mamaplus

Afacere comestibilă! Denisa-Daniela Beregoi, studenta care creează cu pasiune buchete delicioase, din produse alimentare

-
//
01.11.2019

Cunoaștem cu toții că aranjamentele florale deja nu mai sunt la fel de solicitate, motiv pentru care, de câțiva ani, pe piață au apărut compozițiile „bune de mâncat”. Denisa-Daniela Beregoi este tânăra care, deși este studentă, își face timp și pentru crearea buchetelor comestibile. E o afacere prosperă, lansată în 2017, iar Denisa primește din ce în ce mai multe comenzi atât din partea femeilor, cât și a bărbaților. Câte ore pe zi muncește, care este visul său încă neîmplinit, dar și cum arată buchetele inedite pe care le creează Denisa, urmăriți în continuare.

Când și cum ai început să creezi buchete „gustoase”?

Această idee genială mi-a venit în primăvara anului 2017, atunci când „m-am lovit" de faptul că bărbaților nu li potrivesc florile la zilele lor de naștere. Prin urmare, am dat „naștere” primelor buchete din mezeluri, pește și alte gustoșenii. Pe parcurs însă m-am gândit că trebuie să inventez ceva special pentru copii și femei. Astfel am început să creez compoziții din fructe și diverse dulciuri. 

Îți mai aduci aminte prima compoziție? Din ce a fost realizată?

Bineînțeles că mi-o amintesc. Este vorba despre primul buchețel creat pentru tatăl meu cu prilejul zilei sale de naștere.

P.S. Până în prezent îi țin minte emoțiile pozitive de-atunci.

mamaplus

Cât de complicat e să faci un asemenea buchet? Cât timp dedici unei lucrări?

Pentru cei aflați la început de cale, acest proces este complicat și poate dura chiar și 4 ore (în funcție de buchet). Ulterior, pas cu pas, lucrul devine mai ușor dacă faci asta din ce în ce mai des (2-3 buchete pe zi). Atunci mâinile și creativitatea lucrează cot la cot asemeni unor albinuțe, iar în decurs de 2 ore, avem un rezultat final extrem de frumos.

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

Cei mai mulți dintre clienții mei sunt femeile, care optează mereu pentru buchete delicioase dedicate iubiților sau soților lor. Însă, pe de altă parte, clienți pot fi și bărbații (adolescenți, chiar și bunici).

La ce prețuri pot fi procurate buchetele tale?

Prețurile compozițiilor variază în funcție de ingredientele conținute. De esemplu, prețul pentru un buchet din fructe începe de la 300 de lei. O compoziție din mezeluri și pește - 450 de lei, iar costul unui buchet cu dulciuri este de 250 de lei.

Cine te susține în afacerea ta? Cine te ajută să realizezi toate aceste frumuseți?

De la bun început, cei care m-au susținut enorm au fost părinții și iubitul meu. Muncesc singură, însă doresc să formez o echipă de oameni dornici să mă ajute la crearea compozițiilor mele.

mamaplus

Cât timp se păstrează un buchet comestibil?

Un buchețel făcut din produse alimentare se păstrează la rece (în frigider) la o temperatură maximă de 7 grade C. Termenul de valabilitate pentru o asemenea compoziție este de aproximativ 48 de ore.

De ce crezi că buchetele din fructe, legume și alte produse comestibile sunt tot mai solicitate?

Consider că pentru acest gen de buchete se optează din ce în ce mai mult, fiindcă servesc un cadou deosebit pentru oamenii dragi. Desigur, un beneficiu în plus al compozițiilor mele este că pot fi mâncate și savurate din plin.

Care e numărul aproximativ de buchete realizate până acum?

Cred că sunt în jur de 200-250 de lucrări.

Printre buchetele neobișnuite pe care le creezi cu atâta pasiune, găsim și torturi delicioase. E un talent moștenit de la cineva?

Bunica a fost cea pe care mereu o admiram gătind diferite delicii, în special bucate coapte. Cumva de la ea vine pasiunea mea pentru gastronomie. Din dorința de a-i surprinde pe cei dragi cu surprize dulci, am început să experimentez și eu în bucătărie. Așa au apărut primele deserturi. 

mamaplus

Cât timp durează prepararea unui tort?

Realizarea unui tort îmi ia aproximativ 8 ore. Deși este un proces complicat, cred că merită, fără îndoială, tot efortul.

Cum îți promovezi afacerea?

Prin intermediul rețelelor sociale: Facebook și Instagram, acolo unde poate fi văzută întreaga colecție de buchete și compoziții.

Ce planuri de viitor ai? Ce îți dorești pe plan profesional?

Pe viitor aș dori să-mi deschid un oficiu direct în centrul orașului Chișinău, un loc unde să-mi pot primi clienții, să-mi expun lucrările, dar și de unde oamenii să poată comanda sau prelua buchetele dorite.