mamaplus

Otilia Drăguțanu: “Mama m-a învățat să apreciez arta și să păstrez cu sfințenie prieteniile”

0
//
07.03.2019

Are imaginea unei femei puternice, severe, pe alocuri dure, însă în brațele mamei se topește” și devine o cu totul altă persoană. Femeia de afaceri Otilia Drăguțanu are o relație deosebită cu mama, iar în ajun de 8 martie îi mulțumește pentru toate și îi reamintește cât de mult o iubește.

mamaplus

Cum ți-o amintești pe mama în copilărie?

Mama mea a fost dintotdeauna o femeie foarte frumoasă și blândă. Îmi amintesc cum o priveam în copilărie și îi admiram părul negru și pielea albă, parcă de porțelan. Zâmbetul ei tandru, care a rămas de altfel neschimbat și astăzi, mă făcea să mă simt în siguranță. Simțeam că dacă o am aproape pe mama, să mă îmbățișeze, să-mi zâmbească, nimic rău nu mi se poate întâmpla. Și acum simt așa.

Cum ne-ai putea descrie relația voastră?

Mama îmi este prietenă apropiată. Cea cu care împărtășesc și bune, și rele, care mă sfătuiește, mă îndrumă, mă ascultă. Dacă trec două zile și nu am vorbit cu mama, simt că nu-mi ajunge ceva. Pot vorbi cu ea ore întregi și tot nu ne plictisim. Eu am un mare noroc (m-am născut în cămașă), să am în persoana mamei mele și a surorii mele cele mai apropiate confidente, cele mai bune exemple de forță, rezistență, dar și de feminititate, tandrețe, căldură.

mamaplus

Au fost situații în care nu ți-a aprobat vreo decizie?

Bineînțeles că au fost și situații în care mama nu era de acord cu mine. Eu am fost întotdeauna mai rebelă și, de multe ori, mă încăpățânam să fac așa cum credeam de cuviință. Nu o dată mi s-a întâmplat să mă întorc după vreo boroboață și să spun “Ai avut dreptate, mămica”. Dar și ea îmi spune de multe ori, că anume această încăpățânare a mea, m-a făcut să nu renunț chiar și atunci când dădeam de greu.

Cum petreceți timpul împreună?

Ieșim cu copiii sau plecăm în călătorii, facem shopping, mergem la concerte și spectacole sau pur și simplu la ea în vizită și ea ne gătește câte și mai câte. Și stăm de vorbă. Mult. Îmi place când are chef să glumească și să spună bancuri. 

Cum îți place s-o răsfeți?

Mai mult mă răsfață ea. Știu că poate e timpul să am eu grijă de ea, dar pentru o mamă și la 40 copilul ei e tot copilul ei. Mie îmi place să îi fac surprize și cadouri.

Ce nu i-ai spus de mult timp?

Nu i-am spus mulțumesc. Mulțumesc pentru răbdare, pentru dedicație, pentru efortul și dragostea ei și pentru că e cea mai bună mamă din lume.

Ce ai învăţat de la mama?

Am învățat să nu mă uit în curtea vecinului. Am învățat că în viață primești ce dai și că rezultatul obținut este întotdeauna egal cu efortul depus. Mama m-a învățat să apreciez arta și să păstrez cu sfințenie prieteniile.

Câteva sfaturi pe care le-ai primit de la ea și de care ții cont mereu?

Fă atât cât poți, dar fii sinceră cu tine atunci când spui că ai făcut tot ce ai putut.

Într-o situație de conflict întotdeuna sunt două persoane responsabile, nu doar una.

Învață să dai, dar și să primești. Dar mai ales, învață să ceri atunci când ai nevoie de ceva.

mamaplus

Sursa: Mamaplus.MD