mamaplus

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

0
//
07.10.2014

Astăzi, varietatea de produse cosmetice este atât de mare încât devine din ce în ce mai greu să faci alegerea potrivită din prima încercare. Iar dacă este vorba despre îngrijirea unei femei gravide sau a unui nou-născut, nu este timp pentru experimente și trebuie alese imediat acele produse care nu vor provoca alergie sau iritații și vor fi cu adevărat utile. Cosmetica naturală și organică Weleda, deja, este cunoscută în zeci de țări ale lumii și, astăzi, a apărut în Moldova.

Prin ce se deosebesc aceste produse ne-a relatat reprezentantul companiei Weleda în Moldova – Tatiana Sterea.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Weleda este o companie germană istoria căreia a început încă în anul 1921. Filosofia producătorilor se bazează pe menținerea echilibrului omului și naturii. Inițial, acesta era un laborator farmaceutic în Elveția, care dispunea de propria grădină cu plante medicinale, curând a fost deschisă și o linie de producere în Germania. De la bun început și până astăzi, toate plantele pentru materia primă, sunt crescute doar pe câmpurile și în grădinile companiei în corespundere cu cerințele agriculturii biodinamice. Asta înseamnă că pământul nu este prelucrat cu substanțe chimice, că nu sunt utilizate îngrășăminte sintetice și pesticide. La ora actuală, asortimentul producției Weleda propune peste 2000 de denumiri de preparate medicamentoase și circa 100 de preparate de îngrijire. Anume linia de îngrijire a fost propusă și în Moldova. Tatiana, unde este produsă cosmetica Weleda?

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

 Prin ce se deosebește cosmetica Weleda de tot ceea ce a existat până acum pe piața noastră?

Weleda este o cosmetică naturală și organică. Ea nu conține conservanți, substanțe modificate genetic sau ingrediente sintetice. Unii producători își permit să scrie pe etichetă că produsul cosmetic este organic sau fac remarca ”bio”, deși, în esență, în componența acesteia intră un singur component natural. Compania Weleda a ales o cu totul altă cale, reprezentanții companiei au renunțat la orice fel de substanțe sintetice, coloranți artificiali și aromatizatori. Toți emulgatorii sunt, exclusiv, de origine vegetală. Orice produs de marca Weleda poartă ”Marca comercială controlată a cosmeticilor naturale”. Acest lucru este foarte important pentru că doar cosmetica naturală asigură funcționarea corectă a celulelor pielii.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

 Spuneți-ne ce produse pentru îngrijirea pielii pot fi, deja, achiziționate în țara noastră?

Începem de la linia pentru copii – ea se numește Weleda Calendula. Nu este un secret pentru nimeni că pielea copilului este foarte sensibilă și orice componente, inofensive la prima vedere, pot provoca iritații. Cosmetica pentru copii Weleda – reprezintă garanția securității în îngrijirea pielii copilului. Ea este recomandată de pediatrii europeni chiar și în cazul copiilor ce manifestă sensibilitate sporită a pielii și sunt predispuși la neurodermite. Asortimentul include toate produsele de care are nevoie mama pentru îngrijirea copilului. Este cremul sub scutec care se potrivește pentru prevenirea și tratarea rănilor. Crem și ulei pentru corp – poate fi utilizat zilnic pentru prevenirea uscăciunii pielii. Sunt produse pentru îmbăierea nou-născuților, care înmoaie apa dură și au efect calmant. De asemenea, pentru procedurile acvatice sunt șampoane-geluri, ideale atât pentru piele cât și pentru păr. Tot din această serie face parte și balsamul de protecție pentru plimbări, care protejează pielea copilului de vânt și frig, ceea ce este foarte actual acum toamna. Este săpun pe bază de calendulă și uleiuri vegetale, care se potrivesc copiilor după 6 luni dar și maturilor cu pielea sensibilă. Un produs foarte interesant – ulei împotriva balonării și colicilor la nou-născuți, dacă faceți cu el masaj la burtică, uleiurile esențiale din componența produsului, normalizează digestia și elimină senzații neplăcute din intestin. Multe din aceste produse le folosesc personal pentru îngrijirea copilului meu de un n de zile și, întotdeauna sunt mulțumită de efect.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

 Fără îndoială, fiecare mamă vrea să-i dea copilului ei tot ce este mai bun, dar nu trebuie să uite nici de ea! Ce le sfătuiți pe mame?

Nu doar pentru mame dar și pentru viitoarele mămici. Obligatoriu, voi recomanda uleiul pentru profilaxia vergeturilor, datorită acestui produs, am reușit să-mi păstrez pielea în timpul sarcinii. Din componența acestuia face parte ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei de germeni de grâu extract de flori de arnică și un amestec de uleiuri esențiale naturale de plante, cum ar fi trandafir, ulei din flori de portocal, smirnă și tămâie. În afară de vergeturi, mai există o problemă, care deseori dau bătăi de cap gravidelor – umflarea picioarelor. Pentru această situație, Weleda produce un gel tonifiant ”Venadoron”, acesta îndepărtează senzația de oboseală și greutate a picioarelor și îmbunătățește starea vaselor sanguine. Următorul produs care merită atenția gravidelor – uleiul pentru profilaxia rupturilor în timpul nașterii. Deja după nașterea copilului, cu ajutorul produselor Weleda se pot preocupa de alăptarea la sân. Pentru asta, există produse ce stimulează producerea de lapte – ceai din componente naturale și ulei pentru îmbunătățirea lactației, care de asemenea, ajută împotriva mastitelor.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Ce produse propune Weleda pentru toate femeile?

Lista va fi lungă! În primul rând vorbim despre uleiurile pentru masaj de corp, de exemplu, uleiul de lavandă sau ”Arnica”, care se produce de companie deja 90 de ani. În al doilea rând – linia pentru ten. Aceasta include creme pentru diferite tipuri de piele: hidratante, cu extract din rădăcini de iris, preparate din migdale fără aromatizatori pentru piele sensibilă, de regenerare și îmbunătățirea tonusului pielii – produse ce conțin trandafir. Există o linie de produse ce conțin ulei de rodie pentru pielea matură prevăzute pentru combaterea ridurilor. În al treilea rând trebuie menționate produsele împotriva celulitei – ulei și loțiune pentru corp. În al patrulea rând, oricărei femei îi vor plăcea gelurile și loțiunile de duș produse de compania Weleda. Dacă citiți lista de ingrediente pentru orice gel de duș veți găsi acolo lauril sulfatul de sodiu, însă, s-a descoperit deja că acesta este un component foarte periculos. În gelurile organice ale companiei Weleda, evident, acest component lipsește. În al cincilea rând, nu putem să nu vorbim despre deodorantele cu 100% componente naturale, fără aluminiu și parabeni. Acestea sunt produse în bază de citrice, trandafir și salvie.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Compania Weleda are grijă și de podoaba capilară?

Desigur! Pentru fiecare timp de păr există șampon, balsam și mască. Pentru părul uscat și deteriorat se potrivește seria cu ovăz. pentru par normal a fost dezvoltată o serie cu mei, și pentru a scăpa de mătreață, puteți folosi șampon cu grâu. Încă un produs eficient pentru păr - tonic vegetal cu rozmarin. Acesta întărește rădăcinile, reduce căderea și stimulează creșterea părului, ceea ce din nou, este actual pentru mamele ce alăptează. De multe ori, după naștere femeile se confruntă cu această problemă.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Am vorbit doar despre femei, cosmetica naturală este prevăzută și pentru bărbați?

Pentru bărbați nu există o gamă atât de larg, dar există – este vorba despre crema de ras și balsamul după ras. Acestea au efect hidratant, antiinflamator și calmant. De asemenea, pentru bărbați și chiar pentru femei pot recomanda produse pentru îngrijirea cavității bucale – paste de dinți și geluri. De exemplu, pasta de dinți cu sare minerală previne cariile și apariția pietrei dentare, paste cu un extract din rădăcină de ratan protejează împotriva proceselor inflamatorii și luptă împotriva sângerărilor gingiilor, gelul de dinți pe bază de plante este recomandat pentru dinții si gingiile sensibile. Mai este un produs unic în felul său – gelul pentru gingii. Se consideră că este corect de a spăla dinții din momentul apariției acestora, însă copiii nu-și pot clăti gurița. În acest caz, în ajutor vine gelul Weleda, componentele căruia nu vor provoca daune organismului copilului chiar dacă vor fi înghițite.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Unde pot fi achiziționate produsele companiei Weleda?

Acum, toate produsele Weleda, despre care am vorbit pot fi achiziționate în ”Wellness Land” (există livrare în Chișinău). Curând, această cosmetică naturală și organică va fi pusă în vânzare în magazinul de produse ecologice Casa Bio, în rețeaua de farmacii ”Felicia” și magazinul on-line organik.md.

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Tatiana Sterea: "Cum identifici produsele cosmetice organice?!"

Magazinul de produse ecologice Casa Bio

Rețeaua de farmacii ”Felicia”

www.organik.md

Telefon: 078 031111

www.facebook.com/weleda-in-moldova