Rock'n'Roll Cooking

Care credeţi că ar putea fi scopul unirii eforturilor a trei stilişti populari din Moldova? Desigur, putem presupune că ei vor tunde, vopsi, crea imagini şi încânta publicul cu fantezia lor debordantă. Dar nu e aşa! De această dată, nici un fel de scenarii clasice. Roza Antipova, Victoria Schimbator şi Alexandru Şişcov au schimbat anturajul de salon cu cel de bucătărie şi au făcut un adevărat show în faţa camerei! Vă prezentăm proiectul „Rock'n'Roll Cooking” şi detaliile creării povestite chiar de autori.

 Asistăm la o premieră! Vorbiţi-ne despre ideea proiectului Rock'n'Roll Cooking.  De ce nu salonul şi instrumentele stiliştilor, ci bucătăria, cratiţele, cuţitele şi mirodeniile?

Rock'n'Roll Cooking Mi-a venit această idee cu cinci ani în urmă, dar a rămas pe hârtie ca proiect, care trebuia să fie realizat tocmai cu persoanele cu care l-am realizat! Nu am ales salonul pentru că oricum petrecem acolo toată ziua. Nici instrumentele… De ce? În primul rând, pentru că locul meu preferat din casă este bucătăria. Îmi place să gătesc pentru evenimente speciale. Cât sunt încă holtei, gătesc pentru prieteni şi rudele apropiate, încerc să inventez noi feluri de mâncare.

Rock'n'Roll Cooking

 Roza, Victoria, cât de uşor v-aţi lăsat convinse să participaţi la această aventură? 

Rock'n'Roll Cooking Repede şi cu plăcere! Trebuie să spun că între noi există nu doar o prietenie şi un respect colegial, ci şi o oarecare dragoste fraternă, chiar dacă suntem absolut diferiţi.

Rock'n'Roll Cooking Deşi realizarea proiectului era prevăzută exact pentru perioada de vârf a pregătirii pentru seminarul meu, am acceptat cu uşurinţă. Pe noi trei ne leagă o prietenie atât de strânsă şi îndelungată, încât nici nu putea fi vorba despre un refuz. Cred că toţi ne imaginam şi aşteptam cu nerăbdare întreaga distracţie care trebuia să acompanieze acest eveniment.

Rock'n'Roll Cooking Şi într-adevăr, am râs continuu, în special pentru că ne era foame. Mâncarea era adevărată!!

Rock'n'Roll Cooking

 Ce aţi vrut să spuneţi prin acest proiect-eveniment? Pentru că nu este vorba despre un master-class culinar, în plus nici stilul retro nu poate fi neglijat!

Rock'n'Roll Cooking Problema este că suntem văzuţi de cele mai multe ori la locul de muncă. Retrospectiva în stilizare este o idee comună, toţi stiliştii adoră Vintage-ul!

Rock'n'Roll Cooking Fiecare dintre noi pregăteşte şi participă permanent în diferite proiecte. Dar în spatele camerelor. Ideea acestui proiect a fost să devenim noi înşine modele. Să ne transformăm şi să „probăm” acest stil preferat de toată lumea, mai ales că îl cunoaştem foarte bine datorită profesiei noastre.

Rock'n'Roll Cooking Există o părere că oamenii de artă sunt talentaţi în toate domeniile. Ideile plutesc în aer. Ne puteţi întreba pe fiecare şi vă asigur că vă vom răspunde că avem în minte câte cel puţin trei proiecte! Iar acest experiment este o mărturie în acest sens!

Rock'n'Roll Cooking

 Atunci când gătiţi acasă pentru fiecare zi, cum se manifestă calităţile dumneavoastră profesionale. De exemplu, este important pentru dumneavoastră ca vesela să fie de acelaşi model, din acelaşi set, iar culorile salatei să se completeze reciproc?

Rock'n'Roll Cooking Eu aleg vesela în funcţie de starea de spirit.

Rock'n'Roll Cooking Mie îmi place să combin produsele incompatibile, dar în proporţii corecte, ca să iasă gustos! De exemplu, carnea de porc o pot umple cu usturoi, unge cu gem de căpşuni şi da la cuptor pe pat de sfeclă roşie, stropind ocazional cu un amestec din bere şi muştar.

Rock'n'Roll Cooking Desigur, calităţile profesionale se manifestă mereu! De la culorile veselei până la stilul compoziţiei, toate le privesc sub alt unchi. Oaspeţii mei ştiu acest lucru şi aşteaptă mereu noi surprize-improvizații pe tema unor reţete cunoscute, dar şi în servire. 

Rock'n'Roll Cooking

 Alexandru, majoritatea femeilor se simt confortabil la bucătărie – şi asta vine de la sine, însă pentru bărbaţi bucătăria este un „teritoriu străin”. Însă, judecând după răspunsuri, gătitul este o ocupaţie obişnuită pentru dumneavoastră?

Rock'n'Roll Cooking Da, bucătăria este, pentru mine, un fel de ZEN!!! Aici uit de agitaţia de peste zi, ajutat de un pahar de vin bun, muzică lirică contemporană sau jazz coreean, o adevărată nirvana!

Rock'n'Roll Cooking

 Judecând după filmuleţ, în platou a fost o atmosferă neobişnuită, veselă, plină de imaginaţie şi inspiraţie! Sper că nu vă opriţi aici?

Rock'n'Roll Cooking Rareori filmările sunt atât de uşoare pentru mine. Eu urăsc camerele de filmat şi operatorii foto. Şi le-o spun deschis. Dar de această dată prezenţa Rozei şi a lui Saşa m-a făcut să uit şi de fotograf, şi de cameraman. Asta se vede şi pe fotografii: în toate nu doar zâmbim, ci râdem din tot sufletul. Am râs cu lacrimi! Sper din inimă ca acesta să nu fie ultimul nostru proiect comun. Nu reuşim să ne adunăm împreună atât de des. Dar, după cum se spune, „mai răruţ, dar mai drăguţ”!

Rock'n'Roll Cooking Vă spun un secret: continuarea am planificat-o de la bun început, dar nu spuneţi la nimeni! Pentru continuarea proiectului avem nevoie de câteva zile, dar, cum suntem destul de întrebaţi, ne este greu să modificăm graficul de lucru. Dar sunt sigură că toate vor ieşi pur şi simplu minunat!

Rock'n'Roll Cooking

Photo - Iurii Plotean (Butterfly Touch Photografy
Video - Marian Croitoru
Interior Neva Design Furniture

Rock'n'Roll Cooking