mamaplus

Tatiana Heghea: ”Maternitatea este o trăire unică și supremă în viața unei femei”

-
//
04.09.2019

Interpreta și prezentatoarea Tatiana Heghea este o mămică tânără și activă, astfel încât nu a stat prea mult în concediul de maternitate și a reușit să își gestioneze timpul în așa mod, încât să le reușească pe toate. Cu siguranță, are multe de spus la acest subiect, iar maternitatea i-a dat aripi spre noi orizonturi, de care nici nu bănuia înainte să devină mamă.

mamaplus

Ați făcut 4 ani de căsnicie cu soțul tău iubit. Ce emoții și amintiri ai acum?

Da, așa este. Avem emoții frumoase, divine și suntem foarte recunoscători pentru faptul că am fost binecuvântați să ne cunoaștem, să ne iubim și să concepem doi copii absolut minunați. Cred că atunci când îi privim cum cresc și cât sunt de dulci, conștientizăm pe deplin bucuria acestor 4 ani minunați.

Cum a fost în vacanța din care ați revenit recent? Ați avut parte de peripeții?

Anul acesta am optat pentru o destinație extrem de frumoasă și populară în același timp prin ceea ce oferă turiștilor. Este vorba despre insula grecească Mykonos. Cred că suntem niște părinți curajoși, deoarece insula este perfectă pentru a fi explorată mai mult cu gașca sau cu persoana iubită, decât cu copiii. Noi am mers însă cu familia și nu regretăm deloc. Anume acest curaj ne-a asigurat iremediabil și peripeții asumate, dacă tot erau și copii în preajmă. Să vă spun ceva: copilul cunoaște și simte bine tot încă din burtica mamei. Am călătorit mult în timpul ambelor sarcini, iar prima călătorie a Ralucăi a fost la vârsta de 6 luni. Suntem o familie unită și ne place să trăim împreună aceste experiențe memorabile!

mamaplus

Povestește-ne mai multe despre copilașii tăi adorabili

Sunt cu adevărat o mare binecuvântare acești doi copii minunați și nu pot să exprim în cuvinte dragostea nemărginită pe care o simt pentru ei. Regina Raluca a fost un copil mult așteptat, care mi-a dat totul peste cap în cel mai frumos mod posibil și atunci am simțit niște emoții unice, pe care nu le mai trăisem până în momentul în care a apărut ea în viața mea. Apoi a urmat apariția lui Arthur-Elisey, care este un bărbat desăvârșit chiar de la vârsta pe care o are acum. Are atitudine, tupeu, curaj și ambiție, ceea ce mă bucură foarte tare, pentru că anume așa trebuie să fie bărbații – să ne inspire mereu siguranță și încredere.

mamaplus

Cum e să crești un băiat și o fetiță. Se împacă bine?

Relația lor e demnă de un scenariu de film. Sunt foarte drăgăstoși, cuminți în mare parte și nu o spun pentru că sunt ai mei, dar din simplul motiv că trăiesc în armonie și se iubesc foarte mult. Arthur-Elisey o adoră pe Raluca și cum o vede este foarte fericit – o sărută, o cuprinde și o iubește. Este o plăcere enormă să savurez fiecare etapă a creșterii și evoluției lor.

Ți-au zis vreodată copiii că își mai doresc un frățior sau o surioară?

Nu cred că sunt la vârsta la care ar putea avea așa dorințe, dar sunt sigură că în familiile armonioase, unde copiii sunt tratați fiecare în parte cu mare grijă, devotament și dragoste, ar fi o bucurie mare să mai apară încă un frățior sau o surioară.

mamaplus

Ce înseamnă maternitatea pentru tine?

Maternitatea însemnă să-ți trezești în tine inteligența emoțională la cote maxime. Cred că fiecare mamă ar trebui să învețe să facă asta, pentru că din păcate am cunoscut din diverse surse anumite mame care neglijează aceste emoții materne pure. Vreau să vă spun că sunt fericită să trăiesc o euforie maximă. Dacă până nu demult eram doar sensibilă și emotivă, acum aceste emoții s-au triplat! Maternitatea mai înseamnă să te vezi pe tine, în copilăria îndepărtată, dar să realizezi faptul că micuții tăi sunt mai frumoși ca tine, mai buni ca tine și de ce nu, chiar mai norocoși. Am lacrimi de fericire și fluturi în stomac ori de câte ori vin acasă după muncă și îi admir cum dorm sau atunci când se întâmplă anumite momente unice în dezvoltarea unui copil: primii pași, primul cuvânt, primul matineu la grădiniță sau primul cântecel. Până la urmă, maternitatea este o trăire unică și supremă în viața unei femei.

mamaplus

Ai trecut prin două sarcini. Au fost anumite urmări în starea ta de sănătate sau ai reușit să treci cu brio peste tot?

Da, după cum ar judeca poporul că cele două sarcini ar fi trebuit să fie diferite, dacă tot am fată și băiat, să știți că în cazul meu ambele sarcini au fost armonioase, sănătoase și active, pentru că în ambele sarcini, chiar din primele luni, am muncit și mi-am urmat ritmul meu normal de muncă. Aveam o dorință mai mare să fac totul bine, pentru că știam că sub inima mea se formează o nouă viață. Vreau să vă spun că videoclipul meu cu Roxana, ”Suflet de Femeie”, cu Cătălin Botezatu în rol central, l-am filmat pe când eram în a cincea lună de sarcină și nimeni, nici până în ziua de azi nu și-a dat seama. Cred că acest lucru îl va face foarte mândru pe fiul meu peste ani de zile.

mamaplus

Dacă ai mai fi însărcinată încă o dată, ce cunoștințe din experiența proprie ai aplica în practică?

Am avut două sarcini ușoare, care au decurs la fel și chiar le-aș dori tuturor femeilor același lucru. Nu trăiesc într-o lume roz și sunt la curent cu faptul că la fiecare femeie sarcina decurge în mod diferit, dar vreau să le spun totuși viitoarelor mame să nu uite că au un rol divin și o misiune foarte importantă. Unicul moment de care nu știam și vreau să îl împărtășesc cu voi este faptul că în perioada sarcinii nivelul de melanină este foarte ridicat și ar fi indicat ca viitoarele mămici să nu stea expuse la soare timp îndelungat. Eu nu cunoșteam acest lucru în prima sarcină, am stat la soare foarte mult și respectiv au fost niște urmări nu prea bune. Vă recomand să evitați soarele în această perioadă minunată.

Ai un mesaj pentru femeile care urmează să nască pentru prima oară?

Este foarte important să savureze acele nouă luni de evoluție a fătului, să fie atente la ceea ce le dictează trupul lor și acel suflețel mic, pentru că instinctul feminin este foarte puternic. Bineînțeles, să aibă încredere în medicii pe care îi aleg să le ajute în perioada sarcinii. Încă un moment interesant se va produce în momentul nașterii, cel puțin eu am trăit asta – mi-am dat seama că sunt un om ales de cer ca să dau viață acestui prunc, iar după asta urmează o etapă la fel de importantă și anume stabilirea unei relații de prietenie cu copilul, pentru că mama nu este doar acea femeie care i-a dat viață. Mama este acea persoană care îl crește pe copil în dragoste, respect, înțelepciune, rezistență și răbdare.

mamaplus

Ce activități fizice faci și ce recomandări ai pentru tinerele mămici care vor să se recupereze după naștere?

Vreau să îndemn toate viitoarele mămici să nu uite de faptul că corpul unei femei are forțe fără limite și este o magie desăvârșită ceea ce se întâmplă cu corpul femeii când poartă un copil în burtică și cum se regenerează după naștere. Eu mi-aș dori ca femeile care nasc să nu se victimizeze în mare parte și să înțeleagă că un copil îi oferă mai multe forțe, energie și mai ales motivația să-și continuie același ritm de viață pe care l-au avut anterior. Doar că, în același timp, o femeie ar trebui să se bucure și de marea responsabilitate de a-și educa și de a-și crește în armonie și dragoste puiul de om.

Autor: Alina Dabija