comandă și aveam mari emoții, discutam până și cele mai mici detalii. Lucram foarte încet, cu multe pauze, împleteam din bumbac 100 % natural, am desfăcut de câteva ori împletitura, apoi din nou, îmi doream să iasă perfectă.

Această lucrare a fost realizată în aproape o lună (acum pot împleti astfel de salopete în 3-4 zile), am trimis-o în SUA și am primit aproximativ 120-130 de dolari pe ea. Clienta a rămas foarte mulțumită.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Toți doritorii pot să-mi scrie pe Instagram: @oliviagrushka sau pe Facebook: Olivia Grushka sau Nastea Grushka.

Cu ce piese croșetate planifici să-ți mai surprinzi clienții?

Am în plan să continui să împletesc aceleași modele, dar să îmi extind colecția și cu piese mai interesante, mai moderne, mai stilate.

Sursa: Mamaplus.MD